Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen."— Præsentationens transcript:

1 Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen

2 Hvorfor er vi her? Vi er 19 gruppeudviklere over hele landet, der står klar til at aflaste både distrikter og udviklingskonsulenter med at styrke gruppeudviklingsindsatsen. Primært formål: At få flere medlemmer Vi tror på at bedre lederskab afspejler en god kultur i grupperne.

3 Hvordan får vi flere medlemmer? Flere medlemmer kan skaffes enten - ved at fastholde medlemmerne i længere tid - ved større tilgang (kommunikation, PR, aktiv rekruttering) - og aller helst ved en kombination af de to.

4 Vi kan tilbyde jer En hjælpende hånd –Vi hjælper og støtter de selvkørende grupper, der ønsker at blive flere medlemmer. –Det sker gennem en proces, hvor grupperne sætter sine egne mål, planlægger og gennemfører de forandringer de mener der skal til. –Det tager et år fra vi starter til vi slipper en gruppe igen.

5 Forløb

6 HVAD GØR EN SPEJDERGRUPPE ATTRAKTIV?

7 GRUPPEUDVIKLER KONCEPTET

8 Holdånd Lederne oplever sig som en del af en samlet ledergruppe – og ikke kun som leder i en enhed. Lederne i gruppen laver aftaler på tværs af enhederne – og aftalerne bliver holdt. Ledergruppen mødes regelmæssigt, både fagligt og socialt.

9 Ambitioner Høje ambitioner er en del af traditionerne i gruppen. Gruppen gennemfører store projekter, og deltagernes selvtillid og motivation øges efter at have deltaget i disse projekter. Gruppen/enhederne rejser af og til på lejr i udlandet.

10 Forenkling Lederne i gruppen oplever at der er gode rutiner på alt som skal gøres. Spejdermateriellet er nemt at finde, er vedligeholdt og der er ryddet op i depotrum mm. Gruppen har et arkiv med færdige mødeoplæg, turbeskrivelser, pakkelister, tjeklister for årlige arrangementer osv.

11 Ledelse Der indkaldes jævnligt til ledermøder – og alle deltager aktivt i disse. Gruppelederen (og meget gerne resten af gruppeledelsen) har ikke andre lederjobs i gruppen. Administrationen af gruppens praktiske opgaver fungerer godt.

12 Det lederne gør!

13 Vores fremgangsmåde Anerkendende tilgang Kommer i teams ud til grupperne, hver gang. Vi bruger 5D-modellen til at skabe positiv forandring i grupperne, således at grupperne får konkrete værktøjer til blive større og bedre.

14 Anerkende tilgang Fysiske systemer Sociale systemer Analysere problemet Finde årsagen Identificerer løsning Implementere løsning Udforske emnet når det fungerer bedst Identificere faktorer der skaber succes Forestille sig det idelle Identificere første skridt

15 Kan jeres gruppe få et Gruppeudviklingsforløb? Gruppeudviklingsforløbet er for grupper som ønsker at få en styrket ledelse og blive flere medlemmer. For at Gruppeudviklerne kan hjælpe, skal gruppen have mindst tyve spejdere og tre ledere, fordelt på mindst to enheder. Vilje til forandring.

16 Hvordan ansøger vi om et Gruppeudviklingsforløb? Skriv lidt om jeres gruppe Hvorfor I vil deltage i et gruppeudviklingsforløb Send til Gruppeudviklerne@kfumspejderne.dk Gruppeudviklerne@kfumspejderne.dk

17 Yderlige informationer http://www.spejdernet.dk/Ledere/Uddannel se/Gruppeudvikler.aspxhttp://www.spejdernet.dk/Ledere/Uddannel se/Gruppeudvikler.aspx Gruppeudviklerne@KFUMSpejderne.dk


Download ppt "Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google