Kapitel 9 Momsregnskabet vljfiwejfwPOI.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PostDK momsmodul Mange netbutikker overser, at der ikke er moms på forsendelser, når de sender varer til privat kunderne med Post Danmark.
Advertisements

BUDGET, OPSPARING og LÅN
PengeSpillet.
Erhvervsøkonomi på HG Line Vinterberg.
Ledelsesinformation med budgettering.
14. Periodisering Regnskabslovgivning Periodisering af omkostninger
MOMS - GENERELT Generelle betragtninger omkring moms(merværdiafgift):
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Kassekredit, disponibel
3. Årsregnskabet og de grundlæggende registreringsregler
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
9.1 Registrering af andre eksterne omkostninger
SKAT – pixivejledning…
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
5. Registrering af daglige transaktioner
Bogføring, årsregnskab og moms
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
23.3 Afslutningsskema Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på
22.4 B-indkomst Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på SKAT  10 rater.
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
6. Udarbejdelse og præsentation af årsregnskabet
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Moms systemet De 25 % moms. 2 videoklip  Købsmoms er den moms, virksomheden betaler, når den køber varer og serviceydelser. Konto Købsmoms, har.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Egenkapital og privatforbrug
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
Lægedage Bogføring Praksis Plus Lægedage Lægedage Med-underviser; Trine Hansen, bogholder Registrering af virksomhed Opsætning af kontoplan Bogføring.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
7.3 Afslutning af momsregnskabet
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Forretningsplanen Emner du skal have viden om ved start: Download forretningsplan i en word-fil på
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Kapitel 13 Budgetter.
Kapitel 11 Anlægsaktiver.
Kapitel 14 Afskrivninger.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Virksomhedens registreringer
Kapitel 4 Regnskabet.
Regnskab i produktions- virksomheder
Kontoplanen og saldobalance
Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb.
Kapitel 16 Lønregnskab vljfiwejfwPOI.
Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI.
Stævneforplejning Nyt vedr. betaling for stævneforplejning og til efteråret også lørdagsfrokost Stævneforplejning bedes indbetales før første stævne enten.
Kapitel 10 Egenkapital og privatforbrug.
Kapitel 7 Likvide beholdninger Kasserapport.
Kapitel 8 Vareregnskabet Varesalg.
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Oplæg til undervisning
Afskrivninger.
Kap 3.2 Momssystemet.
Det samlede regnskabssystem
Bogføring Alle virksomheder skal udarbejde et regnskab som dokumentation over for SKAT Det dobbelte bogholderis princip i bogføringen ”Kassen” Indtægter.
Moms og skattemæssige fradrag
Præsentationens transcript:

Kapitel 9 Momsregnskabet vljfiwejfwPOI

Indhold: Moms af omkostninger Moms og momsafregning Kap. 9: Momsregnskabet Indhold: Moms af omkostninger Moms og momsafregning Regler for afregning af moms Bogføring af momsafregning Betaling af moms

Kap. 9: Momsregnskabet Moms af omkostninger: Der er moms på omkostningsvarer, som der er på varer til videresalg: Eks: Køb af annonce i Ugeavisen 10.000 kr. + moms 2.500 kr. I alt 12.500 kr. 3100 Salgsfremmende omk. 14261 Købsmoms 12310 Kasse 10.000 2.500 12.500

Nogle omkostningstyper er fritaget for moms: Kap. 9: Momsregnskabet Nogle omkostningstyper er fritaget for moms: Husleje, Frimærker Forsikringspræmier Renter Ejerafgift på biler

Ved nogle omkostningstyper skal momsen registreres som en Kap. 9: Momsregnskabet Ved nogle omkostningstyper skal momsen registreres som en omkostning (gaver til forretningsforbindelser, kaffe og gaver til personalet, præmier) Eks. Sportsmaster giver 10 badmintonketsjere i præmier til en miniputturnering 10 ketsjere á 100 kr. = 1.000 + moms 250 I alt 1.250 3900 Øvrige omkostninger 12310 Kasse 1.250 1.250

Moms og momsafregning Det er dig! Der betaler momsen  Kap. 9: Momsregnskabet Moms og momsafregning Det er dig! Der betaler momsen 

Regler for afregning af moms Kap. 9: Momsregnskabet Regler for afregning af moms Virksomheder der omsætter for mere end 50.000 kr. om året skal betale moms til Skat Jo større beløb en virksomhed omsætter for, jo flere gange skal de indbetale moms om året De store virksomheder indbetaler 12 gange pr. år De mellemstore indbetaler 4 gange om året De små indbetaler 2 gange om året

Bogføring af momsafregning Kap. 9: Momsregnskabet Bogføring af momsafregning Når en virksomhed skal indbetale moms til Skat skal den bruge: Kontoen momsafregning Købsmomskontoen - saldoen på kontoen overføres til kontoen for momsafregning Salgsmomskontoen - saldoen på kontoen overføres til kontoen for momsafregning

Betaling af moms Momsen betales til Skat ved et indbetalingskort eller Kap. 9: Momsregnskabet Betaling af moms Momsen betales til Skat ved et indbetalingskort eller gennem netbank Registreringen ser sådan ud: 12320 Bank 14260 Momsafregning (80000) 80000 80000