Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejdsgruppemøde om Holmen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejdsgruppemøde om Holmen"— Præsentationens transcript:

1 Arbejdsgruppemøde om Holmen
6. april 2017 Kalundborg Rådhus Lok. 7, Blok B-C 1. sal

2 Dagsorden Opfølgning på spørgsmål siden sidst
Indhentning af tilbud på pumpeløsning fra Agrohydrologerne Tidsplan Partsfordeling Kriterier til partsfordeling Konsulenthjælp De næste møder maj 2017 juni 2017

3 Opfølgning på spørgsmål siden sidst
Jørn Jørgensen har spurgt til om det er muligt at lægge udløbsrøret om? Svar: Kommunen er ikke afvisende over for at flytte røret, men mener det giver bedst mening at flytte på røret som en del af helhedsløsningen når pumpen installeres. - Kommunen har spurgt Agrohydrologerne om et bud i forbindelse med projektet.

4 Opfølgning på spørgsmål siden sidst
Jørgen Olsen har spurgt til hvem der har vedligeholdelsespligten på overkørslerne Svar: Kommune har undersøgt dette og fundet frem til at vedligeholdelsespligten påhviler ejeren. I regulativet står: ”Vedligeholdelsen af bygværker - broer, stemmeværker, overkørsler, vandingsanlæg m.v. påhviler de respektive ejere eller brugere. Ejere eller brugere har pligt til at optage slam og grøde m.v. der samler sig ved bygværkerne jf. vandløbsloven § 27 stk. 4”

5 Indhentning af tilbud fra Agrohydrologerne
Kalundborg kommune har indhentet tilbud på følgende hos Agrohydrologerne: Agrohydrologerne er rådgivere og udarbejder et projektforslag. Pumpeløsning Anlægspris Årlige driftsomkostninger Agrohydrologerne er driftledere på projektet.

6 Indhentning af tilbud fra Agrohydrologerne
Agrohydrologerne udarbejder et projektforslag som de sender til os. På mødet i maj præsenterer Agrohydrologerne hvordan opgaven kan løses. Til mødet har I mulighed for at stille spørgsmål, kommentere på projektforslaget og komme med forslag til ændringer. På mødet skal det vedtages om der kan arbejdes videre med løsningen.

7 Metoder til beregning af pumpens kapacitet
Stille målestationer op i Holmen til måling af vandstand og vandføring gennem min 3. mdr. Denne metode komme til at give et billede af de faktiske forhold i Holmen. Metoden er langsom og skyder tidsplanen min. 5 mdr. Lave beregninger ud fra den viden der findes i regulativet om oplandet og vandløbet. Denne metode giver et teoretisk billede af vandstand og vandføring i vandløbet og er mindre præcis, men går hurtigt.

8 Partsfordeling Nå til enighed om hvilke ejendomme der skal være med til at betale. (kote 1.6?) Arbejdsgruppen skal nedsætte de kriterier der skal lægges til grund for partsfordelingen. Mulighed for at skelne mellem fordelingsnøgle til Anlægsudgifter Driftsomkostninger

9 Kriterier der potentielt kunne tages i brug
Matrikelstørrelse Alle betaler det samme Kotehøjde Ejendomsværdi Arealanvendelse Abonnement for at være med i lauget Fælles adgangsveje til området Er der andre interessenter, der skal betale? beredskabet har 1 brandhane kommunens vej til stranden solvarmeanlæg: 1

10 Konsulentens opgave Udarbejde en model for hvad hver ejendom skal betale Uvildig og udarbejder en fordeling på et objektivt grundlag 2-3 forskellige forslag som arbejdsgruppen kan væge imellem Arbejdsgruppen skal blive enige om hvilke kriterier, vi synes, skal have indflydelse på prisen.

11 De næste møder Møde i maj Torsdag 11. maj kl Møde i juni Torsdag 29. juni kl


Download ppt "Arbejdsgruppemøde om Holmen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google