Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Efter Frokosten: Kl. 13.30 – 14.45: Spor 1: Netværksarbejde og foreningsliv i praksis v. Jon Mortola (DIF) Lokale: Stor - Undergrunden.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Efter Frokosten: Kl. 13.30 – 14.45: Spor 1: Netværksarbejde og foreningsliv i praksis v. Jon Mortola (DIF) Lokale: Stor - Undergrunden."— Præsentationens transcript:

1 Efter Frokosten: Kl – 14.45: Spor 1: Netværksarbejde og foreningsliv i praksis v. Jon Mortola (DIF) Lokale: Stor - Undergrunden

2 Netværksarbejde og foreningsliv i praksis
Konsulent, DIF Jon Mortola Hansen

3 Spor 1: Netværksarbejde og foreningsliv i praksis
Hvad betyder netværk og mellemmenneskelige relationer for at få indflydelse på politiske beslutninger. Hvordan skaber man et netværk, og hvad kræver det? Hør Jon Mortola, konsulent i Danmarks Idrætsforbund, give både praktiske eksempler på og gode råd til, hvorledes man kan arbejde netværksbaseret og hvilken værdi og relevans, det har for idrætsforeninger i København.

4 Spor 1: Netværksarbejde og foreningsliv i praksis
Hvordan skaber man et netværk, og hvad kræver det? Det kan jeg sige noget om! Hvad betyder netværk og mellemmenneskelige relationer for at få indflydelse på politiske beslutninger. Rigtig meget ???? …og hvilken værdi og relevans, det har for idrætsforeninger i København. Det bør I nok drøfte og komme med bud på?

5 Dagsorden Hvad er netværk Skab, plej og brug netværk De gode netværksspørgsmål Strategisk netværk Netværk med hinanden Opsamling

6 Six degrees of separation

7 Alle har et netværk Skabe Pleje Bruge 1. 2. 3. 5. 4. 4. 4. Alle har et netværk – det er måde man bruger de tog finder frem til nogen der er det svære. Og måske også at finde frem til hvem man skal finde??? I er allerede gode networkere. I gør det hele tiden, vi er jo Google-generationen - I benytter jer allerede af erfaringsnetværket, det er blot det ukendte netværk. Hvordan kan vi gøre det samme, med det netværk vi kender? I forstår at bruge hinandens viden – jeg ser bare i en bog! Fokus på det at være studerende… hvad kan I… de erhvervsaktive vil gerne være i netværk med jer. CASE: studerende kan levere ny viden, nyeste trends, det har man ikke tid til i første job som HR-medarbejder. Lad være med at tro alle de andre har det lettere eller har et bedre netværk – alle kan skabe et godt netværk. Det er meget vigtigt at man ikke lader sig begrænse af 1. led… det er i 2. eller måske 4. led at den vigtige viden eller relation gemmer sig – oftes! 2. 3. 2.

8 Hvad er netværk - I Det er relationer til andre mennesker – positive relationer. Alle har et netværk – alle kan arbejde med at udvide og bruge sit netværk

9 Hvad er netværk - II Organiserede netværk Erfagrupper Ledergrupper
Mødregrupper Ikke organiserede netværk Virtuelle netværk Networking - De mulige kontakter Omgangskreds – 100 meter til hver side

10 Hvad er netværk - III Christian Stadil: Charlotte Junge:
Netværket – systemet af potentialet At netværke (networking) – selve handlingen Charlotte Junge: At skabe og udvikle relationer.

11 Hvad er netværk - V SKABE PLEJE BRUGE
Motka, Mortola & Ahlefeldt-Laurvigen 2012

12 Forskellighed fremfor kvantitet
Skab netværk Forskellighed fremfor kvantitet Kvalitet og ikke kvantitet Du skal ikke kende alle i verden. Du skal benytte dig af knudepunkter. Vi skal blive bedre til at bruge vores 2. og 3. leds kontakter. Du skal se dig selv som Kastrup Lufthavn. Du har ikke flyruter til hele verden, men du kan komme til hele verden fra lufthavnen.

13 SKAB netværk Arrangementer, receptioner og bryllupper
Deltagerliste – kysse frøer Den professionelle skilsmisse Vær anerkendende – spørg om hjælp Introvert vs. ekstrovert Kropssprog – signaler (mobiltelefon, grupper med dem man kender, tøj/øjenkontakt m.m.)

14 Det ”vigtigste” redskab
Elevatortalen er det primære værktøj til at netværke ved arrangementer, receptioner osv. Man bør ha mere end en elevatortale, er det en præsentation, er det køb/salg af dig eller har du brug for hjælp? Autentisk eller konstrueret ”Verden er et bedre sted fordi jeg…” Hvad distancere dig – USP (ikke UPS) Hvad er din elevatortale? 10 min – skab netværk!

15 Plej dit netværk Kaffe eller computer?
Fra distancekommunikation til kaffemøde: Distancekommunikation: julekort, statusopdateringer etc. - du holder dig i netværkets bevidsthed. LinkedIn: Nem måde at pleje netværk: tillykke med nyt job, videresende konkret ny viden eller muligheder, nye arrangementer, stillingsannoncer Kaffe: overvej at udfordre dig selv – vælg bevidst om du bruger 80% af din tid på 20% af dit tætteste netværk. Det bedste råd: Vær brobyggeren! Vær adgangen til ny viden og andre kontakter i dit netværk - det skaber synlighed. Tidsforbrug. Gør det, der giver dig selv energi, skab ikke kunstige rammer for dit netværk (intensiv kommunikation i to uger og så tre måneders stilhed). HUSK: Det er ofte sådan, at når man har mest travlt, har man også mest at give. Brønden skal graves! Kaffe eller computer?

16 PLEJ dine netværksrelationer
Det er nødvendigt at pleje netværket, så du kan bruge det senere. Reaktivt - julekort, statusopdateringer. Proaktiv - anledning, konkret viden, stillingsannoncer. Lad være med at skabe relationer du ikke kan overskue. Brobygger – vær adgang til viden og andre personer i dit netværk. Hvornår har du plejet dit netværk?

17 ”The strength of weak ties”
Brug dit netværk ”The strength of weak ties” Vi skal blive bedre til at bruge 2 og 3 led! Granovetter: De stærke relationer hjælper os ”to get by” i hverdagen - et klap på skulderen fra en der ofte ligner os selv De svage relationer hjælper os ”to get ahead” - nye perspektiver og muligheder fra en der er længere væk fra vores komfortzone. Få din ansøgning, dit CV og din LinkedIn-profil læst af en perifer kontakt gerne udenfor din fagretning. Er det tydeligt, hvad det er min faglighed kan bringe af værdi til en virksomhed?

18 BRUG dit netværk Kan du bede du om hjælp?
Det er mere ressourcetungt, men udbyttet er større. Dialogorienteret Gensidighed, der opstår noget – både for den der hjælper og den der modtager hjælp. De få og udvalgte kontakter – men ikke kun de nære kontakter!

19 Gode spørgsmål til dig selv – eller sidemanden!
Hvad vil du med dit netværk? Vil du sortere i dine relationer? Hvad stopper dig i at bruge dit netværk? Hvordan vil du udvide dit netværk? Har du konkrete mål for eller med dit netværk?

20 Strategisk netværk Ikke alle spiller spillet – og det er ok!
I netværket er det ikke negativt at bruge hinanden – men der er grænser. Hvordan bruger jeg mit netværk – konkret mål. Diagnosen af dit netværk Dit næste skridt ifht netværk?

21 Hvordan bruger jeg mit netværk – konkret mål
3. Rekrutter 2. Skær fra 1. Analyse

22 Diagnosen af dit netværk
Vi skal ikke alle havde det samme netværk – men måske er der alligevel et mønster i hvad ens netværk skal hjælpe med?

23 Forskning viser at ”high performing” mennesker har stærke forbindelser til…
Personer som tilbyder nye informationer , viden eller ekspertise om ”best practise” eller skift i områder eller felter – eks. interne eller eksterne brugere eller ligestillede fra andre områder og brancher Personer med formel og uformel magt –som kan give formelt sponsorskab, mentoring, politisk støtte og ressourcer. Og uformelt kan påvirke, koordinere projekter og skabe støtte i linjen Personer som kan give dig udviklings feedback dvs. udfordre beslutninger, skubbe mod excellence – chef, brugere, coach, kollegaer eller partnere

24 Forskning viser også at de mest tilfredse mennesker har stærke forbindelser til personer som:
Tilbyder personlig støtte på en dårlig dag –– kollegaer og venner med hvem de kan være sig selv Understøtter en højere mening og oplevelsen af at du gør en forskel – chef, brugere, interessenter Fremmer din Work Life Balance og gør at du får fokus på dit fysiske og mentale og åndelige helbred.

25 Så netværk for helvede! …og hvilken værdi og relevans, det har for idrætsforeninger i København. Find sammen i mindre grupper – drøft hvilken særlig relevans det har for jer.

26 Opsamling Netværk - spil spillet… det er dit eget valg.
Netværk er ikke svaret på alt… Netværk er ikke et mål i sig selv – det er et middel. Strategi kræver kendskab/overblik – beslut hvad du vil med dit netværk. Den største udfordring er, at man glemmer eller forpasser chancen for at networke. Netværkssproget – meget amerikansk, men alligevel... vær anerkendende og positiv.

27 Tak for i dag… Tilbagemeldinger? Kommentar? Input?

28 Mit netværksmål… Jeg graver brønden før jeg bliver tørstig… så jeg søger stadig. Faciliteringsopgaver, konkret viden om foreningsledelse/uddannelse, netærk blandt foreningsledere. Hvornår har du sidst brugt dit netværk?

29 Brug dit netværk: Kaffemødet
Inden mødet - At tage kontakt Ingen massekommunikation Under mødet - Du er mødeleder Det er et inspirationsmøde ikke en jobsamtale Det er ikke dig, der skal fylde på mødet. Det gælder om at få ny inspiration og viden. Afrund mødet Få samlet op på hvem, du kan kontakte til dit næste kaffemøde Husk at anerkende din kontaktperson og vise din taknemlighed for den nye inspiration. Efter mødet - Opfølgning Send en mail efter mødet og tak for tiden samt giv feedback i forhold til, hvad du er gået videre med. Hvornår har du sidst brugt dit netværk?


Download ppt "Efter Frokosten: Kl. 13.30 – 14.45: Spor 1: Netværksarbejde og foreningsliv i praksis v. Jon Mortola (DIF) Lokale: Stor - Undergrunden."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google