18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KABS – Konference Stofmisbrug 2008 Undersøgelse: Stofmisbrugsområdet efter kommunalreformen.
Advertisements

Et samlet overblik over landdistriktsordningerne
Udviklingen i sommerhuspriserne fra de toppede til 4. kvartal 2009
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Kommunernes understøttelse af kulturinstitutionernes undervisning - modeller for skoletjenester v/Marie Damsgaard Andersen.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Anonym ambulant stofmisbrugsbehandling Stofmisbrugsdatabasens årsmøde Mette Lykke Lauridsen, Socialstyrelsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. september 2014.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Aarhus Kommunes ønsker til leverandører Vi ønsker, at leverandørerne kan Bidrage til at frigøre ressourcer Bidrage til byens udvikling Bidrage til at.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Indblik i Frivilligrådets arbejde ved formand Susanne Larsen Frivillighedens dag 2009 i Odense.
Ballerup Benchmark 2014 Socialchefforeningen, Kreds Hovedstaden, Handicap- og Psykiatriudvalget den 28. august 2015 Frederiksberg Kommune, SSA-Stab: Kristina.
SundhedsITnet - Shared Care Udkast til projektforslag Finn Kensing.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
11 Status på demenshandleplanen v/ Nanna Skriver, centerchef for Center for Omsorg 12. november 2015.
Pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Koordineret kørsel i Danmark Trafikstyrelsens konference 20. november 2012, Chefkonsulent Henrik.
Tilskud til fremme af grøn teknologi April 2013 Michael Rasmussen.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Temadag Odense 10. november 2015
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
Strategisk energiplanlægning
Hjerteforeningens interessevaretagelse
Frivilligheden i Vordingborg
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Behandlerhuse i Region Nordjylland
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
En forenklet beskæftigelsesindsats
MUDP handlingsplan for december 2017
Experians statistik over nyetablerede selskaber i 4. kvartal 2016
Netværksgrupper (1) Allerød Gymnasium Aurehøj Gymnasium
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Central kontra decentral
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
19. september 2018 Informationsmøde for kommuner om ansøgningspuljer Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 10:00 – 12:30 Odense.
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
OK18 Det statslige forlig
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Kort om resultatkontrakterne
De sociale investeringspuljer Informationsmøde den 7. maj 2018
Dialog mod Vold som business-case
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Pressebriefing 22. november 2006 Socialområdet i Region Syddanmark
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
Det kommunale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
Mere ansvar til a-kasser Informationsmøde
Evaluering FERIEHJÆLP 2018
Inner Wheel og Mødrehjælpen
En forenklet beskæftigelsesindsats
Indsatser, der virker 20 veje til at bruge mindre antibiotika
MUDP handlingsplan for december 2017
Nøgletal for Beskæftigelsesreformen
LAG Odder-Hedensted.
Support og Danmarks Miljøportals brugerstyring
Vejbelysning – med og uden LED
Præsentationens transcript:

18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne

Ansøgningspuljen til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud 18. september 2018 Ansøgningspuljen til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud Ansøgerkreds: Frivillige og private organisationer samt kommuner. Formål: Formålet med ansøgningspuljen er at støtte kommuner og foreninger, der ønsker at etablere og drive midlertidige nødovernatningstilbud, som gadesovende hjemløse borgere kan benytte i vintermånederne. Projektperioden: 15. november 2018 – 31. marts 2019 Forventet udmeldingstidspunkt: Maj 2018 Forventet udmøntningstidspunkt: September 2018 Forventede antal pladser: 180 - 200 nødovernatningspladser Midler til fordeling: 4,0 mio. kr. Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Opmærksomhedspunkter: En kommune kan søge om tilskud til ad hoc udvidelse af kapaciteten i form af nødovernatningsfunktion i § 110 botilbud/forsorgshjem og natværesteder, hvis det er muligt inden for de eksisterende fysiske rammer. Lokalerne skal være godkendt til overnatning, og skal i øvrigt opfylde myndighedernes krav (bygningsmyndigheder, Arbejdstilsynet). Målgruppen er gadesovende hjemløse borgere, der opholder sig lovligt i Danmark. Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Ansøgningspulje om social investering på hjemløseområdet 18. september 2018 Ansøgningspulje om social investering på hjemløseområdet Ansøgerkreds: Landets kommuner. En kommune kan indgå i et samarbejde med relevante sociale tilbud. Formål: Formålet med ansøgningspuljen er at støtte kommuners incitament til at investere i en omlægning mod mere forebyggende og helhedsorienterede indsatser på hjemløseområdet ved at mindske kommunernes risiko og understøtte initialinvesteringer. Forventet udmelding af puljen: Ultimo april 2018. Informationsmøde om puljen: 7. maj 2018 i Odense. Ansøgningsfrist: Ultimo juni 2018 Forventet udmøntning af puljen: September 2018 Midler til fordeling: 32,5 mio. kr. Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Kriterier Kommunen skal udarbejde en business case eller potentialeberegning i samarbejde med en ekstern leverandør Kommunen skal indgå samarbejde med Socialstyrelsen om omlægningerne Omlægningen skal være godkendt på direktionsniveau eller lignende Kommunen skal bidrage til dataindsamling, som foretages af en ekstern leverandør Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Social investeringspulje til støtte til borgere i langvarig hjemløshed 18. september 2018 Social investeringspulje til støtte til borgere i langvarig hjemløshed Ansøgerkreds: Kommuner, som har særlige udfordringer med borgere, som er ramt af langvarig hjemløshed. Formål: At understøtte investeringer i indsatsen over for langvarigt hjemløse borgere og derigennem sikre en større udbredelse af vidensbaserede indsatser i kommunernes hjemløseindsats. Forventet udmelding af puljen: Ultimo april 2018. Informationsmøde om puljen: 7. maj 2018 i Odense. Ansøgningsfrist: Ultimo juni 2018. Forventet udmøntning af puljen: September 2018. Midler til fordeling: 19,8 mio. kr. Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Kriterier Kommunen skal beskrive et forslag til en business case eller potentialeberegning for investeringen Kommunerne indgår i eventuelle evalueringsmæssige aktiviteter undervejs i projektperioden  Kommunen skal beskrive mulighederne for forankring og implementering af indsatsen i kommunens almindelige drift efter tilskudsperiodens ophør Kommunen skal vedlægge en underskreven hensigtserklæring om ledelsesmæssig forankring af indsatsen. Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) Nettoresultatet for det offentlige ved en social indsats Over tid … og fordelt på aktører Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Scenarieanalyser/”Hvad-nu-hvis analyse” Ved ingen eller begrænset viden om indsatsens effekt ? Hvis man har ingen eller begrænset viden om indsatsens effekt (typisk inden projektet er gået i gang), kan man lave en ”scenarieanalyse” eller ”hvad-nu-hvis analyse”. Her opstiller man hypotetiske bud på indsatsens effekt og bud på trækket på de offentlige ydelser. Vidensdatabasen kan evt. bruges som inspiration til at finde effektestimater fra lignende indsatser, men typisk vil det være brugeren skulle komme med sit eget bud på indsatsens effekt. Analysen kan bruges til at få et indblik i det økonomiske potentiale og sætte dette i forhold til omkostninger ved indsatsen

Uddannelse i SØM Januar-april: Løbende introkurser til SØM afholdt af Socialstyrelsen Kurser er fuldt booket, men der er mulighed for at blive skrevet på venteliste Læse mere på: https://socialstyrelsen.dk/tvaergaende- omrader/socialstyrelsens-viden/som/kurser-i-som Maj-juni: Incentive-VIVE afholder første udbud af kurser i alle regioner Kurserne er målrettet forskellige niveauer og typer af brugere Kurserne lanceres på Socialstyrelsens hjemmesiden indenfor nærmeste fremtid Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018

Deltagende kommuner i Introkusus til SØM Assens Hillerød Rødovre Brøndby Hjørring Samsø Egedal Holbæk Silkeborg Faxe Holstebro Skanderborg Fredericia Horsens Slagelse Faaborg-Midtfyn Hvidovre Svendborg Gladsaxe Ikast-Brande Syddjurs Glostrup Ishøj Tønder Greve København Vejle Gribskov Køge Vesthimmerland Guldborgsund Lejre Ærø Haderslev Mariagerfjord Aalborg Halsnæs Nyborg Århus Helsingør Odense Herning Ringsted Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018