Velkommen til Loge nr. 88 ”Ole Rømer” I.O.O.F.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

Den lille Mads.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
At bruge disse to ord rigtigt
Møde om Spejdernes Lejr efterår Velkommen til møde om Spejdernes Lejr 2012 giver intense oplevelser, hvor vi møder hinanden, udvikler os.
Nonne historie.
På hospitalet var der en alvorligt syg patient. Familien var samlet i ventesalen, og endelig kom en træt og bedrøvet læge ind: -”Jeg er ked af at skulle.
Irak Krigen.
PengeSpillet.
Hvad er korruption? En kort introduktion
•Et ord der bruges for at afslutte en samtale, når de har ret og du skal klappe kajen.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Information om AA til skoler m.m.
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Hvad siger bibelen som socialt evangelisk arbejde? John Lorenzen Præst i Saralystkirken.
I 1014 herskede vikingerne over store dele af Europa.
Målgrupper og købmandskab
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
LKS Du opdager, at din nabos søn på 5 år til har mange blå mærker, bl.a. på overarmene. Hvad gør du?
Munke og kloster.
Gennem værdier og selvledelse til Danmarks bedste arbejdsplads
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Hvordan kom vi igang Vi ville anlægge en stor ”Landbohave” med ønsket om at skabe mere udeliv, livskvalitet, samt trække minder frem hos de ældre. Udfra.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Videreudvikling af ide 2&2
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Nytorv 7, 1. sal, 1450 København K. | uudanmark.dk| | CVR: Velkommen Æresrelaterede konflikter: Viden og værktøjer.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Preben Brandt Psykiater, dr.med.
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Skuffespørgsmål Ordene: ”Hvad, hvordan og hvorfor” bør være det første ord i hovedparten af vores spørgsmål: Handling / Begivenhed: Hvad (er der sket?)
NYHEDSBREV Årgang 3, Nummer 1, januar 2006 Invitation til medlemsmøde
Affald og genbrug.
Præsentation af forårs-sfo
2014: We have a dream 2015: Gone with the wind Kampen fortsætter !
SKABELON.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Generalforsamling i IDA IT Onsdag 26. marts 2014, kl i IDA, København.
Eksistentielle spørgsmål udspringer af eksistentielle behov
Der var engang en lille vikinglandsby, hvor den gamle viking Jacob Von Riizz boede. Han var den bedste og den stærkeste viking af alle i landsbyen.
Kristen identitet i arbejdslivet
Påklædning kommende bestyrelsesmedlemmer Generel del
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Æresrelaterede konflikter: Viden og værktøjer
Præsentationens transcript:

Velkommen til Loge nr. 88 ”Ole Rømer” I.O.O.F. En præsentation Af Ordenen og logearbejdet Page up og down for at bladre.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Odd Fellow Palæet i Bredgade København huser ordenskontoret for alle landets loger. Odd Fellow Ordenens hovedmål har et etisk og humanitært sigte. Gennem sin lære tilstræber Ordenen at hjælpe sine medlemmer gennem livet og give dem en livsholdning, som de kan tage med sig ud i dagligdagen. ter dig selv

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Ordenens målsætning findes udtrykt i dens formål: At udbrede venskabets, kærlighedens og sandhedens grundprincipper mellem menneskene. Og lære dem, at ord ikke er nok, men at disse lærdomme må omsættes i handling. dig selv

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Ordenen har lige fra starten formuleret følgende påbud til sine medlemmer: At besøge de syge, hjælpe de nødlidende, begrave de døde og opdrage de forældreløse. Skønt disse påbud havde deres store betydning under de sociale utrygge vilkår, der herskede ved Ordenens start i 1819, og i dag i en vis grad løses af samfundet, så er der i dag stadig lige store behov for omsorg for medmennesket. dig selv

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Lidt historie: Gamle overleveringer fortæller at navnet ”Odd Fellow” stammer helt tilbage fra romertiden. I den tidlige middelalder rejstes i Europa en række imponerende kirker, klostre og slotte. Opførelsen blev for en stor del udført af ufaglærte arbejdere, der rejste fra byggeri til byggeri. Tiderne var dengang usikre og underkastet skiftende politiske og religiøse magthaveres vilkår. Som et værn herimod sluttede arbejderne sig sammen i hemmelige samfund, der påtog sig den opgave at hjælpe hvor nøden trængte sig på. For at sikre sig mod fremmed indtrængen, gav man sig tilkende overfor hinanden ved anvendelse af særligt vedtagne pasord og tegn. Da disse samfund i 1600 tallet overførtes til England, blev de kaldt ”lodges” og kom efterhånden til at forme de principper, som senere blev grundlaget for Odd Fellow tankens opståen.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Lidt mere historie: Den gren af Odd Fellow Ordenen, som ”Den uafhængige danske Odd Fellow Orden” er tilknyttet, blev stiftet i USA. Initiativtageren var Thomas Wildey, som var emigreret fra England. Han og fire andre brødre grundlagde den første loge ”Nr. 1 Washington” i værtshuset ”The Seven Stars” i Baltimore i USA i 1819. En fremsynet broder, Schuyler Colfax, senere vicepræsident i USA, tog i 1851 initiativet til oprettelsen af Rebekkainstitutionen – den kvindelige del af Odd Fellow Ordenen. Fra den spæde begyndelse voksede Ordenen stærkt, ikke blot i USA, men den spredte sig til mange lande. I dag tæller Ordenen ca. 500.000 søstre og brødre. Betegnelsen ”Odd Fellow” kan umiddelbart oversættes ved ”mærkelig fyr”, men sproghistorien giver denne forklaring: ”Odd” betyder noget enestående eller særligt, men det kan også stå for ”oath”, der oversættes ved ”edsvoren”. ”Fellow” svarer til det gamle danske ord ”fælle” eller ”ven”. Odd Fellow er derfor synonymt med ”en edsvoren, særlig ven”.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Odd Fellow Ordenen i Danmark: Den første Odd Fellow loge blev dannet den 30. Juni 1878 i København med navnet ”Loge nr. 1 Danmark”. Ordenen fandt hurtigt fodfæste og bredte sig snart til det øvrige land. Ordenen er opdelt i en mandlig og, som tidligere nævnt, en kvindelig gren. Mænd optages i Broderloger og kvinder i Søsterloger. Den første Søsterloge ”Nr. 1 Caroline Amalie” blev stiftet i København den 3. Juli 1881. Vor loge nr. 88 ”Ole Rømer” blev stiftet den 12. Oktober 1968 i Århus. Der er i dag ca. 15.000 medlemmer, hvoraf de ca. 6.500 er søstre. Medlemmerne er fordelt på 110 Broderloger og 89 Søsterloger – incl. 1 Broderloge på Færøerne og 1 i Tjekiet samt 1 Søsterloge i Andalusien. Der findes en eller flere loger i næsten alle danske byer.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Ordenens humanitære aktiviteter: Etikken er det primære i Ordenens arbejde, men virket omfatter også en del velgørenhedsarbejde. Alle loger har en enkefond, der kan yde støtte, når der er behov for hjælp. I flere byer er der oprettet humanitære fonde, der yder donationer til mange formål: Sociale, kulturelle samt sygdomsbekæmpende. Hertil kommer de landsdækkende donationer fra Ordenen og dens fonde. Heriblandt fra Hospicefonden som har en grundkapital på 5 mio. kr.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Logens møder: Møderne afvikles efter en fast dagsorden, der er fælles for landets søster- og broderloger. Indholdet beskæftiger sig med daglige ordensmæssige forhold, og er endvidere reserveret til det såkaldte gradearbejde. Gradearbejde er et forum for etisk belæring. Derudover holdes der foredrag med dagsaktuelle, informative eller kulturelle emner af egne eller fremmede foredragsholdere.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Logens møder: Af andre arrangementer bør nævnes sammenkomster og udflugter for brødrene og deres nærmeste. Sommerudflugt, stiftelsesfest samt julestemning og juletræsfest hvor nærmeste kan deltage. Blandt andet afholdes der nytårsloge, forårsmøde,

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Socialt samvær: Efter logemøderne nyder vi i selskabslokalerne en lettere anretning til en rimelig pris. Her lægges der vægt på, at alle kan få tid til at sludre sammen på tværs af dagligdagens problemer. Her er i tidens løb knyttet mange varige venskaber. Møderne vil normalt være afsluttet kl. 23.00

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Påklædning : Odd Fellow Ordenen lægger vægt på et lighedsprincip, hvorfor søstrene og brødrene bærer en ensartet påklædning. Til logemøderne bærer søstrene kjole og brødrene mørkt tøj og hvid skjorte. Til gradearbejde eller særlige festlige lejligheder bærer brødrene kjole og hvidt og søstrene lang sort kjole.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” Hvad koster det ? Udover udgiften til kontingent, påklædning og optagelse betales et gebyr for hver grad, hvoraf der er tre. Desuden nå der påregnes en mindre udgift til deltagelse i det sociale samvær.

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F. Loge nr. 88 ”Ole Rømer” For yderligere information: Kontakt én af logens embedsmænd.