Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Gammelheds-Philosophy
Den lille Mads.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Nonne historie.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Pårørende-professionel relationer
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
25.September 2006 Hvad er formålet med dette arrangement v/ elene fleischer.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Forbrugerrådet, Settlementet og KFUM’s Sociale Arbejde byder velkommen til konferencen Overgældssætning udfordringer og løsninger •
Borgernes barrierer for brug af IT
Nyborg Strand 29. januar 2014 Stig Hedegaard Kristensen
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Et digt af Tove Ditlevsen
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
I dette shoppingcenter havde kvinder en unik mulighed for at vælge sig en passende mage blandt forskellige mænd.....
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Børn og sorg - og sprældøde døde
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
”Der er ingen sår der ser godt ud”
All You can do is tickle it, and see how it jumps
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
De evige tre Tove Ditlevsen
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Fortællinger fra kanten
Livet som kristen - det koster -
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Udviklingsseminar - om sociale og personlige kompetencers betydning for fastholdelse af psykisk sårbare medarbejdere.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Hold fast, hold ud eller hold igen
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Rygning og helbred blandt socialt udsatte i Danmark 3. november 2009 Pia Vivian Pedersen Statens Institut for Folkesundhed Syddansk Universitet.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
De evige tre Tove Ditlevsen
Livskvalitet og kroniske bensårspatienter ”Der er ingen sår der ser godt ud” Haderslev 11. Oktober 2006.
Ria Slides I dette indkøbscenter kan fruerne vælge mellem forskellige mandetyper...
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Læring i et vejledningsperspektiv
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Læreren som læringsleder
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
 Cirka 30 Limited care(LC) patienter  Cirka 12 Selfcare(SC) patienter  Cirka 20 Hjemmehæmodialyse(HHD) patienter  Strukturændring 2012  Den enkelte.
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Præsentationens transcript:

Simon Sjørup Simonsen www.SimonSimonsen.com Kolding 25. September Ældre mænds liv og sundhed, deres samfundsmæssige status og de hjælpsomme kvinder Simon Sjørup Simonsen www.SimonSimonsen.com Kolding 25. September

Viden til handling Hvis vil skal finde ud af hvordan vi kan give ældre mænd livsmodet tilbage, må vi prøve at forstå dem mest af alt som mænd.

Kriser VERNER, 90, pensioneret: …jeg havde bare det, at hvis jeg havde gået et par hundrede meter så begyndte det at gøre ondt i hjertet… CARSTEN , 70, pensioneret: Jeg har et tilbagevendende problem når jeg har været indlagt på hospitalet. Jeg bryder mig ikke om besøg. Det er noget vi aldrig har kunnet finde ud af sammen…

Kriser BENT, 70, pensioneret: Det med sygdom det er ikke noget jeg går så højt op i. Det må jeg indrømme. Og jeg spekulerer aldrig nogensinde på mit hjerte. Det gør jeg ikke. Det har jeg mere eller mindre besluttet at det vil jeg ikke. Der findes jo folk nok der jamrer sig over det ene og det andet uanset om der grund eller ej og det gider jeg ikke bruge min alderdom på. Jeg er rask. Sådan er det. … BENT: Jeg tror bestemt at min kone var væsentligt mere bekymret end jeg var. BENT: [Henvendt til konen som sidder og lytter med] Jeg kunne jo kun miste livet, du kunne jo miste mig.

Kriser JENS, 68, pensioneret har arbejdet indenfor sundhedsvæsenet. SIMON: Da du så begynder at finde ud af at du har nogle symptomer, det for tæller du så til din kone? JENS: Ja, ja. SIMON: – og til dine kolleger? JENS: Nej, nej … … JENS: Det gør jeg slet ikke. Det var kun lige det sidste års tid. Og det er et tabuemne. Det er det. … SIMON: Hvorfor synes du det er et tabuemne? JENS: … ja, som nogle siger: ”Så er det ikke her du skal være” – ”ut” JENS: Sådan er det bare.

Kønsroller, kriser og hjælp En lang ”kvindelig” omsorgskultur.

Middellevetid Middellevetiden er det gennemsnitlige antal år, en person kan forventes at leve, hvis man tager udgangspunkt i de seneste tal for, hvornår folk dør.

Ældre mænds selvmord Hvis vi ser på registrerede selvmord blandt mænd og kvinder i Danmark i perioden 1993-1998 ser det således ud:

Mænds psykiske sundhed Der er dobbelt så mange kvinder der får diagnosen depression - Det ser ud til at der findes en ”mandlig depression”, som man ikke har været opmærksom på tidligere. Dobbelt så mange mænd som kvinder har alkohol- og stofmisbrug.

Kontakter til sygesikringen

Mænds samfundsmæssige status Mænds verden fremstår stadig mere tvedelt og polariseret end kvinders. Ældre mænd har mistet status.

Arbejdsmarkedet er stadig kønsopdelt. Kvinder: Sygeplejersker og jordemødre Kvinder og nogle mænd: lærerne, pædagogerne og socialrådgivere. Mænd: politet, murerfaget og brandvæsen. (Også tekniske arbejdsområder). Inden for brancher som bygge og anlæg udgør kvinderne under 10%. Brancher som landbrug, fiskeri, råstofudvinding, industri, transport, telekommunikation og post findes der under 1/3 kvinder. Færrest forskelle: handel, hotelvirksomhed, restaurationsvirksomhed, finansieringsvirksomhed og uddannelse.

Mænd og arbejde Lønarbejdet og arbejdet uden for hjemmet har været og er vigtige for mænd.

Mænd har ikke en ”indre kvinde” de ”bare” skal i kontakt med. De hjælpsomme kvinder Ældre mænds status Livsmod: Autonomi og ære Mening – livsindhold Ligge sine æg i flere kurve