Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Responsible Energy 2016 John Nordbo WWF Verdensnaturfonden 1.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Responsible Energy 2016 John Nordbo WWF Verdensnaturfonden 1."— Præsentationens transcript:

1 Responsible Energy 2016 John Nordbo WWF Verdensnaturfonden 1

2 WWF - World Wide Fund for Nature

3

4 Paris-aftalen sætter nye klimamål

5 2015 – et rekordår for investeringer i VE
.

6 Sydøstasien satser stadig på sort energi

7 Vietnam – vækstøkonomi baseret på kul

8 Nye tider i Myanmar Ny regering – interesse for grøn udvikling
Samarbejde for at skabe bedre rammer for VE Næste skridt: Planer for VE udvikling nationalt og decentralt Finasiering og implementering af off-grid VE baserede elforsyningssystemer Ny regering – interesse for grøn udvikling – det gør at WWF’s vision for grøn elforsyningen velmodtaget Samarbejde mellem den danske ambassade, WWF og private virkersomheder - Vestas) for bedre rammevilkår for VE investeringer: fx. støtte regeringen iat udvikle bedre rammevilkår for VE, e.g. teknisk kapacitetsopbygning omkring VE udvikling og stablit elnete Næste skridt: Planer for VE udvikling decentralt – fx. Tanintharyi regionen: I forlængelse af arbejdet med rammevilkår og nationale politikker: forsat samarbejde mellem WWF, energivirksomheder og donorer udarbejdelse for plan for VE udvikling på decentralt niveau I Tanintharyi regionen (landets sydligste) og igangsættelse af partnerskaber for investering installation of off-grid VE baseret elnet.

9 Adgang til energi i Kasese, Uganda
Målsætning: 100 % adgang til ren energi for alle i 2020. Samarbejde med danske Eniig om etablering af solcelle mini-grids på landsbyniveau. Energistrategi for hele distriktet.

10 Klimasamarbejde med virksomheder fx LEGO
LEGO har forpligtet sig til at være over 100 procent forsynet med vedvarende energi i 2016. Samtidig vil LEGO øge energieffektiviteten med 10% i forhold til 2012. LEGO vil stille krav til leveran- dørernes CO2-udledning. LEGO vil udarbejde en miljø- strategi for materialer mhp. fx brug af færre materialer, bio- plast eller genbrugsmaterialer. 10

11 Kampagne for grønne investeringer
Danske pensionskasser har investeret ca. 30 mia. kr i kul-, olie- og gasselskaber. De sidder på fossile reserver, der når og hvis de bliver udnyttet, vil føre til udslip af CO2, der er op mod 10 gange større end Danmarks årlige drivhusgasudledning.

12 Danmark som foregangsland

13 Danmark har ikke noget at tabe ved en ambitiøs klimapolitik
Salg af ren energiteknologi, andel af BNP i pct. .

14 Tak for opmærksomheden !
Nå, men det var jo et lidt surt opstød. Klimapolitikken er en skævert fra regeringens side. Men der er ikke grund til pessimisme. Det mener folkene bag I morgen heller ikke. Læn sædet tilbage og nyd


Download ppt "Responsible Energy 2016 John Nordbo WWF Verdensnaturfonden 1."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google