Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Opsamling- Hvad skal jeg vide til eksamen?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Opsamling- Hvad skal jeg vide til eksamen?"— Præsentationens transcript:

1 Opsamling- Hvad skal jeg vide til eksamen?
Stanislavskij Opsamling- Hvad skal jeg vide til eksamen?

2 Hvem var Stanislavskij
Skuespiller, instruktør og forfatter Levede fra 1863 til 1938. Var medskaber af det første teater i Rusland, der spillede realistisk teater.

3 Stanislavskijs skuespilsteknik
Vigtigst af alt: Skuespillet skal være troværdigt. Undgå at lave dårlige efterligninger ved at lave stereotyper og klichéer.

4 Motivering Hav altid et formål med det du gør på scenen.
Hver eneste bevægelse du laver og hvert eneste ord du siger skal have en begrundelse.

5 Eksempler på motivation
F.eks. listeøvelse hvor du skal stjæle et værdifuldt billede fra et museum. Ryd-op-øvelse. Du har holdt en fest. Din kæreste er hjemme om 1 minut. Hvis du ikke rydder op inden hun ankommer droppe hun dig.

6 Indre Monolog Brug indre monolog til at skabe undertekst.
Den indre monolog giver dit kropssprog fine nuancer som er med til at vise tilskueren at det du siger ikke nødvendigvis er det du føler.

7 Indre monolog eksempler
Jeg hader dig – Jeg elsker dig øvelse. Festøvelse. En du elsker; en du hader; En du hverken elsker eller hader. Tom Cruise i filmen Magnolia (jeg hader dig)

8 Koncentration og fokus
Når du står på scenen skal din koncentration og dit fokus være 100 procent på scenen og de mennesker der er på scenen. Lad være med at smile ud til dine venner blandt publikum. Tænk ikke på lektierne i dansk som du ikke fik lavet, men kun på den opgave du skal løse på scenen.

9 Fokus og koncentration - Øvelser
Find kluden med lukkede øjne. Send et håndtryk rundt i en cirkel. Den lille, mellemstore og store opmærksomhedscirkel. Tæl til tyve øvelsen.

10 Det magiske ”Hvis” Hvad nu hvis jeg engang havde prøvet at falde igennem isen mens jeg var ude og skøjte. Hvordan ville jeg så reagere i det øjeblik jeg blev reddet op af vandet. Hvad nu hvis jeg var avisbud hvordan ville jeg så gå.

11 Fantasi Vær ikke bange for at bruge den.
Hænger tæt sammen med det magiske ”hvis”

12 Fantasi - Øvelser Send en magisk bold videre.
Tag usynlige ting op af en kasse som du fortæller om.

13 Sanseerindring Sanseerindring er et kraftfuldt værktøj til at fremkalde følelser du kan bruge på scenen. F.eks glæde, sorg, misundelse. Vær varsom med sanseerindring da den kan fremkalde traumatiske følelser, der er deskruktive på scenen.

14 Sanseerindring øvelser
Tænk lyden af regn på en rude. Hvilke tanker og følelser får du når du tænker på denne sanseerindring? Lad os sige at du tænker en kedelig eftermiddag i et sommerhus. Tænk på regn på en rude hvis du skal vise kedsomhed i en scene.

15 Tempo Tempo 0 til 6 Tempo 0 er ingen bevægelse overhovedet.
Tempo 6 er en ekstrem hurtig bevægelse.

16 Rytme Staccato. Hakkende, stødvise bevægelser (Gimli fra Ringenes Herre) Legato. Glidende bevægelser (Aragon) Poetisk. Som legato men lettere og mere luftigt. (Legolas) Stilhed. Harmoniske bevægelser

17 Intensitet Intensitet.
Tempo 0 er er ikke den samme hvis man i det ene tilfælde kigger en bjørn i øjnene og i det andet tilfælde kigger på en sjælden fugl. To tjenere kan godt bevæge sig i det samme tempo, men med forskellig intensitet.

18 Observation Observer en anden persons bevægmønstrer. Overtag denne persons bevægmønstre for at komme ind i en rolle.


Download ppt "Opsamling- Hvad skal jeg vide til eksamen?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google