Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rebslagning Redskaber.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rebslagning Redskaber."— Præsentationens transcript:

1 Rebslagning Redskaber

2 Geskæret Geskæret er en slags snorholder. Geskæret ruller også garnerne sammen, så det til sidst bliver til et reb. På geskæret sidder også nogle splitter, som holder garnerne, så de ikke ryger af.

3 Garnruller Garnruller er selve rebet, før det bliver slået og spændt ud. Garnet kaldes kusthamp og er lavet af plastik.

4 Mekker Mekkerne bruges til at holde garnerne fra jorden, så der ikke kommer snavs og skidt med i rebet, og for at garnerne ikke filtres ind i hinanden.

5 Krydset Krydset bruges til, at sætte garnerne på, når de bliver rullet ud, helt til at starte med, i rebslagningsforløbet.

6 Dimmeren uden navn Den ting har intet navn. Den bruges til at, holde garnerne stærkt, når man begynder at slå dem sammen.

7 Strygegarnet/bananpalmetovet
Tovet bliver brugt til at stryge garnerne og tovet med, så det bliver jævnt, snoningerne bliver fordelt og for at det bliver strukket det sidste.

8 Taljen Taljen bliver brugt til at strække tovet og garnerne. Når tovet eller gartnerne er sat til spænd i taljen, skal man også stryge garnerne.

9 Akterkrogen Akterkrogen bruges til sidst, når de tre kordeler skal slås til det færdige reb. Akterkrogen skal følge takten, med den person der drejer på geskæret. Akterkrogen skal drejes mod venstre hvor der skal drejes til højre på geskæret.

10 Toppen Toppen bruges til sidst, når rebet er ved at være slået færdig. Toppen bliver sat ind, mellem de tre kordeler, og sørger for, at rebet bliver lavet lige og så garnerne lægges ordentligt sammen.


Download ppt "Rebslagning Redskaber."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google