Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg."— Præsentationens transcript:

1 Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt hak i Dato og klokkeslæt 4. Indsæt dato i feltet Fast 5. Vælg Anvend på alle Vælg layout/design 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Alternativt kan du vælge vælge layout direkte under knappen Nyt dias, når du laver et nyt slide Skole-virksomheds- samarbejde der virker! Præsentation af observationer af elever på besøg på Amager RessourceCenter (arc) og et bud på et nyt koncept for skole- virksomhedssamarbejde

2 Agenda Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen ■Præsentation af projekt SVS ■Empiri  Observationer af klassebesøg  Spørgeskemaundersøgelse til elever  Interviews med lærere ■Anbefalinger ■Præsentation af et nyt koncept for skole- virksomhedssamarbejde ■Feedback er velkommen! 10. marts 2016Side 2

3 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst Skole-virksomheds- samarbejde der virker! Et samarbejde mellem Amager RessourceCenter (arc) og Institut for Skole og Læring ved Metropol. Formål: At undersøge hvordan læringsudbyttet af skole-virksomhedssamarbejde kan optimeres til gavn for både skoler og virksomheder. 10. marts 2016Side 3

4 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 4 Hvem og hvad er arc? -Affaldsforbrændingsanlæg -~100 000 t. affald /år fra 600 000 indbyggere + 68 000 virksomheder -Varmeproduktion: 760 000 MW/h -Elproduktion: 90 000 MW/h. -Omsætning 0,5 mia. -10 genbrugspladser -Fem ejerkommuner, der aftager el og fjernvarme + besøgstjeneste for skoleklasser -Besøgende på arc: -Skoleklasser (ca. 3400 elever pr. år) -VIP-gæster - Nyt byggeri – nyt forbrændingsanlæg - Amager Bakke - Nyt besøgscenter – vidensbaseret!

5 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 5 Præsentation af projekt SVS Grundskole og naturfagsundervisning -Natur/teknologi -Biologi -Fysik/kemi -Geografi Hvilken empiri bygger vi på? -Observationer af klasser på besøg -Spørgeskemaer til elever efter besøg -Interviews af lærere efter besøg

6 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 6 Observationer af klassebesøg  - Eleverne positionerer sig som elever i en skoleklasse  Piloten agerer lærer i traditionel lærerrolle  Ét spørgsmål – fingre op – én elev, der svarer.  Der holdes oplæg m. udg.pkt. i Powerpoint.

7 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 7 Observationer  Begreber, der præsenteres på 20 minutters oplæg – 6. kl.:  Energiflow  Turbinen  Generatoren  Klimaforandringer  CO 2 -kredsløb !!  Vedvarende energi  Fotosyntese  Fossile brændstoffer  Varmevesler  Organisk materiale

8 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 8 Observationer af klassebesøg  Klasserumsstemmen…  ”Har I hørt om fossile brændstoffer”?  2-3 elever siger ”jaaa”  Piloten: ”Godt, så I ved godt at.... bl.a. bl.a. bl.a. ” Dette er et meget typisk mønster hos eksterne partnere, når klasser er på besøg. Mange elever tabes i dette mønster. Fordi 2-3 elever siger ´ja´ betyder det IKKE, at alle elever ved det.

9 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 9 Hvad siger eleverne selv? Spørgeskemaundersøgelse -117 elever -Spørgsmål:

10 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 10 Hvad siger eleverne selv? Elevernes vurdering af praktisk øvelse:  Byg en generator  Ca. 10 minutters øvelse men 5 artefakter, der skal samles til en generator, der får en diode til at lyse, når eleverne drejer på et lille håndtag.

11 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 11 …og hvad siger lærerne? Interviews med lærere efter klassebesøg på arc. Der var rigtig mange fine beholdere med skrald i, i det undervisningslokale vi var i. Mange af eleverne var interesserede i at se nærmere på dem, så måske skulle de have haft 5 min. til selv at kigge nærmere på dem.

12 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 12 …og hvad siger lærerne? Interviewer: Har der været tale om et tilbud, hvor man som klasse er ´bruger´ eller et tilbud, hvor man som klasse er ´samarbejdspartner´? Og hvori ser du vigtige forskelle?  Vi har som klasse været brugere af dette tilbud. Det har været fint i forhold til forløbet. Jeg er nu sikker på, at hvis jeg havde kontaktet ARC med et specifikt ønske, så havde det været muligt at få behandlet.  Jeg ser stor fordel i at klassen kan være samarbejdspartner, især i forhold til udskolingseleverne/undervisningen, hvor der på den måde kan lægges vægt på de ting, klassen skal arbejde med i forhold til den kommende prøve.

13 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Indsæt billede 1. Klik på det lille billede- indsættelsesikon i midten af pladsholderen 2. Indsæt det ønskede billede 3. Klik Beskær til at ændre billedets fokus/størrelse 4. Ønsker du at skalere billedet, så hold SHIFT-knappen nede, mens der trækkes i billedets hjørner 5. Højreklik på billedet og vælg Send bagerst 10. marts 2016Side 13 …og hvad siger lærerne? Det kunne have været sjovt/godt at have nogle af alle de facts med tilbage til undervisningen, som Anne fortalte i forhold til genbrugsmængder. De synes eleverne var interessant, men vi kunne desværre ikke huske alle dem hun havde fortalt. Det vil fastholde deres interesse, at vi på skolen kan hive fat i nogle af de eksakte ting der er blevet fortalt.

14 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen …og hvad siger lærerne? Interviewer: Hvilke begreber har de lært/(lært mere om) på besøget på ARC?  De har ikke som sådan lært nogle nye begreber, da vi havde arbejdet med emnet nogle uger inden, men de fik nogle konkrete oplevelser/billeder i hovedet. Interviewer: Var det begreber du havde forberedt de skulle lære mere om?  Ja, begreberne der blev brugt af Anne, stemte rigtig fint overens med de begreber jeg har haft som mål. (Kommentar: Denne sammenhæng var tilfældig, da der ikke var talt om begreber inden besøget mellem læreren og arc). 10. marts 2016Side 14

15 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Anbefalinger til arc – og andre virksomheder  Mål for besøgene er alfa omega! (Læringsmål og/eller arc’s mål?)  Velkomsten (Skærmene i receptionen)  Besøgscenterets indretning (Dekoration vs. distraktion)  Oplæg til eleverne (Formidlernes rolle og kompetencer)  Materialer før, under og efter besøget (Muligheder for integration i undervisningen)  Rundvisning (Udvalgte stationer, black boxes, kommunikation, sikkerhed)  Aktiviteter (sammenhæng mellem undervisning og besøg) 10. marts 2016Side 15

16 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Forventningsafstemninger  Tydelig kommunikation  Navngivne parter  Indvolvering – begge veje  Formulerede mål 10. marts 2016Side 16

17 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Et nyt koncept for skole- virksomhedssamarbejde Projekt NEXT:GrEeN (2016-2019) (Financieret – afventer offentliggørelse!) Reelt samarbejde mellem en klasse og en medarbejder fra arc omkring autentiske problematikker fra arc’s virksomhed fx Hvordan undgår vi elektronik i husholdningsaffaldet? Nøgleord: Bæredygtighed, innovation, handlekompetence Deltagere 30 klasser i 16/17 30 klasser i 17/18 10. marts 2016Side 17

18 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Syv ugers samarbejde omkring naturfagene  Uge 1 Kick off-møde på skolen med arc-medarbejderen  Uge 2 Klassen arbejder med problemstillingen på skolen – det kreative rum  Uge 3 Besøg på arc med oplæg og rundvisning  Uge 4 Klassen arbejder med problemstillingen ¨på skolen – det innovative rum  Uge 5 Arbejdsdag på arc med arc-medarbejder og lærer som konsulenter  Uge 6 Klassen arbejder med problemstillingen på skolen – det entreprenante rum  Uge 7 Præsentation af løsninger for klasser, forældre og arc- medarbejderen 10. marts 2016Side 18

19 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Elevernes løsninger Hver klasse udvælger én løsning til at repræsentere klassen 10 løsninger udvælges til særlig raffinering Designere knyttes til raffineringsprocessen Udstillingsevent i Amager Bakke: 10 prototype-løsninger udstilles 20 løsninger præsenteres på gode plancher der udstilles. 10. marts 2016Side 19

20 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Følgeforskning i NEXT:GrEeN Mixed methods  Fokus på læringsudbyttet for eleverne  Fokus på virksomhedens mål, bidrag og udbytte  Resultater præsenteres bl.a. på Big Bang 2017 10. marts 2016Side 20

21 Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Feedback fra jer For at kvalificere NEXT:GrEeN bedst muligt har vi brug for input fra jer! Er det noget I ville kunne se jer selv i? Hvordan skal vi sælge idéen for at lærere har mod på at deltage? 10. marts 2016Side 21

22 www.phmetropol.dk 10. marts 201622


Download ppt "Anders V. Thomsen og Nina Troelsgaard Jensen Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google