Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forældremøde Thurø Børnehuse Juni 2013

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forældremøde Thurø Børnehuse Juni 2013"— Præsentationens transcript:

1 Forældremøde Thurø Børnehuse Juni 2013
Velkommen alle sammen.

2 Præsentation af ny struktur.
savannen Uglestuen Gl. byggeri Oasen/py Svanestuen Pavillon MEJSER UGLER GUL HUS VIBER SVANER RØD HUS

3 Husfællesskaber. De to grupper kommer til at dele hus.
Børnene hører til en gruppe og i et hus. Vi har ikke faste ”stuer” (grupperum) Alle har faste garderober og faste rytmer og kendte pladser til spisetid. Husene og rummene er indrettet efter forskellige pædagogiske aktiviteter. VIBER SVANER RØD MEJSER UGLER GUL

4 Fordeling af grupperne.
De nye lister er kommet rundt. MEJSE: Ane, Michael, Inger og Alice UGLE: Jeanette, Jimmi og Heidi. VIBER: Jean, Rikke H, Lone SVANER: Rikke J, Helle, Dorthe Vi vil stadig have div. Studerende. Ernst kommer til at følge faste aktiviteter.

5 14 dags turnus 14 dags turnus
Vi arbejder i turnus og skifter mellem aktiviteter på vores tre matrikler. 14 dags turnus Gambøtvej Bergmannsvej Lærkereden

6 Hverdags rytmer. Åbningstid hverdag: 6.30-16.30
Vi åbner og lukker på Gambøtvej Hver dag er to grupper ude af huset, fra kl. ca , enten på Bergmannsvej eller med bybussen til Lærkereden. Der bliver faste rytmer og holde punkter i alle de tre forløb. De børn der er på Gambøtvej bruger hele deres hus i løbet af formiddagen samt træværksted og uderum/legeplads. Når børn der har været ude af huset kommer hjem har de ”rolig-rummene” og hjemmegruppen har værkstedsrummende, ind til vi samles for afslutning på dagen. Vi har indrettet vores tre matrikler som pædagogiske rum, efter de forskellige lærerplanstemaer. Vi kommer dermed på skift ud i alle.

7 Pædagogik på Gambøtvej
Hvert hus (RØD OG GUL) er indrettet efter samme principper. Hvert hus har en afdeling med kreative værksteder, mobile værksteder og legerum, projektlege. Hvert hus har en afdeling med rolige aktiviteter og indrettet til vores ”fri for mobberi” og til at holde samlinger. Samt vores I-pad. Her bruger vi både inde og udekøkken/Bål. Her har vi træværksted i vores store skur. Her laver vi udemotorik. Her siger vi goddag og farvel til alle hver dag.

8 Pædagogik på Bergmannsvej.
Her indretter vi værksteder til: Teater og fortællekuffert Musik og rytmik Motorik og sansemotorik Sprogværksted. Bibliotek og læselege Eksperimentarium, værksted til sjove forsøg Kreativt rum Her får vi rum til dagplejens legestue Mødelokale til div. Møder.

9 Pædagogik i Lærkereden.
Naturformidling Motorik Samarbejde, fællesskab og social udvikling Selvstændighed og robusthed Børn skriver på børneintra som alle kan følge med i hvad der sker i skoven. Forældrekaffe

10 Processen for børnene. Flytningen Italesættes på vores samlinger
Uge 23 og 24 sætter vi gang i besøg og legeaftaler med børn fra de nye grupper Dette fortsætter i juni. Vi tager foto af alle børnegrupper og voksne Legerelationer og nye fællesskaber tager vi billeder af til tavlerne, så kan I løbende følge med Plancher over de forskellige huse/matrikler. Børnehusets børn kommer til at ”flytte” særlige ting som en symbolsk handling. (Bamser mm.)

11 Udfordringer i den nye hverdag
Gøre op med vaner - springe med på nye stier! Slippe bekymringer - stol på os! Opbygge nye relationer - vær med! Styr på turnus og forberedelser. Formidlinger af hvad I ikke ser. Opbakning til alt det praktiske. Feedback og gode ideer – arbejdsro.

12 Traditioner Husrådet er med Vi er på vej med et nyt årshjul
Realistiske bud. Sensommerfest med fokus på vores nye landskab Arbejdsdage i uge 24.

13 Arbejde med Kulturmodel
Artefakter. Værdier Grundlæggende antagelser.

14 Artefakter, det vi frembringer!
Vi har talt indretning ud fra pædagogiske og æstetiske overvejelser. Brug af lokaler med afsæt i lærerplan og pædagogik børns deltagelsesformer og engagement i fokus. Struktur og orden i vores muligheder og vores materialer. Sproget og vores forståelse af kommunikation Traditioner. Årshjul, dagsrytmer, hverdagsspor, arbejdsplaner. Historier om os.

15 Arbejde med Værdier Svendborgs værdier: Borgerne i centrum, helhed i opgaveløsningen trivsel, udvikling. Thurø Børnehuses værdier: Engagement og glæde Nærvær og tryghed Relation og fællesskab Anerkendelse, rummelighed og autentisitet.

16 Arbejde med grundlæggende antagelser.
Refleksionskultur. Hvad gør vi og hvorfor Hvordan forstår vi vores pædagogik og vores måde at organisere os. Den tavse viden, det vi bare gør.

17 Fusion børnehusene på Thurø
Retning Relationer Rammer Råderum

18 Arbejde ud fra 4 R modellen:
Retning Relationer Rammer Råderum Vision for ”huset” Samskabelse Systemisk tilgang Målsætning. Kompetenceudvikling Refleksion og læring.

19 Arbejde ud fra 4 R modellen:
Retning Relationer Rammer Råderum Politisk ledet Svendborgs værdier Budget Dagtilbudslov Mission for dagtilbud Faglighedsblomst Læreplan Dokumentation BMV Lærende organisation Uddannelsesinstitution

20 Arbejde ud fra 4R modellen:
Retning Relationer Rammer Råderum -Samarbejdskultur Kommunikationsform Medarbejder Kollegaer i Børnebyøster Samarbejdspartner Forældre Dialog og interaktionsformer Anerkendelse Værdier Positioner Børnegrupper Fordeling medarbejdere

21 Arbejde ud fra 4R modellen:
Retning Relationer Rammer Råderum Ansvar og beslutninger i det pædagogiske arbejde. Arbejdsmetoder. Organisering og struktur. Vagtplan, dagsrytmer Indretning og faciliteter Fokusplaner 2013


Download ppt "Forældremøde Thurø Børnehuse Juni 2013"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google