mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
At bruge disse to ord rigtigt
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Det svære liv i en sportstaske
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Læringsstile og lektier
Roskilde Tekniske Skole
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Den urolige chef kigger på uret,
Opklar et mord Sæt børnene til selv at skrive usynlige beskeder og beskeder i kode til hinanden. Lav derefter ”mordgåden” med tante Tudse. Print side.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Doktor utomaten Georg beklager sig over smerter i sin hånd og fortæller sin ven, at han absolut må gå til læge, da han ikke kan holde det ud mere. „Hvorfor.
Joken, der bringer dig held!
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
En roman af Niels Rohleder
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
Livet som kristen - det koster -
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Joken, der bringer dig held!
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Børns omsorgssituation og trivsel
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
HVAD SIGER BIBLEN OM KVINDER SOM HANNE?. Hvem kan finde sig en dygtig hustru? For hun er langt mere værd end juveler.
Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur.
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Bulbjerg.
Børn og voksnes rettigheder.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Jeg bestemmer Medborgerskab – Tema 1. 2 Tema 1 – Dag 1 Medborgerskab 1. Jeg bestemmer 2. Vi bestemmer 3. Med i samfundet 4. Indflydelse De 4 temaer.
Kortfilm: Bror min bror
Jonathan Back to Back 1. Jonathan har ingen venner Han lever for sig selv Dagen går med tunge skridt Mod dybet i hans sjæl Og pigen skrev det sidste brev.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen (Lav en analyse ud fra dette efter at du har set filmen.)

Referat Handling. Længde: ca. ½ side skrevet i en computer. Nete, socialrådgiver, har familie, Kristian og Katrine. Faren er syg. Lægen siger: 3 uger at leve i. Nete vil have ham hjem at bo. Alle har travlt med deres eget. Går ikke så godt. Faren dør ikke og hvad så?

Personbeskrivelse- Nete Nete: hovedperson. Vant til at ”bestemme”, tror hun han klare alt (som faren siger: Hun er er god datter, men hun kan ikke klare hele verden) Hakker meget på de andre i familien. Forholdet til datteren er præget af det. Virker lidt stresset. Familien er vigtig for hende, men har svært ved at vise hendes følelser og fortælle hvordan hun har det. Ligner sin mor, hvilket hun synes er frygteligt. Men indser det i slutningen. Det er hendes udvikling.

Personbeskrivelse - Kristian Er lektor i litteratur på uni. Underviser i midtvejskriser da vi møder ham. Han har selv én! Siger aldrig fra over for Nete. Hun bestemmer. Han prøver at skrive romaner med tør aldrig at sende dem ind til et forlag. Kan ikke afslutte dem. Møder Tanja der har samme interesse som ham. Hun samler på de slutninger som han ikke kan skrive! Føler sig som ”mand” igen. Hjemme laver han mad og ikke så meget andet. Han er den ”stærke” tilsidst der tør åbne sig og får Nete til at gøre det samme. Udvikling??

Personbeskrivelse - Faren Gammel og lidt bitter. Skal dø og virker ikke stresset over det. Hvorfor mon han siger ja til at bo hos Nete? Er han alligevel lidt bange? Begynder at ”rydde op” i sit liv. Vælger kiste og opsiger sin lejlighed og er ærlig m.h.t sine følelser. Når ikke rigtig at forsones med Nete og Martin men de er på vej i den rigtige retning da han dør.

Personbeskrivelse - Martin Netes bror, bøsse, har en sushibar. Alt skal være i orden og rent rundt om ham. Gør to lesbiske kvinder gravide. Indstiller sig på at blive far selv om det er en svær beslutninge for han at tage. Prøver at forsones med sin far, som han ikke har haft kontakt med i 8 år,da han selv skal være far. Som Trish siger til ham: ”Der er altid en far og det vil der altid være!” Hans udvikling er interessant og tydelig og går ud på fæderrollen og at acceptere den og det ansvar der følger.

Tid og miljø Nutidig (2002). I dag er det ikke almindeligt at gamle bor i deres børns hjem. Handlingen bundet til den tid. Lejlighed, tøj, jobs, kønsrollefordeling er alt sammen nutidigt (manden i køkkenet). Prøv at beskriv deres livsstil. Konflikten med datteren. Opdragelse. Hvordan er deres sociale status og deres økonomi?

Teknik - 1 Steder som kan bruges til at understrege handling eller personbeskrivelse: Belysningen på faren da han får ”dødsdommen” af lægen. Overjordisk, hvidt, stærkt lys på hans skuldre og hoved, som om han allerede er blevet til en engel! Filtersætningen og belysningen hjemme hos Nete: Grønt skær, gult skær (i soveværelset f.eks.) Altid mørkt udenfor når de er hjemme. Hvorfor tror I?

Teknik -2 Sammenklipningen af hvor Kristian vælger at gå hen efter Nete har bedt ham om at gå. Man ser Nete mens man hører banken, men det er hos Tanja han banker. Hvorfor dette? Belysningen hos lægen er blå og kold den første gang (“døddommen”) men næste gang er den mere grøn og naturlig og man kan se ud af vinduet bag ved ham. Hvorfor dette skift i stemningen?

Teknik - 3 Nærbilleder af personernes ansigter – følelser Den larmende stilhed mellem faren og Martin da de skal snakke sammen hjemme hos Nete- Musikken, sørgelig (klaver) og opmuntrende (it´s okey…sangen)Hvornår bliver det brugt og hvordan?