Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Problematikker vedr. brug af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber En meget stor del af de danske redningsberedskaber benytter deltidsansatte.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Problematikker vedr. brug af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber En meget stor del af de danske redningsberedskaber benytter deltidsansatte."— Præsentationens transcript:

1 Problematikker vedr. brug af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber En meget stor del af de danske redningsberedskaber benytter deltidsansatte brandfolk som den primære personelressource til løsning af beredskabernes Lovpligtige opgaver. Benyttelsen af deltidsansatte brandfolk betyder at de offentlige udgifter til redningsberedskaberne kan holdes på et minimum. Brugen af deltidsansatte brandfolk tilfører redningsberedskaberne en lang række civile kompetencer og er med til at sikre en alsidig forståelse for og tilgang til kommunikationen med skadelidte og deres reaktioner.

2 Problematikker vedr. brug af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber De arealmæssige store landkommuner, betyder at der skal forholdsmæssigt mange beredskabsstationer til for at opretholde rimelige udrykningstider. Demografien i de store landkommuner betyder samtidigt at der ofte er relativt få bysamfund i kommunerne, med et befolkningsgrundlag der er stort nok til at sikre det nødvendige antal vagtbærende brandfolk. Arbejdsgivernes større og større krav om arbejdskraftens bevægelighed sammenholdt med det enkelte individs ønsker om stabilitet medfører at det ofte er svært for den enkelte deltidsbrandmand at levere hele vagtdøgn. Redningsberedskaberne har, som følge af ovenstående, svært ved at etablere vagthold med samme besætning døgnet rundt.

3 Problematikker vedr. brug af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber Der er lovkrav til redningsberedskaberne om at de afgår fra beredskabsstationerne Indenfor en tidsramme af 5 min. fra alarmens modtagelse. Dette betyder at vagthavende deltidsansatte brandfolk til enhver tid skal kunne forlade deres opholdssted, transportere sig til beredskabsstationen, påtage udrustning og afgå med udrykningskøretøjet indenfor 5 min. Borgernes og kommunernes stigende ønsker om at skabe bedre trafiksikkerhed betyder desværre også at det i stigende grad bliver sværere for de deltidsansatte brandfolk at komme frem til beredskabsstationen. En øget trafiktæthed i morgen og eftermiddagens til- og frakørsel til arbejde mv. betyder ligeledes stigende problemer for den enkelte deltidsbrandmand at nå frem til tiden.

4 Hvordan sikrer vi at der skabes et bedre rekrutteringsgrundlag af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber Aflønning: Aflønningen hæves eller aflønningen gøres skattefri. Ansættelse: Bør betragtes som et borgerligt ombud. Anerkendelse: Anerkendelse, respekt og en lille smule heltedyrkelse. Fleksible afgangstider: Kommunerne gives fri mulighed for at fastsætte afgangstiderne.

5 Hvordan sikrer vi at der kommer flere deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber Etablering af OPP med kommunale virksomhedsbrandvæsner. Kommunen levere materiel og uddannelse, virksomheden levere brandfolkene. Virksomheden får beredskabet tæt på og kommunen skal ikke rekruttere personel Større samarbejde på tværs af kommunegrænserne, med etablering af fælleskommunale beredskabsstationer på centrale steder evt. sammenfaldne med andre fælleskommunale arbejdspladser. Krav om ansættelse som deltidsbrandmand ved visse kommunale ansættelsesforhold.

6


Download ppt "Problematikker vedr. brug af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber En meget stor del af de danske redningsberedskaber benytter deltidsansatte."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google