Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

AlmenNet onsdag den 23. oktober 2013

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "AlmenNet onsdag den 23. oktober 2013"— Præsentationens transcript:

1 AlmenNet onsdag den 23. oktober 2013
Introduktion: afd. 17 Renovering af rækkehuse, Thrigesvej AlmenNet onsdag den 23. oktober 2013

2 Renovering af rækkehuse, Thrigesvej
Introduktion: afd. 17 Renovering af rækkehuse, Thrigesvej Bebyggelse opført i 1955, - som et sparebyggeri, - materiale- og konstruktionvalg. Afd. 17 er charmerende, har rammerne for hyggelige hjem der er centralt beliggende, der tilfredsstiller hovedparten af de nuværende beboere. HAB har et mål om at føre den ældre boligmasse op til minimum dagens standard, - så vi opnår attraktive og gode boliger på det sociale og tekniske plan. På det tekniske plan var afdelingen på ingen måde på omgangshøjde En tendens til at ventelisten ikke var så lang som tidligere, - afdelingen blev fravalgt bl.a. fordi: Indretningen var ikke tidssvarende Specielt baderummene var for små Køkkener var ikke tidssvarende fugtforhold

3 Lidt historie: 2003 Dansk bygningsanalyse besigtiger og udfærdiger en tilstandsrapport Embedslægen konstaterer fugt/råd og svamp i boligerne efter beboerhenvendelse Afd. 17/HAB informerer Haderslev kommune / embedslægen om at der igangsættes en renovering AI-gruppen sættes på opgaven og projektet indsendes til LBF 2005 LBF oplyser et forventet tilsagn på kr. 15,8 mio. På et ekstraordinært afd.møde stemmer afd. 17, - nej! 2009 LBF har stadig afsat kr. 15,8 mio. arkitektfirmaet C.F. Møller er nye rådgivere på sagen På et ekstraordinært afd.møde stemmer afd. , - ja, til at genoptage sagen Beboerinddragelse, hvor emnerne var indretning af boligerne, udvendige miljø og genhusning Tekniske opkvalificering af dokumentation til LBF Beboer godkender projektet, - nu er budgettet ca. 48 mio.

4 Lidt historie: Projektet blev godkendt bl.a. med argumenter som: sundere, - mere energivenlige boliger Tilgængelighed, - bliv længere i din bolig Ønskede ikke en stor tilbygning (husleje) Økonomiske konsekvenser, såfremt vi ikke lavede noget (PPV´en sat på et min. = husleje stiger alligevel. Afd. 17 / HAB i perioden fået klager over fugtproblemer, som også er anmeldt til beboerklagenævnet, - klagerne afvises!

5 Vi gør os umage med at give beboerne mulighed for at skabe deres egen bolig.
Vi vil skabe ejerfornemmelser i en lejebolig, - så bliver de der længere! Laver vi ”stangvare”, skaber vi ikke hjem! Indretning af køkkenerne har beboerne selv valgt Beboervalg af fliser, klinker, hårde hvidevarer, armaturer mv. Materiale og farvevalg Opsætning af ekstra væg 36 forskellige boliger, - mennesker er forskellige, og det giver forskellige hjem!

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 FAKTA, strandhusene 36 boliger fordelt på: 8 stk m², 2 rums 10 stk m², 3 rums 10 stk m², 3 rums 8 stk m², 4 rums Kr Kr Kr Kr Fælles vaskeri Byggesum 48 mio. + ca. 12 mio. i uforudsete udgifter Indflytning pr. 1. september/oktober 2013 Video


Download ppt "AlmenNet onsdag den 23. oktober 2013"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google