Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Create IT – it som skaberfag

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Create IT – it som skaberfag"— Præsentationens transcript:

1 Create IT – it som skaberfag
Projektet - partnere Create IT – it som skaberfag Informationsteknologi udbydes som forsøgsfag i gymnasiet i periode år Faget bakkes op og ydes starthjælp under projekt ‘Create IT – it som skaberfag’ Projektet drives af it-vest i samarbejde med en række andre aktører: Projekt ”Create IT – it som skaberfag”

2 Projektets tre indsatsområder
Projektet – indsatsområder og evaluering Projektets tre indsatsområder Projekt ‘Create IT – it som skaberfag’ leverer: Undervisningsmateriale Uddannelse til lærere Netværk I det følgende præsenteres resultater af evaluering blandt lærere og elever i gymnasiet fra april 2012. Projekt ”Create IT – it som skaberfag”

3 Evaluering 2012: Formål og rammer
Afrapportering, internt og eksternt Viden > Fremtidige aktiviteter Rammer Gennemført april 2012 Mulig population ca. 29 skoler, ca. 35 hold: Resultaterne er kvalitative og vejledende. Besvarelser fra 16 lærere og 165 elever. Vi har med vilje fravalgt en ‘neutral’ svarkategori (hverken god eller dårlig, hverken stor eller lille). I stedet har respondenterne fået mulighed for at svare ‘ved ikke’ eller ‘ønsker ikke at svare’. Svarprocenten er for både lærere og elever over 50% Link til online-spørgeskema er udsendt via til lærere, som er blevet bedt om at distribuere det relevante link til deres elever. Projekt ”Create IT – it som skaberfag”

4 Præsentation af evaluering
Evaluering – præsentation Præsentation af evaluering Evalueringen præsenterer: Elevsvar Lærersvar Sammenstilling af lærer- og elevsvar om faglige mål Der er uddybende info i notefelt og mod slut (bilag) Har du spørgsmål, så skriv til: Stort set alle besvarelser er omregnet i % og afrundet til hele tal, så totalen giver 100 % For at bevare anonymitet oplyses ingen skolenavne, intet køn og ingen alder på lærere.

5 Temaer i evalueringen - elever
Evaluering - elever - temaer Temaer i evalueringen - elever Elever: Egne it-færdigheder, fagligt udbytte, arbejdsindsats, forventninger til faget Undervisningsmateriale (iftek.dk) Samarbejde Fagets faglige mål Undervisningen i faget (under faglige mål) Egen forståelse af faget

6 Elevdemografi: Køn og skoletype
Evaluering – elever– demografi Elevdemografi: Køn og skoletype Køn: 67 % mænd 33 % kvinder Fordeling på skoletype: STX 57 % HTX 36 % HHX 6 % Studenterkursus 1 % Evalueringen er besvaret af i alt 165 elever. Spørgsmål: Hvor gammel er du? Er du mand eller kvinde? Hvilken type uddannelse er du i gang med?

7 Egne it-færdigheder Evaluering - elever – egne it-færdigheder
Spørgsmål: Hvordan vurdere du dine egne it-færdigheder INDEN du begyndte på dette fag? Svarmuligheder: Mine it-færdigheder inden jeg begyndte var: Rigtig dårlige / dårlige / gode / rigtig gode /ved ikke Fordelingen af svar Rigtig dårlige 12% Dårlige 33% Gode 46% Rigtig gode 4% Ved ikke 5% I alt 45 % svarer rigtig dårlige / dårlige I alt 50 % svarer gode / rigtig gode

8 Fagligt udbytte Evaluering - elever – fagligt udbytte Spørgsmål:
Hvordan vil du beskrive dit eget faglige udbytte af faget? Svarmuligheder: Mit faglige udbytte af faget er: Rigtig dårligt / dårligt / Godt / Rigtig godt / ved ikke Fordelingen af svar Rigtig dårligt 2% Dårligt 18% Godt 57% Rigtig godt 16% Ved ikke 7% I alt 20 % svarer rigtig dårligt / dårligt I alt 73 % svarer godt / rigtig godt

9 Egen arbejdsindsats Evaluering - elever – egen arbejdsindsats
Spørgsmål: Hvordan vurderer du din egen arbejdsindsats i faget? Svarmuligheder: Min egen arbejdsindsats i faget er: Meget lille / lille / stor / meget stor / ønsker ikke at svare Fordelingen af svar Meget lille 2% Lille 27% Stor 59% Meget stor 8% Ønsker ikke at svare 4% I alt 29 % svarer meget lille / lille I alt 67 % svarer meget stor / stor

10 Forventninger til fagets indhold
Evaluering - elever – forventninger Forventninger til fagets indhold Spørgsmål: ”-Bliver du undervist i de ting/emner, du havde forventet at blive undervist i?” Svarmuligheder: Nej, slet ikke / nej, kun delvist / ja, i nogen grad / ja, i høj grad / ved ikke Fordelingen af svar Nej, slet ikke 7% Nej, kun delvist 22% Ja, i nogen grad 42% Ja, i høj grad 21% Ved ikke 8% I alt 29 % svarer nej (slet ikke / kun delvist) I alt 63 % svarer ja (i nogen grad / i høj grad)

11 Elevkommentarer til forudsætninger mv.
Evaluering – elever - kommentarer Elevkommentarer til forudsætninger mv. ” (…) jeg blev positivt overrasket da jeg så fandt ud af hvad det virkelig gik ud på. IT har aldrig interesseret mig så meget som det gør nu.” 16-årig HTX-elev ” Vi har arbejdet med meget mere spændende ting end jeg havde regnet med, og det er fedt at vi selv er med til at bestemme hvad vi laver.” 18-årig STX-elev Spørgsmålsformulering: ”Hvis du har uddybende kommentarer om generelle it-fagligheder, fagligt udbytte, arbejdsindsats og/eller forventninger til faget er du velkommen til at skrive dem her:” Svarmulighed: [fritekstfelt] I alt 37 ud af 165 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentarer. Temaer i kommentarerne: Abstraktionsniveau. Relation til studieretning. It som færdighedsværktøj (word, excell o. lign.) Programmering, koder, spil, konkrete programmer. Fx: ”Jeg havde ikke regnet med at der var så meget programmering med i dette fag.” 17-årig STX-elev. Præsentationen af faget >< hvad det virkelig viser sig at være. Yderligere kommentarer ”Jeg havde håbet og troet, at det handlede mere om det forunderlige ved, hvad IT gør ved dagligdagen. F.eks. hvordan det er muligt, at jeg kan sende mails til Hong Kong eller ringe til en slukket telefon. Personligt synes jeg, det har handlet for meget om programmering.” 17-årig STX-elev ”Troede slet ikke det var så kompliceret, og troede at det var mere overordnet.” 18-årig STX-elev. ”Der er stor forskel om man lære om IT verdenen og dens påvirkning på det samfund vi har idag, og om man har om konkrete IT programmer som scratch, hvor vi selv sidder og programmere. Jeg syntes det mest aktuelle er påvirkningen af IT i verdenen. Grundet til dette er at det er begrænset hvor meget vi som uddannede mennesker kommer til at gøre brug af noget som scratch, for ikke at sige at vi nok aldrig kommer til at gøre brug af det.” 18-årig STX-elev ”Jeg har en rigtig god lærer som forstår at fange min interesse og lære mig de ting jeg skal kunne uden jeg keder mig.” årig HHX-elev.

12 Brug af materiale på iftek.dk
Evaluering - elever- materialer Brug af materiale på iftek.dk Har du brugt undervisningsmateriale på webstedet iftek.dk? Spørgsmål: Har du brugt undervisningsmateriale på webstedet iftek.dk? 93 elever har svaret ja til ovenstående spørgsmål. De er derefter blevet spurgt: Når du skal vurdere i hvor stor en del af undervisningen, du har brugt materiale fra iftek.dk, er det så: Svarmuligheder og svar: 0-25% 20% 26-50% 16% 51-75% 27% 76-100% 29% Ved ikke 8% I alt 36 % har brugt materialet i 0-50% af tiden I alt 55 % har brugt materialet i % af tiden De respondenter, der ikke har anvendt materiale fra iftek.dk har oplyst hvilke emner de har arbejdet med i undervisningen. Disse informationer indgår i det videre arbejde med materialer, men præsenteres ikke nærmere her.

13 Navigation på og generelt indtryk af iftek.dk
Evaluering - elever– materiale på iftek.dk Navigation på og generelt indtryk af iftek.dk På spørgsmålet om navigation på iftek.dk svarer: 78 % af eleverne, at iftek.dk at sitet er godt eller rigtig godt at finde rundt på (10 % ved ikke). På spørgsmålet om generelt indtryk af materialet på iftek.dk svarer: 86 % af eleverne at materialet er godt eller rigtig godt (10 % ved ikke). Spørgsmål: ”Hvordan synes du sitet er at finde rundt på?” Svarmuligheder og svar: Rigtig dårligt 1% Dårligt 11% Godt 58% Rigtig godt 20% Ved ikke 10% ”Hvordan er dit generelle indtryk af materialet på iftek.dk?” Rigtig dårligt 0% Dårligt 4% Godt 72% Rigtig godt 14% Der er 93 ud af i alt 165 elever, der har besvaret spørgsmålene om generelt indtryk af materialet på iftek.dk og navigationen på sitet.

14 Vurdering af materiale på iftek.dk
Evaluering - elever– materiale på iftek.dk Vurdering af materiale på iftek.dk På spørgsmålet om: Materialet er til at forstå svarer 81 % af eleverne at det i høj/nogen grad er til at forstå Materialet er svært at arbejde med svarer 30 % af eleverne at det i høj/nogen grad er svært Emner og materiale er interessant 67 % af eleverne at det i høj/nogen grad er interessant Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du undervisningsmaterialet på iftek.dk i forhold til: Materialet er til at forstå Materialet er svært at arbejde med Emner og materiale er interessant Der er 93 ud af i alt 165 elever, der har besvaret spørgsmålene. Ja, i høj grad 23% Ja, i nogen grad 58% Nej, kun delvist 10% Nej, slet ikke 23% Ved ikke 6% Ja, i høj grad 4% Ja, i nogen grad 26% Nej, kun delvist 42% Nej, slet ikke 22% Ja, i høj grad 20% Ja, i nogen grad 47% Nej, kun delvist 23% Nej, slet ikke 4%

15 Vurdering af materiale på iftek.dk
Evaluering - elever– materiale på iftek.dk Vurdering af materiale på iftek.dk Elevernes vurdering af balancen mellem teoretisk og praktisk i materialet viser, at 61 % svarer at det OK afbalanceret 13 % svarer at der er for meget praktisk/teknisk 5 % svarer at der er for meget teoretisk 21 % ved ikke Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du undervisningsmaterialet på iftek.dk i forhold til: Balancen mellem det teoretiske og det praktisk/tekniske i materialet.” Svarmuligheder og svar: OK afbalanceret 61% For meget teori 5% For meget praktisk/teknisk 13% Ved ikke 21% Der er 93 ud af i alt 165 elever, der har besvaret spørgsmålet.

16 Samarbejde med elever, fag og eksternt
Evaluering - elever - samarbejde Samarbejde med elever, fag og eksternt Elevers vurdering af omfanget af samarbejde Elevers vurdering af, om de i faget har samarbejdet med folk uden for gymnasiet: Ja: 19 % Nej: 74 % Ved ikke: 7 % Del af undervisningen 0-50 % % Med andre elever 25 % 75 % Med andre fag 91 % 7 % Spørgsmål: ”Hvis du skal vurdere, i hvor stor en del af undervisningen, du samarbejder med andre elever om opgaver og/eller projekter, er det så:” Svarmuligheder og svar: 0-25% 6% 26-50% 19% 51-75% 33% 76-100% 42% Ved ikke 0% ”Hvis du skal vurdere, i hvor stor en del af undervisningen, der har været samarbejde med et eller flere andre fag, er det så:” 0-25% 70% 26-50% 21% 51-75% 6% 76-100% 1% Ved ikke 2% Samarbejde med folk udenfor gymnasiet: Det kan fx være et firma, personer du har bedt om informationer fra eller bedt om at prøve ting du arbejder med i faget. ”Har du samarbejdet med folk udenfor gymnasiet?” Ja 19% Nej 74% Ved ikke 7% 31 elever har svaret ja på spørgsmålet om eksternt samarbejde . Disse er blevet stillende følgende ”Hvordan oplevede du det at samarbejde med folk udenfor gymnasiet?” Svar og svarmuligheder: Rigtig dårligt 0% Dårligt 10% Godt 61% Rigtig godt 23% Ved ikke 6%

17 Elevkommentarer til samarbejde(r)
Evaluering - elever - samarbejde Elevkommentarer til samarbejde(r) ”Det ville være spændende at prøve at lave et AT-forløb, så man kan bruge nogle af de andre evt. humanistiske fag som supplering til ens viden om it. Dette ville give et muligvis breder kendskab til fagets områder, set ud fra andre fag.” 19-årig STX-elev ”Det var rigtig fint og informerende, da vi engang havde besøg fra IT-studerende der kom og fortalte om hvordan det var at studere IT (…).” 20-årig STX-elev Spørgsmål: ”Hvis du har forslag, ideer eller kommentarer om samarbejde(r) er du meget velkommen til at skrive dem her:” [fritekstfelt] I alt 28 ud af 165 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentarer. Supplerende elevkommentar: ”Der er i forvejen relationer til engelsk (koderne) , dansk (facebook emne under medie arbejde), samfundsfag (socialt netværk). Men der er ikke direkte samarbejde mellem fagene, det kunne være sjovt. At udarbejde en hjemmeside eller et spil, og så analysere og forstå dem i humaniora.” 19-årig STX-elev

18 Faglige mål – samlede svar
Evaluering – elever & lærere– faglige mål Faglige mål – samlede svar For en samlet oversigt over: Elevers vurdering af egen forståelse af faglige mål Elevers vurdering af undervisning i faglige mål Læreres vurdering af egen forståelse af faglige mål Spring frem til: > Slide nr (figurer) > Slide nr (tal) (For oversigt over elevers forståelse af de enkelte mål se bilag i præs.)

19 Elevkommentarer – faglige mål
Evaluering – elever – faglige mål Elevkommentarer – faglige mål ” Faget har det problem, at det kan risikere at blive utroligt abstrakt, hvilket til tider gør det svært at forstå. (…)” 18-årig STX-elev ”Vi er ikke blevet introduceret for de 7 faglige mål.” 17-årig HTX-elev Spørgsmål: ”Evt. kommentarer til undervisningen i det faglige mål” I alt 11 ud af 165 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentarer.

20 Elevers forståelse af formål med faget
Evaluering - elever – forståelse af formål Elevers forståelse af formål med faget Spørgsmålet om FORMÅL MED FAGET får knap 55% af de deltagende elever til at skrive kommentar Temaer: Digital dannelse Samfundsforståelse (fx bruger/forbruger) Arbejdsmarked Starte egen virksomhed Praktiske færdigheder Spørgsmål: Vi er interesseret i at vide, hvordan du forstår, hvorfor man udbyder et fag som informationsteknologi. Hvordan vil du begrunde og argumentere for, at du skal undervises i faget informationsteknologi? (hvad er formålet med at lære de færdigheder faget rummer) I alt 91 ud af 165 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentarer.

21 Elevkommentarer til formål
Evaluering - elever – forståelse af formål Elevkommentarer til formål ”Vi skal bruge det i næsten alt i vores liv. Derfor er det vigtigt at vi kan begå os i det og om det, udvikle og kritisere det.” 17-årig HTX-elev Spørgsmål: Vi er interesseret i at vide, hvordan du forstår, hvorfor man udbyder et fag som informationsteknologi. Hvordan vil du begrunde og argumentere for, at du skal undervises i faget informationsteknologi? (hvad er formålet med at lære de færdigheder faget rummer) Supplerende elevkommentarer: ”Man får meget indsigt i teknologien omkring os, hvilket er super vigtigt fordi samfundet bliver mere og mere teknologisk og præget af medierne” 18-årig STX-elev ”Det er vigtigt at vide hvordan en mere og mere digitaliseret verden hænger sammen, ligeså vel, som at lave en analyse af et digt i dansk.” 19-årig STX-elev ”Det er en god ting at vide nogen ting omkring teknologi og computer når vi skal vider ud i en virksomhed. Det åbner samtidig øjne for mulighederne indenfor it branchen. Og så mener jeg selv personligt at mange af de ting vi lære bør høre ind under almen viden, da vi lever i en teknologi verden.” 20-årig HHX-elev ”Jeg føler ikke, at jeg burde undervises i informationsteknologi. Selve faget er fint nok og selve forløbet har været sjovt nok, men jeg kan overordnet ikke se hvorfor min studieretning burde have informationsteknologi, når vi er en sproglig linie. (…) Personligt forstår jeg ikke hvorfor informationsteknologi skulle erstatte biologi i vores studieretning.”

22 Elevkommentarer til formål
Evaluering - elever – forståelse af formål Elevkommentarer til formål ”(…) IT burde snart være obligatorisk for alle (…) 18-årig STX-elev ”Fremtiden er IT. Ikke at have faget ville være absurd, ikke mindst for landet fremtid på verdenskortet. Derfor bør elever undervises i dette fag.” 19-årig STX-elev (se forrige slide)

23 Supplerende elevkommentar
Evaluering – elever– supplerende kommentarer Supplerende elevkommentar ”Det er et fag, som er svært og forstå. Jeg ville ønske der var nogle bøger med det. Vi har ingenting.” 16-årig STX-elev ”(…) Det er vigtigt at der både er noget teoretisk og noget praktisk. (…)” 16-årig HTX-elev ”(…) jeg synes man skulle prøve at blande noget mere innovation ind i faget. Så man har et formål med at lave en app, hjemmeside eller lignende.” 19-årig STX-elev Spørgsmål: ”Har du i øvrigt kommentarer eller forslag til faget og/eller undervisningsmateriale, så er du meget velkommen til at skrive dem her:” [fritekstfelt] I alt 22 ud af 165 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentar. (sidste spørgsmål i spørgeskema til elever)

24 Temaer i evalueringen - lærere
Evaluering - lærere - temaer Temaer i evalueringen - lærere Lærere: Undervisningsmateriale (iftek / andet) Samarbejde Fagets faglige mål Fagets tilrettelæggelse (udeladt her) Temaet ‘fagets tilrettelæggelse’ er udeladt i denne præsentation. Spørgsmålene indenfor dette tema angår klassestørrelser, placering af faget på semestre og årgange, hvorvidt faget er studieretningsfag og om faget udbydes på C-niveau eller B-niveau. Ministeriet for Børn og Undervisning forventes at generere statistik om disse ting ved indsamling af informationer i forbindelse med eksamen i faget.

25 Lærerdemografi: Køn og alder
Evaluering – lærere – demografi Lærerdemografi: Køn og alder Køn: 69 % mænd 31 % kvinder Alder: 31 % er år gamle 50 % er år gamle 6 % er år gamle 13% er år gamle Spørgsmål: ”Hvor gammel er du?” ”Er du mand eller kvinde?” Evalueringen er besvaret af i alt 16 lærere

26 Lærerdemografi: Undervisningserfaring
Evaluering – lærere – demografi Lærerdemografi: Undervisningserfaring Undervisningserfaring fra ‘gammelt’ it fag: 81 % ja 19 % nej Procentvis fordeling på fag: 69 % har erfaring fra datalogi 38 % har erfaring fra kommunikation/it 30% har erfaring fra multimedier 30 % har erfaring fra informationsteknologi Spørgsmål: ”Har du tidligere undervist i et eller flere af de ‘gamle’ it-fag i gymnasiet?” Svarmuligheder: Ja / nej 13 lærere svarede JA og stilles dernæst spørgsmålet: ”Hvilke(t) af de gamle fag har du tidligere undervist i?” Datalogi Informationsteknologi (B eller C) IT (A eller B) Multimedier (B eller C) Kommunikation/it Programmering OBS: De i alt 13 respondenter har angivet i alt 27 svar på undervisningserfaring fra ‘gamle’ it-fag. I gennemsnit har de således erfaring fra 2 gamle fag Næste spørgsmål lyder: ”Er der elementer fra de(t) gamle it-fag, du savner i det nye informationsteknologi-fag?” [fritekstfelt] 7 svarer ‘nej’ 1 svarer, at der var større frihed til at vælge i datalogi. 1 svarer ‘ja da’ – bl.a. forhold omkring eksamen. I alt 9 ud af 16 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentar.

27 Brug af materialer på iftek.dk
Evaluering - lærere - materialer Brug af materialer på iftek.dk Har du brugt undervisningsmaterialet på webstedet iftek.dk? Spørgsmål: ”Har du brugt undervisningsmateriale på webstedet iftek.dk?” De respondenter, der ikke har anvendt materiale fra iftek.dk har oplyst hvilke emner de har arbejdet med i undervisningen. Disse informationer indgår i det videre arbejde med materialer, men præsenteres ikke nærmere her.

28 Omfang af brug af materiale på iftek.dk
Evaluering - lærere – materiale på iftek.dk Omfang af brug af materiale på iftek.dk Til spørgsmålet om, i hvor stor en del af undervisningen, lærerne har brugt materiale fra iftek.dk, svarer de: 50% har brugt materialet i op til 0-50% af tiden 50% har brugt materialet i % af tiden 14 lærere har svaret ja til ovenstående spørgsmål (om brug af materialer på iftek.dk). De er derefter blevet spurgt: Spørgsmål: ”Når du skal vurdere i hvor stor en del af undervisningen, du har brugt materiale fra iftek.dk, er det så:” Svarmuligheder og svar: 0-25% 43% 26-50% 7% 51-75% 14% 76-100% 36% Ved ikke 0% I alt 50 % har brugt materialet i 0-50% af tiden I alt 50 % har brugt materialet i % af tiden

29 Generelt indtryk af iftek.dk og navigation
Evaluering - lærere – materiale på iftek.dk Generelt indtryk af iftek.dk og navigation På spørgsmålet om navigation på iftek.dk svarer: 93 % af lærerne, at iftek.dk at sitet er godt eller rigtig godt at finde rundt på (7% ved ikke). På spørgsmålet om generelt indtryk af materialet på iftek.dk svarer: 93 % af lærerne at materialet er godt eller rigtig godt (7% ved ikke). Spørgsmål: ”Hvordan synes du sitet er at finde rundt på?” Svarmuligheder og svar: Rigtig dårligt 0% Dårligt 0% Godt 79% Rigtig godt 14% Ved ikke 7% ”Hvordan er dit generelle indtryk af materialet på iftek.dk?” Dårligt 0% Godt 64% Rigtig godt 29% Der er 14 ud af i alt 16 lærere, der har besvaret spørgsmålene om generelt indtryk af materialet på iftek.dk og navigationen på sitet.

30 Vurdering af iftek.dk – på egne veje
Evaluering - lærere – materiale på iftek.dk Vurdering af iftek.dk – på egne veje På spørgsmålet, om materialet for læreren er: Forståeligt svarer 93 % ja (i høj grad / i nogen grad) Svært svarer 43 % ja (i nogen grad) Interessant svarer 86 % ja (i høj grad / i nogen grad) Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du undervisningsmaterialet på iftek.dk i forhold til: Materialet er til at forstå Materialet er svært at arbejde med Emner og materiale er interessant Der er 14 ud af i alt 16 lærere, der har besvaret spørgsmålene. Svarmuligheder og svar (i %) Materialet er til at forstå for mig som lærer Ja, i høj grad 57 Ja, i nogen grad 36 Nej, kun delvist 0 Nej, slet ikke 0 Ved ikke 7 Materialet er svært at arbejde med for mig som lærer Ja, i høj grad 0 Ja, i nogen grad 43 Nej, kun delvist 21 Nej, slet ikke 29 Emner og materiale er interessant for mig som lærer Ja, i nogen grad 29 Nej, kun delvist 7

31 Vurdering af iftek.dk – for elever
Evaluering - lærere – materiale på iftek.dk Vurdering af iftek.dk – for elever På spørgsmålet, om materialet for eleverne er: Forståeligt svarer 64 % ja (i høj grad / i nogen grad) Svært svarer 36 % ja (i nogen grad) Interessant svarer 86 % ja (i høj grad / i nogen grad) Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du undervisningsmaterialet på iftek.dk FOR DINE ELEVER i forhold til: Materialet er til at forstå for mine elever Materialet er svært at arbejde med for mine elever Emner og materiale er interessant for mine elever Der er 14 ud af i alt 16 lærere, der har besvaret spørgsmålene. Svarmuligheder og svar (i %) Ja, i høj grad 57 Ja, i nogen grad 7 Nej, kun delvist 29 Nej, slet ikke 0 Ved ikke 7 Ja, i høj grad 0 Ja, i nogen grad 36 Nej, kun delvist 36 Nej, slet ikke 14 Ved ikke 14 Ja, i høj grad 22 Ja, i nogen grad 64 Nej, kun delvist 7 Spørgsmålene er besvaret af 14 lærere

32 Vurdering af iftek.dk – for lærer >< elever
Evaluering – lærere & elever– materiale på iftek.dk Vurdering af iftek.dk – for lærer >< elever Sammenstilles lærernes svar henholdsvis på egne vegne >< for deres elever ses: Lærere svarer JA (i høj/nogen grad) for Lærer Elever Elev svar JA Forståeligt 93 % 64 % 81 % Svært 43 % 36 % 30 % Interessant 86 % 67 % Se forrige 2 slides for mere information, samt slide nr. 14 for alle svar fra elever.

33 Vurdering af balance mellem teori / praktisk
Evaluering - lærere – materiale på iftek.dk Vurdering af balance mellem teori / praktisk På spørgsmålet om balancen mellem det teoretiske og det praktisk/tekniske på iftek.dk svarer lærerne: (Svar i %) OK For meget teori For meget praktisk/teknisk For sig selv 72 7 For sine elever 50 22 14 Elevsvar 61 5 13 Spørgsmål: ”Balancen mellem det teoretiske og det praktisk/tekniske er for mig som lærer: Svarmuligheder og svar i % OK afbalanceret 72 For meget teori 7 For meget praktisk/teknisk 0 Ved ikke 21 ”Balancen mellem det teoretiske og det praktisk/tekniske er for MINE ELEVER: OK afbalanceret 50 For meget teori 22 For meget praktisk/teknisk 14 Ved ikke 14 For alle elevsvar se slide nr. 15

34 Vurdering af toninger >< uddannelsesretning
Evaluering – lærere - materiale på iftek.dk Vurdering af toninger >< uddannelsesretning På spørgsmålet om brug af toninger er relevant for valg af forløb svarer 50% ja - 50 % nej På spørgsmålet om de ville foretrække opdeling på uddannelsesretninger svarer 7% ja - 93 % nej Spørgsmål om toninger introduceres med teksten: ”Materialet er opdelt på såkaldte toninger (humanistisk, naturvidenskabelig/teknisk, samfundsvidenskabelig, merkantil). De følgende spørgsmål handler om toningernes betydning.” Spørgsmål: ”Strukturen med toninger er relevant for mit valg af undervisningsforløb.” Svarmuligheder og svar (i %): Ja, i høj grad 14 Ja, i nogen grad 36 Nej, kun delvist 21 Nej, slet ikke 29 Ved ikke 0 ”Jeg ville foretrække en opdeling af materiale på gymnasiale uddannelsesretninger (HF, STX, HHX, HTX) frem for brugen af toninger.” Ja, i høj grad 7 Ja, i nogen grad 0 Nej, kun delvist 29 Nej, slet ikke 64 Der er 14 ud af i alt 16 lærere, der har besvaret spørgsmålene. > Planlagte handlinger: Strukturen på iftek.dk justeres, så det bliver nemmere og mere overskueligt selv at plukke elementer fra forskellige toninger og forløb. Der vil fortsat kunne findes hele forløb under hver af toningerne. Der er – fortsat - ingen planer om at opdele materialet efter uddannelsesretninger. OBS: Der ændres IKKE i strukturen før tidligst 1. juli 2012 af hensyn til eksamen.

35 Lærerkommentarer til materiale på iftek.dk
Evaluering – lærere - materiale på iftek.dk Lærerkommentarer til materiale på iftek.dk ” Det kunne være rart med en oversigt over alle de beskrevne materialer. (…)” HTX-lærer Info: Strukturen på iftek.dk justeres (For oversigt over brug af de enkelte forløb se bilag i præs.) Spørgsmål: ”Hvis du har forslag til faget eller undervisningsmateriale (emner, eksempler, mm.), ideer , efterlysning af noget du savner eller andre kommentarer, så er du meget velkommen til at skrive her:” [fritekstfelt] I alt 7 ud af 16 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentar. > Planlagte handlinger: Strukturen på iftek.dk justeres, så det bliver nemmere og mere overskueligt selv at plukke elementer fra forskellige toninger og forløb. OBS: Der ændres IKKE i strukturen før tidligst 1. juli 2012 af hensyn til eksamen.

36 Samarbejde med andre fag og eksternt
Evaluering – lærere - samarbejde Samarbejde med andre fag og eksternt På spørgsmålet, om der er samarbejdet med andre fag svarer 31 % ja På spørgsmålet, om der er samarbejdet med folk uden for gymnasiet svarer 25 % ja Spørgsmål: ”Har du gennemført samarbejde mellem faget informationsteknologi og andre fag i gymnasiet?” Svarmuligheder og svar (i %): Ja 31 Nej 69 Ved ikke 0 ”Har du gennemført samarbejde mellem din klasse i informationsteknologi og folk udenfor gymnasiet?” Ja 25 Nej 75 De 5 respondenter, der har gennemført samarbejde med et andet fag, oplyser at det har været med følgende fag: Afsætning Fysik Matematik/fysik Teknologi, biologi og kemi Teknologi, samfundsfag, dansk De 4 respondenter, der har gennemført samarbejde med folk udenfor gymnasiet, har på spørgsmålet ”Hvilken type samarbejde og med hvem?” Svaret: Foredrag i forbindelse med forskningens dag... Foredrag om kreativitet i teknologi, som oplæg til projekt med Arduino Har fået eksperter/studerende/forskere fra universitetet ud og holde oplæg omkring emnerne Rigsarkivets historikere der runviste i udstillingen, “censur og selvcensur”; og idag og dr.dk/harddisken og deres hørring om ACTA Hvad er dine vigtigste erfaringer fra samarbejdet? (fx væsentligste udbytte, sværeste forhindring, største overraskelse, …) Det gavner klart at få specialister ud i klassen, giver et ekstra skub i undervisningen. Eleverne har svært ved foredrag, men fik et indtryk af at deres undervisning også relaterer sig til ”virkelighedens systemer”; Meget motiverende for eleverne udbyttet var at klassen fik huld på netværker og it-medier (sociale) og dertilhørende begrænsninger. Problemer med at forberede klassen ordentligt til spørgsmålene. Udstillingen var nemmest at gå til ift. Høringens politikersnak.

37 Evaluering – elever – faglige mål
# 1 It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet # 2 It-systemers arkitektur # 3 Repræsentation og manipulation af data # 4 Programmering # 5 Modellering og strukturering af data, processer og systemer # 6 Interaktionsdesign # 7 Innovation

38 Læreres & elevers forståelse mål # 1 - figur
Evaluering – lærere & elever– faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 1 - figur For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af undervisning i % Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22

39 Læreres & elevers forståelse mål # 2 - figur
Evaluering – lærere & elever– faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 2 - figur For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af undervisning i % Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22

40 Læreres & elevers forståelse mål # 3 - figur
Evaluering – lærere & elever– faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 3 - figur For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af undervisning i % Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22

41 Læreres & elevers forståelse mål # 4 - figur
Evaluering – lærere & elever– faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 4 - figur For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af undervisning i % Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22

42 Læreres & elevers forståelse mål # 5 - figur
Evaluering – lærere & elever– faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 5 - figur For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af undervisning i % Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22

43 Læreres & elevers forståelse mål # 6 - figur
Evaluering – lærere & elever– faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 6 - figur For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af undervisning i % Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22

44 Læreres & elevers forståelse mål # 7 - figur
Evaluering – lærere & elever– faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 7 - figur For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af egen forståelse i % Elevers vurdering af undervisning i % Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22

45 Læreres & elevers forståelse alle mål – figur 1
Evaluering – lærere & elever – faglige mål Læreres & elevers forståelse alle mål – figur 1 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Faglige mål: # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet # 2: It-systemers arkitektur # 3: Repræsentation og manipulation af data # 4: Programmering # 5: Modellering og strukturering af data, processer og systemer # 6: Interaktionsdesign # 7: Innovation

46 Læreres & elevers forståelse alle mål – figur 2
Evaluering – lærere & elever – faglige mål Læreres & elevers forståelse alle mål – figur 2 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Faglige mål: # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet # 2: It-systemers arkitektur # 3: Repræsentation og manipulation af data # 4: Programmering # 5: Modellering og strukturering af data, processer og systemer # 6: Interaktionsdesign # 7: Innovation

47 Læreres & elevers forståelse alle mål – figur 3
Evaluering – lærere & elever – faglige mål Læreres & elevers forståelse alle mål – figur 3 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Faglige mål: # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet # 2: It-systemers arkitektur # 3: Repræsentation og manipulation af data # 4: Programmering # 5: Modellering og strukturering af data, processer og systemer # 6: Interaktionsdesign # 7: Innovation

48 Supplerende lærerkommentar
Evaluering – lærere – supplerende kommentarer Supplerende lærerkommentar ”Det er en udfordring for mig at kombinere det tekniske med det mere bløde, sådan at jeg både kan dække alle de faglige mål og også få alle med. Selvom folk har forskellige interesser og udgangspunkter.” Lærer Spørgsmål: ”Har du supplerende kommentarer eller forslag til: Faget Undervisningsmateriale Efteruddannelse Så er du meget velkommen til at skrive dem her:” [fritekstfelt] I alt 8 ud af 16 respondenter benytter muligheden for at tilføje kommentar. Yderligere kommentarer: ”Kunne godt tænke mig et kursus i interaktionsdesign.” ”Efteruddannelse ift. Programmeringskrav/del i faget.”

49 BILAG – supplerende information
Evaluering – bilag– yderligere tal og oversigter BILAG – supplerende information På de følgende slides præsenteres: Lærere & elevers forståelse af alle mål (tal) (nr. 50) Lærere & elevers forståelse af de enkelte mål (nr ) Elevers forståelse af de enkelte faglige mål (nr ) Læreres forståelse af de enkelte faglige mål (nr ) Brug af forløb på iftek.dk (nr )

50 Lærere % god/rigtig god
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Lærere & elevers forståelse alle mål - tal Forståelse > Fagligt mål Lærere % god/rigtig god Elever % god/rigtig god Elever: Undervisning % god/rigtig god # 1 81 73 63 # 2 88 44 46 # 3 49 43 # 4 60 # 5 75 42 # 6 69 47 45 # 7 62 35 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål. Faglige mål: # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet # 2: It-systemers arkitektur # 3: Repræsentation og manipulation af data # 4: Programmering # 5: Modellering og strukturering af data, processer og systemer # 6: Interaktionsdesign # 7: Innovation

51 Elevers vurdering af undervisning
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 1 – tal Fagligt mål # 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet Læreres Forståelse % Elevers forståelse Elevers vurdering af undervisning Rigtig dårlig 1 Dårlig 13 2 7 Ved ikke 6 24 29 God 56 59 41 Rigtig god 25 14 22 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål.

52 Elevers vurdering af undervisning
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 2 – tal Fagligt mål # 2: It-systemers arkitektur Læreres Forståelse % Elevers forståelse Elevers vurdering af undervisning Rigtig dårlig 1 Dårlig 6 16 12 Ved ikke 39 41 God 31 35 34 Rigtig god 57 9 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål.

53 Elevers vurdering af undervisning
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 3 – tal Fagligt mål # 3: Repræsentation og manipulation af data Læreres Forståelse % Elevers forståelse Elevers vurdering af undervisning Rigtig dårlig 3 2 Dårlig 6 13 11 Ved ikke 35 44 God 19 38 30 Rigtig god 69 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål.

54 Elevers vurdering af undervisning
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 4 – tal Fagligt mål # 4: Programmering Læreres Forståelse % Elevers forståelse Elevers vurdering af undervisning Rigtig dårlig 6 4 1 Dårlig 10 11 Ved ikke 26 28 God 49 41 Rigtig god 82 19 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål.

55 Elevers vurdering af undervisning
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 5 – tal Fagligt mål # 5: Modellering og strukturering af data, processer og systemer Læreres Forståelse % Elevers forståelse Elevers vurdering af undervisning Rigtig dårlig 6 4 2 Dårlig 17 12 Ved ikke 13 37 44 God 31 36 32 Rigtig god 10 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål.

56 Elevers vurdering af undervisning
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 6 – tal Fagligt mål # 6: Interaktions-design Læreres Forståelse % Elevers forståelse Elevers vurdering af undervisning Rigtig dårlig 2 Dårlig 25 12 13 Ved ikke 6 39 40 God 44 38 33 Rigtig god 5 9 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål.

57 Elevers vurdering af undervisning
Evaluering – lærere & elever - faglige mål Læreres & elevers forståelse mål # 7 – tal Fagligt mål # 7: Innovation Læreres Forståelse % Elevers forståelse Elevers vurdering af undervisning Rigtig dårlig 13 36 3 Dårlig 19 4 12 Ved ikke 6 14 50 God 56 39 27 Rigtig god 7 8 For baggrundsinfo – se tidligere slides om faglige mål.

58 Fagligt mål 1: It-systemer – msk. aktivitet
Evaluering – elever – faglige mål Fagligt mål 1: It-systemer – msk. aktivitet Egen forståelse af fagligt mål #1 It-systemers betydning for og på-virkning af menneskelig aktivitet % Rigtig dårlig forståelse 1 Dårlig forståelse 2 Ved ikke 24 God forståelse 59 Rigtig god forståelse 14 Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål, der typisk spiller en større eller mindre rolle i forskellige emner og/eller temaer i undervisningen. (Det vil ikke være usædvanligt, hvis der er faglige mål, som først kommer til at indgå i undervisningen senere på året). Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar – se ovenfor Efterfølgende spørges til Undervisningen i de faglige mål. Det introduceres med teksten: ”Informationsteknologi er et nyt fag i gymnasiet, og det er derfor også nyt at skulle undervise i det. De følgende spørgsmål handler om undervisningen i faget.” ”For at finde ud af, hvilke faglige mål det er sværest at formidle, bedes du svare på, hvordan du har oplevet undervisningen i de syv faglige mål.” Svar og svarmuligheder (Undervisning i fagligt mål #1): Undervisningen i det faglige mål var rigtig dårlig 1% Undervisningen i det faglige mål var dårlig 7% Jeg ved ikke, om undervisningen i det faglige mål var god eller dårlig 29% Undervisningen i det faglige mål var god 41% Undervisningen i det faglige mål var rigtig god 22% 63 % svarer god / rigtig god 73 % svarer god/rigtig god forståelse

59 Fagligt mål 2: It-systemers arkitektur
Evaluering – elever – faglige mål Fagligt mål 2: It-systemers arkitektur Egen forståelse af fagligt mål #2 It-systemers arkitektur % Rigtig dårlig forståelse 1 Dårlig forståelse 16 Ved ikke 39 God forståelse 35 Rigtig god forståelse 9 Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål, der typisk spiller en større eller mindre rolle i forskellige emner og/eller temaer i undervisningen. (Det vil ikke være usædvanligt, hvis der er faglige mål, som først kommer til at indgå i undervisningen senere på året). Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar – se ovenfor Efterfølgende spørges til Undervisningen i de faglige mål. Det introduceres med teksten: ”Informationsteknologi er et nyt fag i gymnasiet, og det er derfor også nyt at skulle undervise i det. De følgende spørgsmål handler om undervisningen i faget.” ”For at finde ud af, hvilke faglige mål det er sværest at formidle, bedes du svare på, hvordan du har oplevet undervisningen i de syv faglige mål.” Svar og svarmuligheder (Undervisning i fagligt mål #): Undervisningen i det faglige mål var rigtig dårlig 1% Undervisningen i det faglige mål var dårlig 12% Jeg ved ikke, om undervisningen i det faglige mål var god eller dårlig 41% Undervisningen i det faglige mål var god 34% Undervisningen i det faglige mål var rigtig god 12% 46 % svarer god / rigtig god 44 % svarer god/rigtig god forståelse

60 Fagligt mål 3: Data. repræs. & manipulation
Evaluering –elever – faglige mål Fagligt mål 3: Data. repræs. & manipulation Egen forståelse af fagligt mål #3 Repræsentation og manipulation af data % Rigtig dårlig forståelse 3 Dårlig forståelse 13 Ved ikke 35 God forståelse 38 Rigtig god forståelse 11 Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål, der typisk spiller en større eller mindre rolle i forskellige emner og/eller temaer i undervisningen. (Det vil ikke være usædvanligt, hvis der er faglige mål, som først kommer til at indgå i undervisningen senere på året). Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar – se ovenfor Efterfølgende spørges til Undervisningen i de faglige mål. Det introduceres med teksten: ”Informationsteknologi er et nyt fag i gymnasiet, og det er derfor også nyt at skulle undervise i det. De følgende spørgsmål handler om undervisningen i faget.” ”For at finde ud af, hvilke faglige mål det er sværest at formidle, bedes du svare på, hvordan du har oplevet undervisningen i de syv faglige mål.” Svar og svarmuligheder (Undervisning i fagligt mål #): Undervisningen i det faglige mål var rigtig dårlig 2% Undervisningen i det faglige mål var dårlig 11% Jeg ved ikke, om undervisningen i det faglige mål var god eller dårlig 44% Undervisningen i det faglige mål var god 30% Undervisningen i det faglige mål var rigtig god 13% 43 % svarer god / rigtig god 49 % svarer god/rigtig god forståelse

61 Fagligt mål 4: Programmering
Evaluering – elever – faglige mål Fagligt mål 4: Programmering Egen forståelse af fagligt mål #4 Programmering % Rigtig dårlig forståelse 4 Dårlig forståelse 10 Ved ikke 26 God forståelse 49 Rigtig god forståelse 11 Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål, der typisk spiller en større eller mindre rolle i forskellige emner og/eller temaer i undervisningen. (Det vil ikke være usædvanligt, hvis der er faglige mål, som først kommer til at indgå i undervisningen senere på året). Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar – se ovenfor Efterfølgende spørges til Undervisningen i de faglige mål. Det introduceres med teksten: ”Informationsteknologi er et nyt fag i gymnasiet, og det er derfor også nyt at skulle undervise i det. De følgende spørgsmål handler om undervisningen i faget.” ”For at finde ud af, hvilke faglige mål det er sværest at formidle, bedes du svare på, hvordan du har oplevet undervisningen i de syv faglige mål.” Svar og svarmuligheder (Undervisning i fagligt mål #): Undervisningen i det faglige mål var rigtig dårlig 1% Undervisningen i det faglige mål var dårlig 11% Jeg ved ikke, om undervisningen i det faglige mål var god eller dårlig 28% Undervisningen i det faglige mål var god 41% Undervisningen i det faglige mål var rigtig god 19% 60 % svarer god / rigtig god 60 % svarer god/rigtig god forståelse

62 Fagligt mål 5: Data, modellere & strukturere
Evaluering – elever – faglige mål Fagligt mål 5: Data, modellere & strukturere Egen forståelse af fagligt mål #5 Modellering og strukturering af data, processer og systemer % Rigtig dårlig forståelse 4 Dårlig forståelse 17 Ved ikke 37 God forståelse 36 Rigtig god forståelse 6 Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål, der typisk spiller en større eller mindre rolle i forskellige emner og/eller temaer i undervisningen. (Det vil ikke være usædvanligt, hvis der er faglige mål, som først kommer til at indgå i undervisningen senere på året). Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar – se ovenfor Efterfølgende spørges til Undervisningen i de faglige mål. Det introduceres med teksten: ”Informationsteknologi er et nyt fag i gymnasiet, og det er derfor også nyt at skulle undervise i det. De følgende spørgsmål handler om undervisningen i faget.” ”For at finde ud af, hvilke faglige mål det er sværest at formidle, bedes du svare på, hvordan du har oplevet undervisningen i de syv faglige mål.” Svar og svarmuligheder (Undervisning i fagligt mål #): Undervisningen i det faglige mål var rigtig dårlig 2% Undervisningen i det faglige mål var dårlig 12% Jeg ved ikke, om undervisningen i det faglige mål var god eller dårlig 44% Undervisningen i det faglige mål var god 32% Undervisningen i det faglige mål var rigtig god 10% 42 % svarer god / rigtig god 42 % svarer god/rigtig god forståelse

63 Fagligt mål 6: Interaktionsdesign
Evaluering – elever – faglige mål Fagligt mål 6: Interaktionsdesign Egen forståelse af fagligt mål #6 Interaktionsdesign % Rigtig dårlig forståelse 2 Dårlig forståelse 12 Ved ikke 39 God forståelse 38 Rigtig god forståelse 9 47 % svarer god/rigtig god forståelse Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål, der typisk spiller en større eller mindre rolle i forskellige emner og/eller temaer i undervisningen. (Det vil ikke være usædvanligt, hvis der er faglige mål, som først kommer til at indgå i undervisningen senere på året). Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar – se ovenfor Efterfølgende spørges til Undervisningen i de faglige mål. Det introduceres med teksten: ”Informationsteknologi er et nyt fag i gymnasiet, og det er derfor også nyt at skulle undervise i det. De følgende spørgsmål handler om undervisningen i faget.” ”For at finde ud af, hvilke faglige mål det er sværest at formidle, bedes du svare på, hvordan du har oplevet undervisningen i de syv faglige mål.” Svar og svarmuligheder (Undervisning i fagligt mål #): Undervisningen i det faglige mål var rigtig dårlig 2% Undervisningen i det faglige mål var dårlig 13% Jeg ved ikke, om undervisningen i det faglige mål var god eller dårlig 40% Undervisningen i det faglige mål var god 33% Undervisningen i det faglige mål var rigtig god 12% 45 % svarer god / rigtig god

64 Fagligt mål 7: Innovation
Evaluering – elever – faglige mål Fagligt mål 7: Innovation Egen forståelse af fagligt mål #7 Innovation % Rigtig dårlig forståelse 36 Dårlig forståelse 4 Ved ikke 14 God forståelse 39 Rigtig god forståelse 7 46 % svarer god/rigtig god forståelse Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål, der typisk spiller en større eller mindre rolle i forskellige emner og/eller temaer i undervisningen. (Det vil ikke være usædvanligt, hvis der er faglige mål, som først kommer til at indgå i undervisningen senere på året). Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar – se ovenfor Efterfølgende spørges til Undervisningen i de faglige mål. Det introduceres med teksten: ”Informationsteknologi er et nyt fag i gymnasiet, og det er derfor også nyt at skulle undervise i det. De følgende spørgsmål handler om undervisningen i faget.” ”For at finde ud af, hvilke faglige mål det er sværest at formidle, bedes du svare på, hvordan du har oplevet undervisningen i de syv faglige mål.” Svar og svarmuligheder (Undervisning i fagligt mål #): Undervisningen i det faglige mål var rigtig dårlig 3% Undervisningen i det faglige mål var dårlig 12% Jeg ved ikke, om undervisningen i det faglige mål var god eller dårlig 50% Undervisningen i det faglige mål var god 27% Undervisningen i det faglige mål var rigtig god 8% 35 % svarer god / rigtig god

65 Fagligt mål 1: It-systemer – msk. aktivitet
Evaluering – lærere – faglige mål Fagligt mål 1: It-systemer – msk. aktivitet Egen forståelse af fagligt mål #1 It-systemers betydning for og på-virkning af menneskelig aktivitet % Rigtig dårlig forståelse Dårlig forståelse 13 Ved ikke 6 God forståelse 56 Rigtig god forståelse 25 Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål. De følgende spørgsmål handler om disse mål. OBS: Afhængigt af din egen baggrund (uddannelse og erfaring) vil det være forståeligt, at du føler dig bedre funderet i nogle faglige mål end i andre.” Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar (i %) – se slide. Fagligt mål 1: It-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet 81 % svarer god/rigtig god forståelse

66 Fagligt mål 2: It-systemers arkitektur
Evaluering – lærere – faglige mål Fagligt mål 2: It-systemers arkitektur Egen forståelse af fagligt mål #2 It-systemers arkitektur % Rigtig dårlig forståelse Dårlig forståelse 6 Ved ikke God forståelse 31 Rigtig god forståelse 57 88 % svarer god/rigtig god forståelse Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål. De følgende spørgsmål handler om disse mål. OBS: Afhængigt af din egen baggrund (uddannelse og erfaring) vil det være forståeligt, at du føler dig bedre funderet i nogle faglige mål end i andre.” Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar (i %) – se slide. Fagligt mål 2: It-systemers arkitektur

67 Fagligt mål 3: Data (repræs. & manipulation)
Evaluering – lærere – faglige mål Fagligt mål 3: Data (repræs. & manipulation) Egen forståelse af fagligt mål #3 Repræsentation og manipulation af data % Rigtig dårlig forståelse Dårlig forståelse 6 Ved ikke God forståelse 19 Rigtig god forståelse 69 88 % svarer god/rigtig god forståelse Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål. De følgende spørgsmål handler om disse mål. OBS: Afhængigt af din egen baggrund (uddannelse og erfaring) vil det være forståeligt, at du føler dig bedre funderet i nogle faglige mål end i andre.” Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar (i %) – se slide. Fagligt mål 3: Repræsentation og manipulation af data

68 Fagligt mål 4: Programmering
Evaluering – lærere– faglige mål Fagligt mål 4: Programmering Egen forståelse af fagligt mål #4 Programmering % Rigtig dårlig forståelse 6 Dårlig forståelse Ved ikke God forståelse Rigtig god forståelse 82 88 % svarer god/rigtig god forståelse Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål. De følgende spørgsmål handler om disse mål. OBS: Afhængigt af din egen baggrund (uddannelse og erfaring) vil det være forståeligt, at du føler dig bedre funderet i nogle faglige mål end i andre.” Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar (i %) – se slide. Fagligt mål 4: Programmering

69 Fagligt mål 5: Data, modellere & strukturere
Evaluering – lærere– faglige mål Fagligt mål 5: Data, modellere & strukturere Egen forståelse af fagligt mål #5 Modellering og strukturering af data, processer og systemer % Rigtig dårlig forståelse 6 Dårlig forståelse Ved ikke 13 God forståelse 31 Rigtig god forståelse 44 Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål. De følgende spørgsmål handler om disse mål. OBS: Afhængigt af din egen baggrund (uddannelse og erfaring) vil det være forståeligt, at du føler dig bedre funderet i nogle faglige mål end i andre.” Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar (i %) – se slide. Fagligt mål 5: Modellering og strukturering af data, processer og systemer 75 % svarer god/rigtig god forståelse

70 Fagligt mål 6: Interaktionsdesign
Evaluering – lærere – faglige mål Fagligt mål 6: Interaktionsdesign Egen forståelse af fagligt mål #6 Interaktionsdesign % Rigtig dårlig forståelse Dårlig forståelse 25 Ved ikke 6 God forståelse 44 Rigtig god forståelse 69 % svarer god/rigtig god forståelse Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål. De følgende spørgsmål handler om disse mål. OBS: Afhængigt af din egen baggrund (uddannelse og erfaring) vil det være forståeligt, at du føler dig bedre funderet i nogle faglige mål end i andre.” Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar (i %) – se slide. Fagligt mål 6: Interaktionsdesign

71 Fagligt mål 7: Innovation
Evaluering – lærere – faglige mål Fagligt mål 7: Innovation Egen forståelse af fagligt mål #7 Innovation % Rigtig dårlig forståelse 13 Dårlig forståelse 19 Ved ikke 6 God forståelse 56 Rigtig god forståelse 62 % svarer god/rigtig god forståelse Spørgsmål om faglige mål introduceres med teksten: ”Faget informationsteknologi rummer syv faglige mål. De følgende spørgsmål handler om disse mål. OBS: Afhængigt af din egen baggrund (uddannelse og erfaring) vil det være forståeligt, at du føler dig bedre funderet i nogle faglige mål end i andre.” Spørgsmål: ”Hvordan vurderer du din egen forståelse af de syv faglige mål?” Svarmuligheder og svar (i %) – se slide. Fagligt mål 7: Innovation

72 Specifik brug af materiale på iftek.dk
BI - lærere – brug af iftek.dk Specifik brug af materiale på iftek.dk Humanistisk toning Antal C-niveau Studieweb-html-klient/server 5 Interaktive test 7 Reklamespil B-niveau Mønstergenerering 1 Billedmanipulation 3 Sociale medier – studieweb 2.0 Spørgsmål: ”På iftek.dk er der undervisningsmateriale til 4 hele undervisningsforløb, der er fordelt på 4 toninger (humanistisk, naturvidendskabelig/teknisk, samfundsfaglig, merkantil). Hvert forløb består af en række temaer eller elementer. Herunder er listet alle de temaer/elementer, der ligger i de fire undervisningsforløb (februar 2012).” Svarmulighed ”Sæt kryds ved alle de temaer/elementer, du har inddraget i undervisningen.” [sammentalte kryds præsenteres på slide] Det er i alt 14 lærere, der har oplyst, at de har brugt materiale fra iftek.dk. Der er i alt 3 lærere, der har oplyst, at de underviser i faget på B-niveau

73 Specifik brug af materiale på iftek.dk
Evaluering - lærere – brug af iftek.dk Specifik brug af materiale på iftek.dk Naturvidenskabelig / teknisk toning Antal C-niveau Ligningsløseren 4 Sociale medier 1 3 Sociale medier 2 2 Computerens anatomi Sociale medier 3 Sociale medier 4 Processtyring i teknologi Spørgsmål: ”På iftek.dk er der undervisningsmateriale til 4 hele undervisningsforløb, der er fordelt på 4 toninger (humanistisk, naturvidendskabelig/teknisk, samfundsfaglig, merkantil). Hvert forløb består af en række temaer eller elementer. Herunder er listet alle de temaer/elementer, der ligger i de fire undervisningsforløb (februar 2012).” Svarmulighed ”Sæt kryds ved alle de temaer/elementer, du har inddraget i undervisningen.” [sammentalte kryds præsenteres på slide] Det er i alt 14 lærere, der har oplyst, at de har brugt materiale fra iftek.dk. Der er i alt 3 lærere, der har oplyst, at de underviser i faget på B-niveau

74 Specifik brug af materiale på iftek.dk
Evaluering - lærere – brug af iftek.dk Specifik brug af materiale på iftek.dk Naturvidenskabelig / teknisk toning Antal B-niveau Ligningsløseren 2 Sociale medier 1 1 Sociale medier 2 Mobil dataopsamling Sociale medier 3 Simulation i fysik Sociale medier 4 Virksomhedssamarbejde Spørgsmål: ”På iftek.dk er der undervisningsmateriale til 4 hele undervisningsforløb, der er fordelt på 4 toninger (humanistisk, naturvidendskabelig/teknisk, samfundsfaglig, merkantil). Hvert forløb består af en række temaer eller elementer. Herunder er listet alle de temaer/elementer, der ligger i de fire undervisningsforløb (februar 2012).” Svarmulighed ”Sæt kryds ved alle de temaer/elementer, du har inddraget i undervisningen.” [sammentalte kryds præsenteres på slide] Det er i alt 14 lærere, der har oplyst, at de har brugt materiale fra iftek.dk. Der er i alt 3 lærere, der har oplyst, at de underviser i faget på B-niveau

75 Specifik brug af materiale på iftek.dk
Evaluering - lærere – brug af iftek.dk Specifik brug af materiale på iftek.dk Samfundsfaglig toning Antal C-niveau SMS C 1 Musikdeling C B-niveau SMS B Musikdeling B Facebook 2 Mobil dataopsamling Virksomhedssamarbejde Spørgsmål: ”På iftek.dk er der undervisningsmateriale til 4 hele undervisningsforløb, der er fordelt på 4 toninger (humanistisk, naturvidendskabelig/teknisk, samfundsfaglig, merkantil). Hvert forløb består af en række temaer eller elementer. Herunder er listet alle de temaer/elementer, der ligger i de fire undervisningsforløb (februar 2012).” Svarmulighed ”Sæt kryds ved alle de temaer/elementer, du har inddraget i undervisningen.” [sammentalte kryds præsenteres på slide] Det er i alt 14 lærere, der har oplyst, at de har brugt materiale fra iftek.dk. Der er i alt 3 lærere, der har oplyst, at de underviser i faget på B-niveau

76 Specifik brug af materiale på iftek.dk
Evaluering - lærere – brug af iftek.dk Specifik brug af materiale på iftek.dk Merkantil toning Antal C-niveau SMS C Musikdeling C Webshop 1 B-niveau SMS B Musikdeling B Facebook Virksomhedssamarbejde Spørgsmål: ”På iftek.dk er der undervisningsmateriale til 4 hele undervisningsforløb, der er fordelt på 4 toninger (humanistisk, naturvidendskabelig/teknisk, samfundsfaglig, merkantil). Hvert forløb består af en række temaer eller elementer. Herunder er listet alle de temaer/elementer, der ligger i de fire undervisningsforløb (februar 2012).” Svarmulighed ”Sæt kryds ved alle de temaer/elementer, du har inddraget i undervisningen.” [sammentalte kryds præsenteres på slide] Det er i alt 14 lærere, der har oplyst, at de har brugt materiale fra iftek.dk. Der er i alt 3 lærere, der har oplyst, at de underviser i faget på B-niveau


Download ppt "Create IT – it som skaberfag"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google