Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Projektplanlægning og -styring1 Indhold: Planlægning af gruppeøvelse Gruppeøvelse Refleksion af øvelse Mål, planer og virkeligheden Usikkerhedsmomenter.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Projektplanlægning og -styring1 Indhold: Planlægning af gruppeøvelse Gruppeøvelse Refleksion af øvelse Mål, planer og virkeligheden Usikkerhedsmomenter."— Præsentationens transcript:

1 Projektplanlægning og -styring1 Indhold: Planlægning af gruppeøvelse Gruppeøvelse Refleksion af øvelse Mål, planer og virkeligheden Usikkerhedsmomenter Opgave i grupperne

2 Projektplanlægning og -styring2 Gruppeøvelse Planlægning FØR øvelsen Udførelse af øvelse Refleksion over resultaterne og udførelsen Øvelsen er en overraskelse !

3 Projektplanlægning og -styring3 Gruppeøvelse Byg det højest mulige tårn i spaghetti og marsmallows. Tårnet skal kunne stå selv i 1 minut – i har ½ time til byggeriet FØR der bygges bruges ½ time på planlægning og erfaringsoverførelse fra spaghettibroen EFTER øvelsen reflekteres over planlægningen og den efterfølgende styring og ledelse af projektet HVAD lærte i om projektplanlægning og – styring ?

4 Projektplanlægning og -styring4 ProjektplanlægningProjektstyring Hvad vil vi ? (Mål og midler)Hvad gør vi ? ProjektafgrænsningenProjektplanerne DelmålsformuleringerneDagbogen SamarbejdsaftalerneReferater Projektmappe Projektledelse Organisering (Tid/Læring)

5 Projektplanlægning og -styring5

6 6

7 7

8 8 Projekter lever med og i usikkerhed Formålet med projektplanlægning og -styring er at reducerer usikkerhed ! Hvad skyldes usikkerheden ? (Summemøde)

9 Projektplanlægning og -styring9 Den operationelle usikkerhed Definition (Galbraith 1979): Operationel usikkerhed = Den informationsmængde der er nødvendig for at udføre opgaven – minus Den informationsmængde som på et givet tidspunkt er til rådighed for opgaveudførelsen

10 Projektplanlægning og -styring10 Operationel usikkerhed

11 Projektplanlægning og -styring11

12 Projektplanlægning og -styring12 Den kontekstuelle usikkerhed Projektplaner laves under forudsætningen at projektets vilkår er kendte og ikke forandres I praksis forandres projekters omgivelser undervejs Jo mere turbulente omgivelser og jo mere udviklingspræg projektet har jo større kontekstuel usikkerhed

13 Projektplanlægning og -styring13 Eksempler på kontekstuel usikkerhed En cementfabrik i en afrikansk ørken mangler strøm – værtsnationen fik ikke som aftalt ført el frem til fabrikken Utopia – det perfekte brugerinddragende softwareprojekt blev overhalet af WP Dora - da DR’s nye produktionssoftware endelig var færdigt var deres egne ønsker og behov væsentligt forandret, så projektet blev skrottet

14 Projektplanlægning og -styring14 Definition af kontekstuel usikkerhed Kontekstuel usikkerhed = Planlægningsgrundlaget: den viden og de præmisser projektet designes og planlægges på – minus: Det vidensgrundlag, de præmisser og læringsmuligheder som projektet evalueres på

15 Projektplanlægning og -styring15

16 Projektplanlægning og -styring16 Kontekstuel usikkerhed i læringsprojekter Hvordan oplever i den kontekstuelle usikkerhed – eksempler ? (Summemøde)

17 Projektplanlægning og -styring17 Opgave – i grupperummene Diskuter hvordan i i jeres gruppe vil planlægge og styre jeres projektarbejde under hensynstagen til såvel operationel som kontekstuel usikkerhed Skriv jeres beslutninger ned og brug dem !


Download ppt "Projektplanlægning og -styring1 Indhold: Planlægning af gruppeøvelse Gruppeøvelse Refleksion af øvelse Mål, planer og virkeligheden Usikkerhedsmomenter."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google