2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Demokrati og styreformer
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Struktur: ”Quiz og byt”
Visionsproces Fra ord til handling.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Mødeledelse og deltagelse
Workstations.
Hvad laver skolebestyrelsen på Dagnæsskolen?
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Relationer – børn og voksne
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Medierne og demokratiet
Samfundslære: Styreformer
5.lektion: Økonomisk politik
7.lektion: EU og det danske politiske system – hvad er EU
5.lektion: Valg af identitet, imitation og rolleovertagelse
Kodeks for offentlig topledelse
2.Lektion: Velfærdsstatens udvikling, indtægter og udgifter
1. Lektion: Det politiske system
5. lektion: Ulrich Beck og risikosamfundet
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Socialgrupper Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
4.lektion: Politiske partier og standpunkt
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
3. Lektion: Ligestilling - Er der ligestilling mellem kvinder og mænd i Danmark? 3.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder”
4. Lektion: Ligestilling med økonomiske briller 4.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen.
4.lektion: Det økonomiske kredsløb og de økonomiske konjunkturer
6.lektion: Folketing og regering – hvem kontrollerer hvem?
4.lektion: Velfærdsmodeller
1.Lektion: Identitet i forandring
4.lektion: Hypoteser og evaluering 4 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Danmark i verden” baseret på kapitel 2 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
1.lektion:Behovspyramide og markedet
3.lektion: Velfærdsstatens indtægter og udgifter
4.lektion: Det økonomiske kredsløb og de økonomiske konjunkturer
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
5.lektion: Velfærdsstatens interne udfordringer
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
6.lektion: Velfærdsstatens interne udfordringer
Lektion 1: Hvad er velfærdsstaten ifølge jer
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Social mobilitet Side i
Social mobilitet Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
Ulighed Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
6.lektion: Økonomiske løsninger 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Økonomi og behovsopfyldelse i Danmark” baseret på kapitel 9 i bogen Luk Samfundet.
3.lektion: Magt og indflydelse
Socialgrupper og social klasser
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
8.Lektion: Er Demokratiet i Danmark i krise?
Ulighed Side i Brøndum & Hansen ( udg.): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
1. lektion: Danmark i verden
Kapitel 2: Demokrati Demokrati (folkestyre) er blevet set både som en måde at tage beslutninger på og som en livsform. I Danmark tages disse beslutninger.
1.lektion: Samfund og individ
2. lektion: Anthony Giddens og det senmoderne samfund
4. lektion: Thomas Ziehe og den kulturelle frisættelse
2.lektion:Nationalstaten
6. lektion: Økonomiske løsninger 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Økonomi og behovsopfyldelse i Danmark” baseret på kapitel 9 i bogen Luk Samfundet.
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
3.lektion:”Ud i lokalsamfundet”
3. lektion: Anthony Giddens og det senmoderne samfund - II
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
Indre By / Østerbro LokalMED
Forløb i samfundsfag.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Præsentationens transcript:

2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen, Forlaget Columbus. København 2010

2.lektion: Hvad er demokrati? Lektie til 2.lektion: side 106-109 i ”Luk Samfundet Op!” af Brøndum og Hansen, Columbus 2010 Dagsorden og arbejdsformer Kort opsamling på sidste lektions gruppearbejde om der er opbakning til det danske demokrati Introduktion til centrale begreber inden for demokrati Rollelæsning af 4 forskellige syn på demokrati Diskussion: Hvilket demokratiideal er bedst? (øvelse)

3 former for politisk styre

To former for demokrati

To politiske systemer: USA og Danmark

Rollelæsning I inddeles i grupper med 4. Den første elev læser et uddrag af Hal Kochs Hvad er demokrati. Den anden elev giver et referat af det oplæste. Den tredje elev finder 3 centrale nøglebegreber i teksten. Den fjerde elev fortæller, hvilket demokratiideal teksten repræsenterer. Herefter roterer rollerne, således at en ny elev læser den næste tekst (Tøger Seidenfaden). Den næste giver et referat osv. (30 minutter)

Øvelse Diskussion: Hvilket demokratiideal er bedst? Og hvorfor? (15 minutter). Placerer de 11 udsagn i skemaet på næste side. Hvor du/I synes, at de hører hjemme: Offentlig debat med inddragelse af befolkningen er et værn mod folkeforførende politikere I et repræsentativt demokrati aflastes borgerne fra at skulle tage stilling til komplicerede sager Deltagelsen i demokratiet er et mål i sig selv. Deltagelsen har nemlig en uddannende funktion. Borgerne lærer at tage stilling til fællesskabets problemer og konflikter. Borgerne myndiggøres på denne måde Man sikrer sig mod pludselige folkestemninger og populisme De trufne beslutninger bliver af højere kvalitet, når de træffes af politikere, som folk selv har valgt og derfor har tillid til De valgte politikere kan holdes ansvarlige for de trufne beslutninger. Hvis folk er utilfredse med disse, kan man jo ved næste valg blot vælge andre politikere Der sikres en åben debat om samfundets indretning Man får ikke altid valgt de klogeste Deltagelsen i græsrodsbevægelser og interesseorganisation er social skæv. Der er en stor overvægt at personer med flere ressourcer end gennemsnitsborgeren Man opnår respekt og gensidig forståelse for hinanden gennem dialog Man får en reel drøftelse og ikke kun afstemninger

Øvelse For Imod Konkurrencedemokrati Deltagelsesdemokrati