Administrationsmodulet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
It-hjælp til mindre it-parate virksomheder på biblioteker
Advertisements

MUSEN ELLER TRYK PÅ ”ENTER”
Adgangsstyring og brugeradm.
SAPA KOMMUNENENETVÆRKSMØDE Juni 2015 Workshop rettigheder v/Birgitte Wendelboe – Klaus Rasmussen.
CRM-rapporter med PowerPivot Henrik Jensen Microsoft Dynamics CRM-arkitekt crmblog.dk.
Frivillig.natteravnene.dk. Noter: __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ Frivillig.natteravnene.dk Få tilsendt kode.
OBS! Højreklik på indsat billede og vælg Placer bagerst for at få teksten frem 1 YouSee Foreningsweb ​ Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
STS i relation til SAPA Foredragsholder: Allan Eriksen HVORFOR SAPA HAR INPUT TIL STS 25. APRIL 2016.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Arbejdsgruppen: STS projektleder fra Vordingborg STS projektleder fra Næstved STS Tekniker fra Næstved SAPA Projektleder fra Roskilde SAPA Projektleder.
Introduktion til Badminton People. Spiller/forældre 2 – i – 1 Denne del af BadmintonPeople erstatter den gamle KLUBPORTAL og det gamle INFOSPORT Denne.
IDP Klar med IdP – konfiguration og tilslutningsproces til STS Adgangsstyring.
Stavekontrol i Word. Klik på fanen ”Filer”, Klik på ”Indstillinger” Klik på ”Korrektur”. Opsætning kan se således ud. Opsætning af stavekontrol i Word.
OPSTARTSMØDE Klar med IdP – konfiguration og tilslutningsproces.
Administrationsmodulet og jobfunktionsroller
Dyreforsøgstilsynet Præsentation af AIRD Bispebjerg Hospital
CfL 2016 INDIKATOR™ om Organisation og HR
Nye e-beviser og uddannelsesplaner
BBR - Første anvendersystem på Adgangsstyring
Den lokale identity provider
Identity provider Klar til produktion.
REACH 2018 Find dine medregistranter, og forbered jer på at registrere i fællesskab.
STS Administrationsmodul
STS netværksmøder 13. – 14. juni 2017 Peter Hansen
Jobfunktionsroller 8. Marts 2016.
Adgangsstyring/sikkerhed/ brugerrettigheder
Klar med IdP – konfiguration og tilslutningsproces
Rollekataloget - støttet af Rammearkitekturpuljen
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
Test af opsætning, tildeling og log-in med jobfunktionsroller
Adgangsstyring/sikkerhed/ brugerrettigheder
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net
Aarhus - Rollebaseret brugerstyring
INTRODUKTION
Overblik med Instruktørrollen
KLIK - webinar Arbejdsgange og opgaver
SAPA kommunenenetværksmøde
SAPA Netværksdage 24. OG 26 NOVEMBER 2015
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Status på den tværkommunale løsning til indberetning, styring og deling af viden om automatiseringsegnede processer Januar 2018 v. Heidi S. Huber.
Persondataforordningen Hvad betyder den i praksis for foreningerne?
Hvorfor SAPA har input til STS
Indhold 1. Krav til kommunens IT-miljø 2. Serviceaftaler
Medarbejderaktier TDC
KIGO og kommunernes opgaver
Sådan bruges video- s og emnerapporter
Adgangsstyring/sikkerhed/ brugerrettigheder
Præsentation af app til Stafet For Livet Formålet med Stafet For Livet Appen er, at skabe en app, der fungerer som en samlet indgang til stafetten for.
Jobfunktionsroller – Vejle Kommune
Klassifikation & Organisation
Videnskabeligt projekt
A-kasser Netværksmøde
Videnskabeligt projekt
Danskernes digitale bibliotek
Hold dit NemID for dig selv
Introduktion til arbejdet som klubsekretær
Introduktion til RejsUd - FGU
Rollekataloget - støttet af Rammearkitekturpuljen
Danskernes digitale bibliotek
Nyt Geodata-info Workshop SDFE 9. januar 2018.
Information om Aula til forældre
Opbygning og opgavetyper
Effektmåling - kvalitative målepunkter
Sagsbærende fagsystemer eller anvendersystemer som vi kalder dem i KOMBIT. Det betyder at alle anvendersystemer skal lægge metadata på hhv. sager og dokumenter.
Support og Danmarks Miljøportals brugerstyring
Danskernes digitale bibliotek
Systemejer organisation
Digital udveksling af af sager om ydelser på tværs af medlemsstater
Danskernes digitale bibliotek
Præsentationens transcript:

Administrationsmodulet Oversigt over kommunale roller i Administrationsmodulet

Aftaleadministrator Rolle Kontekst for rollen Opgaver tilknyttet til rollen Aftaleadministrator En leverandør af et fagsystem skal altid hente tilladelse til at deres it-system må hente og arbejde med data ejet af kommunen Leverandørens anmoder om dette i en serviceaftale, som sættes op i Administrationsmodulet. Det er kommunens Aftaleadministrators opgave godkende eller afvise serviceaftalen for det pågældende fagsystem. Aftaleadministrator kan også godkende føderationsaftaler for tilslutning af kommunens Identity Provider til STS Adgangsstyring Godkende/afvise en serviceaftale Vis oversigt over eksisterende serviceaftaler Godkende føderationsaftaler (denne funktionalitet understøttes i næste version af Administrationsmodulet)

Rolleadministrator Rolle Kontekst for rollen Opgaver tilknyttet til rollen Rolleadministrator Et fagsystem udstiller en række brugersystemroller, der understøtter en række handlinger, som brugeren kan foretage i fagsystemet. De handlinger der ligger i en brugersystemrolle kan afgrænses ved hjælp af dataafgrænsning. Det kan være i forhold til KLE, følsomhed, Organisations-enhed eller andre dataafgrænsningstyper, som er relevante i forhold til det konkrete fagsystem. Det er kommunens opgave at oprette en eller flere jobfunktionsroller, bestående af en eller flere brugersystemroller. Jobfunktionsrollen gør det muligt for en medarbejder af udføre en funktion eller opgaver i et fagsystem. Det er kommunens rolleadministrators opgave at oprette og administratorer kommunens jobfunktionsroller i Administrationsmodulet. Vedligehold rolle-domæne Opret jobfunktionsrolle List jobfunktionsroller Rediger jobfunktionsroller Slet jobfunktionsrolle Uddeleger jobfunktionsrolle Vis jobfunktionsrolle

Organisationsadministrator Rolle Kontekst for rollen Opgaver tilknyttet til rollen Organisations- administrator I Administrationsmodulet er leverandører og kommuner oprettet som organisationer. Kommunens skal udpege en Organisationsadministrator, der har ansvar for at opsætte og vedligeholde stamdata for sin organisation. Det drejer sig om som navn, adresse samt kontaktoplysninger på brugerne af Administrationsmodulet. Dermed sikres det, at brugere af Administrationsmodulet får de fornødne oplysninger på e-mail uden at skulle logge på Administrationsmodulet Bemærk: Organisationsadministrator opretter og vedligeholder alene disse stamoplysninger for brugen af Administrationsmodulet. Det er tale om nogle få stamdata. Rollen må ikke forveksles med den administrator, der på et senere tidspunkt skal administrere kommunens organisationsoplysninger i støttesystemet Organisation. Opsætning og vedligehold af stamdata for organisationen, så som organisations navn, kontakt e-mail mv.

Leverandøradministrator Rolle Kontekst for rollen Opgaver tilknyttet til rollen Leverandør administrator En kommune kan i nogle tilfælde fungere som leverandør af et it-system. Hvis kommunens ønsker at integrere et it-system til de services der udstilles i Administrationsmodulet skal kommunen oprette sig med rollen Leverandøradministrator Det gælder også, hvis kommunen selv ønsker at tilslutte sin IdP til STS Adgangsstyring. I det tilfælde skal kommunen som leverandør anmode om en føderationsaftale. Det vil herefter være kommunens Aftaleadministrator der skal godkende anmodningen om føderationsaftalen Tilslut it-system Deaktivér tilsluttet it-system Rediger Identity Provider Rediger Brugervendt system Rediger Anvendersystem Opret/rediger service for it-system Deaktiver service for it-system Anmod om føderationsaftale