Kapitel 1: HEY – YOU Kapitel 1 skal i stort omfang være personligt og målrettet. Det kan fx indeholde: HEY: Et markant faktum, budskab, statement eller.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Iværksætter-rådgivning for nydanskere Nyvirk Iværksættercenter, Århus
Advertisements

Hvordan kan man arbejde meningsfuldhed i forandringsprocesser?
Væksthus Nordjylland v/ Flemming Jørgensen
Brug en bydel som dit bæredygtige show-room 28. oktober 2010.
Præsentation Michael Ahring Petersen Projektchef/Manager Projects Tel  Business Kolding Akseltorv 8, 6000 Kolding.
Europa - kort og godt : få vejledning om at bo, arbejde og rejse i EU 27. september 2012 Ulla Willert Bortignon.
Sundhedsfremme København 27. maj 2010 Debatarrangement om
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Væksthusenes rolle Rådgiverkonference Århus, 20. november 2008.
Supervision og faglig feedback
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
EARLY WARNING RÅDGIVNING TIL KRISERAMTE VIRKSOMHEDER (og til deres ejere og ejernes familie…)
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
NETVÆRK mere målrettet Hvilke netværk bruger du? Hvad bruger du dem til? Hvilke af dine netværk giver kontakt til topledere? Hvilke rummer nogen, der er.
Danmarks relative produktivitetsudvikling
EARLY WARNING RÅDGIVNING TIL KRISERAMTE VIRKSOMHEDER (og til deres ejere og ejernes familie…) Erhvervs- og Byggestyrelsen administrerer ordningen der finansieres.
Vejlederens kommunikation
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Early Warning Rådgivning til kriseramte virksomheder (og til ejeren og ejerens familie)
At tale om sexualitet.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter.
Min historie Hvor mange er der mellem 10 og 99 ansatte Omsætter for mia kr. – en tredjedel af omsætningen i det private erhvervsliv.
4. Virksomhedens etablering
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Tryghed, tilfredshed og udkantsproblemer Rapport af Jørgen Goul Andersen.
Strategisk kommunikationsmode, der kan fungere som isbryder og opvarmer overfor virksomhederne Udgangspunkt: En produktionsvirksomhed, der allerede har.
E-biz 2014 Idé – Koncept – Navn Varer – Målgruppe
TRÆK VEJRET.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
RTI’s innovationsindsats Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Velkommen til DLOs årlige konference for/om Private daginstitutioner, iår om: ”Samarbejdet med Kommunerne” Den 4. juni 2016 i Mødecenter Odense Daginstitutionernes.
Blandt virksomheder, som overlever en krise og kommer godt videre, vurderer 81 procent at de har reageret i tide.
Kapitel 1. Målrettet vinkel Den personlige fortælling – fortalt og generaliseret som gode råd Tegn på at en virksomhed er i problemer – gule og røde lamper.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Gallup for Region Sjælland © TNS 17. marts
Early Warning… Giver gratis, uvildig og fortrolig hjælp til: Nødvendige ændringer, så konkurs undgås, og virksomheden kommer ind i et nyt vækstforløb Eller.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Videnpilotordningen
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Pårørendesamarbejde Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Karin Andersen og Mogens Vig Frederiksen.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Kapital til forandring …20+ års erfaring med ejerledede virksomheder som minoritetsinvestor Svendborg – 8/
Stressmanagement En ledelsesopgave
Der startes mange nye danske virksomheder hvert år
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Thy Erhvervsforum.
KAPITEL 8 Likviditetsrisiko
Frankrigs Europapolitik under Hollande – holder den fransk-tyske akse?
Energierhvervsanalyse
Idegrundlag og målsætninger
Økonomi, styring og bestyrelsesarbejde på erhvervsakademierne
Hovedtal og konklusioner for branchen
Finansiering med Vækstfonden
Installationsbranchen er en branche i vækst!
Hovedtal og konklusioner for branchen
Energierhvervsanalyse
Installationsbranchen og elektriker- og vvs-energi-uddannelserne 2018
Introduktion til Væksthuset KlimaKlar møde den
Hovedtal og konklusioner for branchen
Hovedtal og konklusioner for branchen
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Kapitel 1: HEY – YOU Kapitel 1 skal i stort omfang være personligt og målrettet. Det kan fx indeholde: HEY: Et markant faktum, budskab, statement eller spørgsmål med direkte adresse til tilhørerne. YOU: En god konkret fortælling om et forløb, som kan være lærerigt for tilhørerne og evt. inspirere til samarbejde. YOU: Argumenter for og anvisning af, hvordan fx banker og EW kan samarbejde (hvis tilhørerne er bankfolk) YOU: Gode råd og tips - De tre største faresignaler, de tre vigtigste virksomhedsdræbere, de tre bedst råd til at overkomme problemer. (hvis tilhørerne er virksomhedsejere e.l.) Kapitel 1 må gerne fylde 1/3 eller 1/2 af det samlede oplæg – men behøver ikke nødvendigvis være omfangsrigt målt i slides. Især ikke hvis du er ”på slap line” og fortæller konkrete historier.

Hvad er Early Warning?

Early Warning… Giver gratis, uvildig og fortrolig hjælp til: Nødvendige ændringer, så konkurs undgås, og virksomheden kommer ind i et nyt vækstforløb Eller at sikre hurtige og ærlige lukninger, hvor det er den eneste og rigtige udvej Påvirker den generelle opfattelse af kriser og konkurs Arbejder for større accept og forståelse og ”second chance” Arbejder for, at virksomhederne tidligere ser problemerne i øjnene Skaber viden om ejerledede virksomheder og krisehåndtering Skaber grobund for flere vækst-iværksættere Har hjulpet over 4000 virksomheder siden starten i 2007

Tre bærende søjler Frivillige 100 frivillige rådgivere Erfarne nuværende og tidligere ledere, virksomhedsejere og specialister Advokater 15 af de dygtigste insolvensadvokater i landet Konsulenter 10 Early Warning- konsulenter Stor erfaring i at skabe muligheder for den enkelte virksomhed og ejer

De frivillige er rygraden Driften af Early Warning er finansieret på finansloven. Bevillingen dækker omkostninger til de 10 ansatte EW-konsulenter samt kørsel m.m. De over 100 frivillige får ingen penge for deres arbejde De finder stor stor mening i at hjælpe mennesker De får et stærkt personligt netværk, og de får udviklet deres kompetencer Nævn en viden/kompetence, og vi matcher den

Processen i Early Warning Step 1: Væksthuskonsulenten Screening, analyse Skaber overblik Problemafklaring Matcher virksomheden med den relevante frivillige rådgiver eller advokat Virksomhedsejere/tidligere iværksættere med viden, erfaring og kompetence i særlige brancher eller særlige problemstillinger Giver sparring og gode råd Handlingsplaner og opfølgning Virksomheden har fået overlevelsesmulighed Igen i marked til det private rådgivernetværk Overlevelse Lukning Step 2: Frivillig rådgiver Step 3: På egne ben Moden til private rådgivere Step 2: Advokat Step 3: Gældssanering Genstart

Det vi gør er… 360 graders gennemgang af virksomheden Samlet overblik og plan Lytter, anerkender og hjælper videre Stiller krav og sikrer fremdrift Hjælper med at træffe de rigtige og nogle gange svære valg

Vores største udfordringer Virksomhederne kommer ofte (for) sent Erkendelsesfasen er lang og svær Personer omkring ejeren er vigtige – bank, revisor, familie, venner, forretningsforbindelser/netværk Berøringsangst hos mange, også rådgivere, i forhold til krisetemaet

Early Warning virker

Over halvdelen overlever Over halvdelen af de virksomheder, vi hjælper, overlever De overlevende virksomheder er bedre til at bevare vækst, arbejdspladser og eksport end sammenlignelige virksomheder Kilde: Effektmåling 2013

Dem der lukker har mindre gæld Af de virksomheder som ikke overlever, rekonstrueres ca. halvdelen Resten hjælper vi med konkurs – hurtigt, skånsomt og effektivt De konkursramte lukker i snit med kr. mindre i moms- og skattegæld end ellers Statskassen har overskud på Early Warning. Driften af koster 7 mio. kr. årligt Alene reducerede tab på moms og skat var i 2010 og 2011 på over 10 mio. kr. årligt Kilde: Effektmåling 2013

Den menneskelige faktor “Jeg var presset ud i noget, der var frygteligt ensomt. Vi var virkelig truet på livet, så jeg skulle søge hjælp alle steder.” ”Jeg var på det tidspunkt så presset, at selv om det, jeg havde brug for, var frisk kapital, så tænkte jeg ’wauw, fedt blot at kunne tale med nogen om mine udfordringer.” Kaj Stjernholm, Stjernholm A/S, 20 ansatte – virksomheden blev vendt gennem et EW-forløb og overlevede.

Den menneskelige faktor II ”Vi tør ikke tænke på, hvor vi havde været uden Early Warning.” ”På grund af Early Warning har vi følt os i trygge hænder i en meget utryg situation. Vi har fået uvurderlig hjælp fra både den frivillige rådgiver, væksthuskonsulenten, advokaten og revisoren.” Michael og Karina Uno. De forsøgte at redde deres virksomhed, Hvidbjerg VVS, men valgte til sidst at dreje nøglen.

…Og så er vi populære Flere europæiske lande, herunder Storbritannien, Spanien og Irland, efterspørger mere viden om Early Warning. EU-kommissionen har foreslået at udbrede Early Warning til hele EU. Over 4000 virksomheder i Danmark har trukket på Early Warning siden 2007.

Næste skridt Tilmeld dig vores nyhedsmail på earlywarning.dk Kontakt en konsulent via earlywarning.dk Ring til XXX på mobil: XXX Kender du en, som er i problemer, så… Vil du gerne være frivillig, så…

Ekstra slides

Røde lamper Kassekredit vokser Overforfaldne kreditorer Banken stiller krav om sikkerhed Gæld til SKAT Vigende omsætning Vigende indtjening

Gule lamper Manglende budgetter og opfølgning Uklar ledelse eller rundkredsledelse Manglende/uprofessionel rådgivning Sygdom Stress Uklar strategi Manglende overblik Egenrådighed, tunnelsyn