Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas"— Præsentationens transcript:

1 Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Indlæg på konference: Udsatte børn og unges fritidsliv 26. august 2010, Hotel Nyborg Strand Mette Kierkgaard Børn og ungeenheden Tlf:

2 BAGGRUND OG FORMÅL Der er afsat 80 mio. kr. til at udbrede erfaringer fra forsøg med fritidspas, som blev gennemført i 10 kommuner via satspuljemidler i , til hele landet. Fritidspas: Etablering af fritidsvejledning Økonomisk støtte Formålet med puljen er at etablere fritidspas for udsatte børn og unge med henblik på at integrere dem i almindelige fritidsaktiviteter sammen med andre.

3 MÅLGRUPPE Udsatte børn og unge i alderen 6-18 år, der ikke har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter på lige vilkår med jævnaldrende. Ansøgere skal selv definere og udfolde målgruppen nærmere. Børn og unge med handicap, som ikke har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter på lige vilkår med jævnaldrende.

4 PULJENS KONKRETE MÅL KORT SIGT:
At ØGE ANDELEN af målgruppens deltagelse i fritidsaktiviteter At FASTHOLDE målgruppens deltagelse i fritidsaktiviteter At sikre en ØGET OPBAKNING til børnenes/de unges fritidsliv At udvide børnenes/de unges SOCIALE RELATIONER til jævnaldrende At øge målgruppens FYSISKE UDFOLDELSE LANG SIGT: At FASTHOLDE målgruppens deltagelse i fritidsaktiviteter på lang sigt og ind i voksenlivet At styrke målgruppens SOCIALE KAPITAL, herunder netværksdannelse At øge målgruppens FYSISKE UDFOLDELSE på lang sigt, og dermed forbedre målgruppens SUNDHEDSMÆSSIGE tilstand At forbedre målgruppens LIVSKVALITET Det er et krav, at projekterne inkluderer puljens konkrete mål.

5 ANSØGERE Projekterne skal forankres i kommuner.
Frivillige organisationer og foreninger kan indgå som centrale samarbejdspartnere.

6 STØTTEEGNEDE PROJEKTER
Projekter, der KOMBINERER fritidsvejledning med muligheder for økonomisk støtte. Støtte til ETABLERING eller VIDEREUDVIKLING af fritidspas. Fritidstilbud er organiserende aktiviteter i fritiden, som er faste eller skemalagte, og hvor der er en voksen ledelse/tilsyn.

7 FRITIDSVEJLEDNING/ORDNING - eksempler
Formidling til og opsøgende arbejde i forhold til målgruppen Rekruttere og motivere børnene/de unge til at deltage Afklare behov og ønsker hos barnet/den unge Hjælpe børnene/de unge med at vælge og opstarte fritidsaktiviteter Understøtte at børnene/de unge opstarter og fastholdes i aktiviteten (fx sikre forældreopbakning, støtte til og samarbejde med frivillige foreninger osv.) Etablere samarbejde på tværs af forvaltninger Etablere samarbejde med frontpersonale og foreninger/fritidstilbud Fastholde og følge op på deltagelsen

8 ØKONOMISK STØTTE Økonomisk støtte kan fx være støtte til kontingent, udstyr, lejre. Økonomisk støtte gives efter behov og konkret vurdering. Ansøgere skal beskrive kriterierne for økonomisk støtte. Hjemmel i lovgivning til at give økonomisk støtte: § 52 i serviceloven: i de tilfælde hvor det vurderes at være af væsentlig betydning af hensyn til barnet, eller den unges særlige behov for støtte. Forsøgsordning § 184 i serviceloven, som ansøgere skal søge om i ansøgningsskemaet. For at et projekt kan godkendes som forsøgsordning, er det et krav, at den økonomiske støtte kan have en forebyggende effekt i forhold til udsatte børn og unge, som er i risiko for at få større problemer.

9 UDBREDELSE OG METODEUDVIKLING
Erfaringer fra tidligere forsøg med fritidspas: Nåede primært ”børn og unge i gråzonen”, ikke ”stærkt udsatte børn og unge”. TYPE A PROJEKTER Tager primært afsæt i erfaringer fra tidligere forsøg med fritidspas TYPE B PROJEKTER Tager også afsæt i tidligere erfaringer, men særligt fokus på målgruppen stærkt udsatte børn og unge. Metodeudvikling. Helhedsorienteret. Processtøtte fra Servicestyrelsen. Afsæt i projekternes behov.

10 DER KAN SØGES STØTTE TIL
Løn til fritidsvejledere. For TYPE B projekter kan der også søges løn til personer, som udgør et bærende del af metoden. Udgifter til foredrag, konsulent osv. til udvikling af nye metoder. Udgifter til kurser o.l. for fritidsvejledere og evt. ledere og frivillige i foreninger Udgifter til udarbejdelse af værktøjskasser, materiale o.l. som udgør en bærende del af fritidsvejledningen. Udgifter til formidling af projektet med henblik på at nå projektets resultater. Udgifter til lokale til fritidsvejledningen Udgifter til økonomisk støtte til kontingent, udstyr, aktiviteter mm. Udgifter til transport, forsikringer, revision, andre definerede udgifter.

11 FORANKRING OG MEDFINANSIERING
Projektet skal forankres økonomisk og praktisk i kommunen efter projektperioden. Stigende medfinansiering med henblik på at styrke ejerskab og forankring.

12 ANSØGNING OG PROJEKTPERIODE
Ansøgningsfrist d. 20. september 2010. Projekter forventes at starte op i oktober 2010. Kommuner tildeles midler i op til 4 år. Ansøgningsmateriale,

13 HOLDET I SERVICESTYRELSEN
Berit Møller Holger Kristoffersen Ditte Sehested Kuhlmann (praktikant) Mette Kierkgaard Projekt hjemmeside:


Download ppt "Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google