Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udgangspunktet for vækst i Region Syddanmark Oplæg for Syddanmarks regionale vækstfora den 24. oktober 2005.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udgangspunktet for vækst i Region Syddanmark Oplæg for Syddanmarks regionale vækstfora den 24. oktober 2005."— Præsentationens transcript:

1 Udgangspunktet for vækst i Region Syddanmark Oplæg for Syddanmarks regionale vækstfora den 24. oktober 2005

2 Samlet vækst i indkomst pr. indbygger, 1997-2003 (pct)

3 Produktivitetsniveauet er akilleshælen

4 Fokusområder i de regionale vækststrategier

5 Kilde: Copenhagen Economics og Inside Consulting; Den Regionale Konkurrenceevnemodel udarbejdet for Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

6 Regionens styrker – hvad viser indikatorerne Stærk iværksætterkultur Pæne iværksætterpræstationer

7 Forbedringsområder - hvad viser indikatorerne? Få personer med en videregående uddannelse og få videregående uddannelsespladser Relativ svagt fungerende erhvervsservice Lav innovation Svagt samspil mellem virksomheder og videninstitutioner Beskeden it-udbredelse i virksomhederne Lavt formelt it-kompetenceniveau

8 Region Syddanmark – stærkt specialiseret inden for erhverv i tilbagegang!

9 Mulige elementer i en vækststrategi for Syddanmark De traditionelle erhverv skal løftes ind i videnøkonomien Potentialerne for at væksterhverv kan få bedre fodfæste regionen skal kortlægges Regionens store iværksætterpotentiale skal udnyttes En samlet uddannelsesstrategi med fokus på professionsrettede uddannelser og på at styrke efterspørgselssiden (godt udgangspunkt med SDUs struktur og det brede samarbejde i Syddansk Erhvervsakademi)


Download ppt "Udgangspunktet for vækst i Region Syddanmark Oplæg for Syddanmarks regionale vækstfora den 24. oktober 2005."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google