Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen"— Præsentationens transcript:

1 Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
- eller: Sådan scorer du 12 i alle fag 

2 Eksamenslæsning Sørg for at vide, hvad der skal ske i det enkelte fag, og hvilke krav, der er. Tal med faglæreren! Lav en detaljeret læseplan og følg den – lav planen i antal sider eller emner pr. dag – mængde frem for timer. Stå op i ordentlig tid om morgenen (f.eks. kl.7.30) og start hurtigt (kl.8.00) Læs et par timer og tag så en pause (gå i bad, gå en tur, eller lignende) Læs 1½ time mere og hold en halv times frokostpause Læs videre, indtil du trænger til en pause eller er færdig med dagens pensum Nyd resten af dagen (hvis du følger dette, vil du sjældent være nødt til at læse efter kl.15)

3 Læseferie? Sørg for, at din familie ved, hvad du skal nå/hvad det vil sige at læse til eksamen. Du bør ikke være forpligtet til en masse huslige gøremål i læseferien – i hvert fald ikke før, du er færdig med dagens arbejde. Sørg for at spise regelmæssigt, og forkæl gerne dig selv. INGEN slankekure el. lign. i eksamenstiden. Husk at bevæge dig, så din krop ikke går helt i dvale. Brug pauserne og fritiden på bl.a. at få noget motion og frisk luft. Hvis det bliver godt vejr, så nyd det i pauserne, og når du har fri. Det er næsten umuligt at læse udendørs, hvis man skal have nok ud af det. Undgå at drikke alkohol i større mængder – en solid brandert får dig til at glemme alt, hvad du har læst i de seneste dage. Skal der festes, så gør det, når du har overstået et fag!

4 Læsestrategier Nogen læser bedst om aftenen og natten. Det er også ok, men sørg for at være veludhvilet. Man kan ikke koncentrere sig og tilegne sig nyt stof, når man er træt. Pas på, at du forstår det, du læser. Stop op og spørg dig selv ud om det, du lige har læst. Tænk, når du læser: Hvad er vigtigt ? Hvad skal jeg kunne huske ? Hvad bør jeg skrive i mine noter ? etc. Hav orden i dine noter, så du ikke sidder i forberedelsestiden og bladrer forvirret rundt i din mappe.

5 24-timers eksamen Sørg for, at du er velforberedt, inden du trækker – også i forhold til din plan for døgnet. Spørg læreren (eller den, som uddeler spørgsmålene) med det samme, hvis du er i tvivl om noget Tag hjem og gå i gang, medmindre du har gavn af at sidde og drøfte spørgsmålene med dine kammerater. Start med en brain-storm, et udkast til en disp. eller hvad, du nu foretrækker i det fag. Har du nogen ”eksperter” i din familie, kan du selvfølgelig sagtens bruge dem, men pas på: Fædre er ikke altid så kloge, som de selv tror 

6 Ved eksamen Det er helt naturligt at være nervøs. Hjertebanken, svedige hænder etc. er naturlige reaktioner på en stresset og presset situation. Hvis nervøsiteten er voldsom, kan det hjælpe at trække vejret dybt nogle gange.

7 I forberedelsestiden Når du trækker spørgsmålet, så læs det grundigt, så du er sikker på, at du har forstået det. Spørg, hvis der er noget, du er det mindste i tvivl om. Sørg for at planlægge præcist, hvad du skal i forberedelsestiden. Hvad gør du først, dernæst, etc. Lav en disposition i forberedelsestiden – i hvert fald over starten af eksaminationen, så du ved, hvor du skal starte. Husk at have et ur med, så du kan se, hvor lang tid af forberedelsen, der er gået.

8 Ved eksamensbordet Sig det til din lærer (og evt. censor), hvis du er meget nervøs. De kan tage hensyn til det, når de ved det: Give dig tid til at trække vejret dybt, drikke lidt vand eller lign. Sid ordentligt på stolen, så du mærker, at du har kontrol over din egen krop. Det stresser og skader koncentrationen, hvis du sidder og roder rundt på stolen. Lyt til lærerens spørgsmål – der er tit hjælp at hente i måden, der spørges på. Ignorér censor (i de fleste fag ), hvis han/hun stresser dig. Censor skriver hele tiden, både gode og dårlige ting. Du har ret til at sige fra, hvis læreren vil spørge dig om noget, som ikke lige passer til din disposition. Vær dog opmærksom på, at læreren kan hjælpe dig, hvis du er på galt spor.

9 Til slut: Husk: Det er din eksamen, din dag, din mulighed for at vise, hvad du kan! Held og lykke!


Download ppt "Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google