Mellem Octavian og Marcus Antonius

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy – Hit med Historien! 7. klasse [Kampen om Norden]
Advertisements

Måske er I gode venner i et år,
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Religioner i Jerusalem
Vietnamkrigen
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
TEKNOLOGIHISTORIE ROMERRIGET.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Måske er I bedste venner i et år,
LKS Du opdager, at din nabos søn på 5 år til har mange blå mærker, bl.a. på overarmene. Hvad gør du?
”Kaldet til kærlighed”
Irak.
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Kapitel 4 – nogle citater
Antikken Dorte Thomsen Historie, SDU Boostcamp
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
USA’s tilblivelse.
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
»En mand havde to sønner
The Magazine, rawr! Wookiee Channel. I denne uge aktuel med: Malmö conventionen: Hvordan Lillepigen drillede adminen Karneval i Aalborg: Kampen mellem.
Slaget ved Verdun og Somme
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 2
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
En krig – mange fronter, skyttegrave og nye våben
Historien om Jesus’ fødsel
Koreakrigen (1950-?(Uofficielt 1953)
Oldtidens Grækenland GRÆSKE BYSTATER.
Perserne 550 f.k.
Kapitel 8: Ulighed og ideologi
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Tidslinje Murens fald.
Mordet på Cæsar 15. Marts 44 f.v.t.. Hvad havde vi om sidst? Pompejus og hans støtter i Senatet ønsker at Cæsar skal afvæbne sin hær efter sejren i.
Uvikllingskonsulent Kirsten Leth. DBF Nord - og Midtjylland.
Crassus, Pompejus og Cæsar Første triumvirat. Pompejus og Crassus.
Som mennesker og ledere udvikler vi os kun ved at sætte os selv og vores selvforståelse på spil – vi må lukke tvivlen ind, for at lære noget nyt. Vi vil.
Intro til Romerriget Remus og Romulus Den Romerske Republik Folkeforsamling og Senatet.
2. triumvirat Tiden efter mordet på Cæsar!. Octavian.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).
Josef og hans brødre - I forbindelse med projektet Søskendejalousi.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Cæsars vej til magten. ”Terningerne er kastet” Ulovlig handling – borgerkrigen en realitet! I januar 49 f.v.t.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
 En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
Senatus Populusque Romanus Senatet og det romerske folk.
Tiden op til 1. triumvirat Marius og Sulla. Interne magtkampe mellem optimaterne og popularerne Ca. år 120 f.v.t. ses heftige magtkampe mellem to grupperinger.
2. Verdenskrig.
Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte. 1. Sam. 13:14 Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Flygtninge i verden.
/ MUS evaluering.
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Gal. 4:4-7 Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle løskøbe dem, der var under loven, for at.
Enig.
Menneske, din egen magt Tekst: Lars Busk Sørensen 1986
Palmesøndag Dagen, hvor Jesus blev hyldet!
Den åndelige kamp: hvordan lovsangen kan bruges som våben i den kamp, der foregår om bl.a. vore hjerter. Det profetiske ord: hvordan det også kan forekomme.
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
Danskerne findes i mange modeller
Syng om Herren, o, mit hjerte 1, S1
Kom, alle kristne, lad os sammen ile til barnet i krybben i Betlehem.
Guds arvinger og Kristi medarvinger
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Mellem Octavian og Marcus Antonius Slaget ved Actium Mellem Octavian og Marcus Antonius

Hvad er der sket op til? Efter Cæsars står Octavian som den retmæssige søn og arving af titlen som Cæsar. Julius Cæsar havde jo adopteret hans nieces søn Octavian som hans søn. Som ny Cæsar kræver han nu del i magten, hvor Antonius havde indgået et forlig med senatet. Hans oprør fejlede i første omgang, men I 43 f.v.t. indser Antonius og Octavian sammen med generalen Lepidus at det er bedre at slå sig sammen mod Cæsarmorderne end at kæmpe internt og i samme år vælger folkeforsamlingen at udnævne dem til ”triumvirer” med absolut magt for 5 år. Ved Filippi i nutidens nordlige Grækenland besejrer det andet triumvirat Cæsarmorderne, Brutus og Cassius. Lepidus, Antonius og Octavian deler riget imellem sig. Octavian får den vestlige del inkl. Rom, Antonius får øst inkl. attraktive Egypten mens Lepidus får Afrika. Antonius gifter sig med Octavians søster, Octavia, for at udvise enighed og harmoni og troskab til Rom, hvor han havde befundet sig i Egypten med Kleopetra længere tid. 4 år senere lykkedes det at Octavian med feltherren og hans gode ven Agrippa, først at besejre Pompejus søn ved Sicilien og senere sætte Lepidus ud af spillet.

Men hurtigt blusser de gamle stridigheder op mellem Octavian og Antonius. Da Antonius forelsker sig i Cleopatra og lader sig skille fra Octavia, forstyrrer kornimporten til Rom samt Antonius bliver ”egyptiseret” i for høj grad. Hun havde tidligere fået en søn med Cæsar - nemlig Cæsarion - nu fik hun 2 børn med Antonius. Antonius har ydermere brug for Kleopetras militære og økønomiske støtte i kampen mod Partherne – som han forgæves forsøger at vinde magt og ære ved og besejre. Octavian sender ikke – som ellers lovet – de 20.000 mænd til at støtte Antonius. Han får derved nederlag på nederlag For at beholde sin status var Antonius nød til og erobre nyt territorium. Han erobrede Armenien og lod sig hylde i Egypten – IKKE ROM – og gjorde Kleopatras 3 børn (Cæsarion og 2 med Antonius) til arvtager til Armenien som deres provinser. Ophidselsen i Rom steg, efter Octavian i senatet havde gjort det klart, at Antonius for længst havde glemt romerske skikke. Antonius var blevet berøvet sine formelle beføjelser og der var nu erklæret krig mod ham og Kleopetra!