Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

MUNDTLIG FREMSTILLING

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "MUNDTLIG FREMSTILLING"— Præsentationens transcript:

1 MUNDTLIG FREMSTILLING
Teknikker og krav til mundtlig fremstilling

2 Tjeklisten (til inden du starter)
Tales der højt og tydeligt nok? Er tempoet passende? Øjenkontakt med klassen og læreren? Understøtter kropssproget budskabet? Er der hensigtsmæssig anvendelse af hjælpemidler (tavle, power point, etc)? Er der ordentlig sammenhæng i fremlæggelsen? (husk at det er en god ide, hvis du bruger PowerPoint, at have et indledende dias, med en disposition over din fremlæggelse). Er argumentation og dokumentation i orden? Er konklusionen og pointerne tydelige nok?

3 Den informerende del Start med at informer: giv indsigt i emnet, uden at spilde tiden Sørg for at du gør emnet forståeligt, det kræver dog at du først skal gøre dig nogle overvejelser omkring dette: - hvad er svært og kræver særlig forklaring? - hvor vil det være godt med eksempler osv. osv. Kort sagt, du skal før et oplæg overveje nøje, hvordan du formidler dit indhold, således at tilhørerne kan forstå og bruge den viden, du giver dem.

4 Skab troværdighed omkring det du siger, det kan bl. a
Skab troværdighed omkring det du siger, det kan bl.a. ske ved at du bruger dokumentation. Du skal beskrive og vurdere det arbejde, du har lavet. Dine tilhørere forstår nemlig slet ikke din vurdering, hvis de ikke har fået indsigt i det, du har lavet. Og de får slet ikke noget ud af din fremlæggelse, hvis de ikke hører din vurdering af det, du har lavet. Beskriv din fremgangsmåde, fortæl om både målet med fremlæggelsen og metoden du har valgt. Det behøver ikke at tage lang tid at beskrive, hvordan du har arbejdet. Tilhørerne skal jo ikke kende alle detaljer, men blot have et indtryk af forløbet.

5 Den vurderende og analyserende del
Sørg for at være vurderende og analyserende – det handler ikke om bare at kunne genfortælle. I din fremstilling skal tilhørerne kunne se at du går ind og tager stilling til emnet, at du behandler det. Husk at redegøre for hvorfor du netop tror, tænker, mener og siger, som du gør… Hav din argumentation i orden!

6 Afrunding Sammenfat hvad du nåede frem til:
- Hvilke konklusioner har du draget? Og ikke mindst hvilke nye spørgsmål rejser det? - Sætter din nye viden tingene i et andet perspektiv?


Download ppt "MUNDTLIG FREMSTILLING"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google