Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske."— Præsentationens transcript:

1 Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe

2 Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske overvejelser Spørgsmål og diskussion (Bedste spørgsmål får en præmie!)

3 Hvad er en portfolio?

4 Fordele og udbytte ved portfolio og SUS: Inspirationskilde Opmærksomhed på egen kompetenceudvikling, bevæggrunde og handlinger (Lorentsen og Lund, s. 110) Fokus på målet Opsamling på undervisning og projekter Fremmer refleksioner over egen læring Personlig uddannelsesplan Indbyrdes videndeling ’…at den lærende aktivt konstruere sin egen kundskab, og portfolien derfor kan bidrage aktivt til, at den studerende fokuserer på sin egen udvikling og tydeliggør og forstår sammenhængen mellem indsats og resultat.’ (Lorentsen og Lund, s. 110) Fastholde den røde tråd i kandidatprofilen samt kompetenceudvikling Via SUS: alternative vinkler på kompetence- og uddannelsesudviklingen

5 Udfordringer ved portfolio og SUS: Ved portfolio: At man ikke kan få respons, hvis den er privat Få de mange tanker man har i hovedet ned på papir Udtrykke sig selv tydeligt (omformuleringen af tanker til skrift) Gøre det til en leg frem for en byrde ’Den ’truende’ eksamen bliver for mange den endelige ydre motivation for at inddrage portfolien.’ (Lorentsen og Lund, s. 125) Ved SUS: Ærlighed Ikke lade sig ’farve’ af samtalepartneren

6 …Uddannelsesmæssigt set Fordele: – Tager udgangspunkt i den enkelte Er sit eget emne, måske det mest spændende i verden? – Større grundlag for erkendelser – Skærper profil: Vigtigt i forhold til en lang række moderne virksomheder eks.: – NNIT – Creuna – Andre?

7 … fortsat Problemstillinger – Ressourcekrævende i forhold: Tid Engagement – Udefinerbart/vagt område – Grænseoverskridene Andres indsigt i profil Tillidsbaseret

8 Etiske overvejelser

9 Spørgsmål? Køn Offentlig vs. personlig


Download ppt "Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google