Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
At bruge disse to ord rigtigt
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
GRAFISK FORTÆLLING 1.
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
Læringsstile og lektier
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
FOKUS! På vores udvikling.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Arbejdspladsudvikling
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
De sidste undervisningstimer
Glædelig Jul Du behøver ikke vente til Jul…
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Børn og sorg - og sprældøde døde
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Identitet – hvem er jeg ?.
Cv. Jørgensen Abonnenten
Engelbert H – og den sidste chance
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvilken del af spørgsmålet forstod du ikke??
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Fortællinger fra kanten
“Hvilken del af ’stille’ forstod du ikke?”. Alle har brug for at føle sig sikker...
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
En fejl af stor betydning...
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Dagsorden Refleksionsspørgsmål til bloggen Billedsprog Læse ”Hovedet”
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Charlotte, Patricia, Ricka og Mads H.
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
Uge 7 Unge og seksualitet.
Procesværktøjer.
Den gode synopse oplæg i demokratiugen 2013
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Refleksioner og opsamling ift. i går
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Et mærkeligt skib.
At tale om sexualitet.
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Intro - novelleforløb.
Dagsorden Hvad har vi arbejdet med?
Erik Skammelsøn.
Analyse af noveller.
Skriv jeres egen novelle!
Fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. Fortællertyper? Hvilken betydning har fortælleren? Hvad kan vi tilføje.
Billedsprog – Fortsættelse…
Dagsorden Ekspertgruppe – fortæller. Catwalk – højtlæsning.
Dagsorden Tirsdag d. 28/10 Hvad ved vi nu om novellegenren – snak i gruppen! Opsamling på film omhandlende komposition. Gruppearbejde i teams – ”Hovedet”.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Intro til fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. ”Flipped film” Fortællertyper? Lektie? Opgave – arbejde med.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Titel – Forfatter - Årstal
Brikker til litteraturhistorien
Novelleanalyse introduktion.
Skal hun sige til Emma, at hun bliver ked af det
Præsentationens transcript:

Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur. Novellesamling ”Tretten tynde teenagere” af Jesper Wung Sung. Mange forskellige arbejdsformer. Mål: at lave et fælles opslagsværk om Jesper Wung- Sung. Anvende Blogs til at nå fællesmålet.

Senmoderne ungdomslitteratur. Jesper Wung-Sung. Plan for uge 2 Tirsdag: Senmoderne ungdomslitteratur. Jesper Wung-Sung. Intro til bloggen – klasseblogvestre. Gruppearbejde.

Hvad er det senmoderne (samfund)? Globalisering – handel, rejser, EU, medier. ”For de unge indebærer individualiseringen… grænseløse muligheder for at forme sin egen identitet, igennem individuelle valg f.eks. uddannelse, livsstil og forbrug”. Passer udsagnet på noget vi har læst før? Identitetssøgen.

Relevant – beskrivelser af nutidens unge. Skrevet på en moderne måde. Hvorfor denne periode? Nutidigt. Relevant – beskrivelser af nutidens unge. Skrevet på en moderne måde. Stiller krav til jer. Teksterne er svære – man kalder dem for ”komplekse”. Læse mellem linjerne. Motiverende – handler om jeres generation.

Senmoderne ungdomslitteratur Temaer: Hvad kunne dette så være? Moderne syn på ungdommen – intet er for svært/stort at behandle. Fortolkningsåbenhed – der findes ikke kun et rigtigt svar. Der er ikke en morale/budskab – fx H.C. Andersens eventyr. Til genren høres en beskrivelse af vores samfund. Ungdomsrettet sprog. Hvad er det?

SMS-novelle ”Eske” Fra mormor: Kære Eske. Jeg kan se at klokken er over fire nu, og på dit skema står der, at du skulle have fået fri kl. 15.00 i dag, så hvor bliver du mon af? Hvis du bare kunne svare mig på hvor du er, og hvorfor du er forsinket? Det ville hjælpe på mine nerver. Det ligner dig trods alt dårligt, at være forsinket uden at give besked. Ring hjem Eske, helst på hjemme telefonen - du ved hvordan jeg ikke kan fordrage at snakke i denne telefon. Med venlig hilsen Inger.

Jesper Wung-Sung http://www.tv2fyn.dk/article/250881:Ugens-ansigt--Forfatteren- Jesper-Wung-Sung Unge mennesker som hovedpersoner Unge i smertefulde og/eller ekstreme situationer – Catwalk. Hvilke temaer indeholder Catwalk? En del af samlingen. Unge mænd er ofte hovedpersoner – det er ikke tilfældet med Catwalk. Er det mere realistisk med en pige? Hverdagsting –ulækkert og/eller frastødende twist. Indeholder generelt vold, ydmygelse, had. Catwalk? Korte og koncentrerede noveller. Isbjergs-teknikken. Ofte uopklaret til sidst. Hvordan er slutningen i catwalk?

Realisme – hvad er det? Jesper Wung–Sung skriver realistisk litteratur Hverdagsting, realistiske ting – fortalt med humor. Hvordan er det tydeligt i Catwalk? Psykologisk realisme – Inde i hovedet. Følelser/handlinger - Catwalk? Socialrealistisk – Wung-Sung skriver ofte om outsidere – hvem kan det være? Emma, kiksede Katrine.

Klasseblogvestre Skoletube.dk Unilogin ”Skoleblogs” ”Mine websteder” – klasseblogvestre