Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer."— Præsentationens transcript:

1 1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer

2 2 FRA IDE TIL TEST. Prioritering af ideerne

3 3 Test i Praksis (januar og februar 2013) Personale rotation. Alle prøver at være en uge på de andre stuer. Hvilken kontekst skal testen foregå i? Det skal foregå i dagligdagens rutiner, og de pædagogiske planer for ugen. Hvor meget og hvor længe skal der testes? Forløbet vil var ca. to måneder, Tegn en prototype – hvordan kan vi gennemføre en test så tæt på virkeligheden som muligt? Der rokerer en medarbejder fra en basisgruppe til en anden, så skema i den enkelte gruppe hænger sammen, og der fortsat vil være to af de faste i gruppen. Eks. Trin 1. Susanne til Krudtugerlerne / Nina til Haletudserne / Pia til Myretuen Trin 2. Susanne til Myretuen / Nina til krudtuglerne / Pia til Haletudserne Herefter følgende på samme måde: Trin 3 og 4 rokerer Allan / Katja / Katja P og Janni Trin 5 og 6 rokerer Frank / Susie / Helle Hvem skal involveres? Det pædagogiske personale. Hvad vil I særligt gerne se brugerens reaktion på? Hvad forventer I, der vil ske? Vi forventer •at få en forståelse for hvordan hinandens pædagogiske organisering af arbejdet med gruppen, virker I praksis. •Sætte kunne sætte nye øjne på rammer og rutiner. Hvad skal testes? Kan vi ændre på dagligdagen rutiner, så der kan ske en større fordybelse i den kreative leg? Hvordan dokumenterer I testen? Vi evaluerer i marts, og dukumentere med praksisfortællinger med dialogisk refleksion

4 4 Test i praksis: januar – marts 2013 Organisering af det pædagogiske arbejde i mindre grupper i basisgrupperne Hvilken kontekst skal testen foregå i? I dagens planlagte pædagogiske forløb i basisgrupperne. Hvor meget og hvor længe skal der testes? Forløbet vil var ca. to - tre måneder, Tegn en prototype – hvordan kan vi gennemføre en test så tæt på virkeligheden som muligt? Den enkelte basisgruppe organiserer sig, så den enkelte medarbejder hver dag er klar over hvor i det pædagogiske arbejde de er placeret. •En med en lille gruppe hvor bevægelse vægtes ude/på tur, •En med en lille gruppe hvor fordyber sig i et tema inde/ude. •En der er hvor de praktiske opgaver kalder og hvor andre fællesskaber udvikler sig i legeforløb der understøtter leg og kreativitet. Hvem skal involveres? Alle tre basisgrupper i troldehøj. Hvad vil I særligt gerne se brugerens reaktion på? Hvad forventer I, der vil ske? Vi forventer •Vi kommer tættere på det enkelte barn. •Vi er bedre til at lytte og have dialog med det enkelte barn. •Vi får bedre mulighed for at gribe børnenes ideer. •Et enkelte barn får plads og føler sig set. •Det enkelte barn kan føle sig støttet I deres initiativer. •Det er lettere at skabe inkluderende fællesskaber, da der er nemmere at være barn I en mindre gruppe, også hvis man taler “et andet sprog”. ( skal forstås både hvad adfærd og tale angår) Hvad skal testes? Er en personaleorganiseringen, med til at skabe de rammer for børnene der skaber den tryghed der giver børnene frihed til at udvikle fantasi og nysgerrighed og udvikle kreative ideer i aktiviteterne. Hvordan dokumenterer I testen? Evaluering marts: Dokumentation: praksisfortælling med dialogisk refleksion.

5 5 Test i praksis –december/12 – marts 2013 Skabe et mini multifunktionelt rum Hvilken kontekst skal testen foregå i? På alle tidspunkter at dagen. I både voksenstyret forløb, og forløb der styres af børnenes fantasi. Hvor meget og hvor længe skal der testes? Forløbet vil var ca. to - tre måneder, Tegn en prototype – hvordan kan vi gennemføre en test så tæt på virkeligheden som muligt? I Krudtuglernes lille rum, er halvdelen af rummet indrettet med et gardin der adskiller rummet. I det lille rum ligger en lille madres, der kan flyttes. Udenfor gardinet er der placeret en kasse med klodser, samt en togbane. Der er også muligheder for at tager tæpper og puder i rummet samt hvad fantasien ellers medbringer. Hvem skal involveres? Børn og medarbejdere fra krudtuglerne (børn mellem 4 og 6 år. Hvad vil I særligt gerne se brugerens reaktion på? Hvad forventer I, der vil ske? Vi forventer •At børnene tager rummet I brug. •At der opstår nye og længerevarende legeforløb. •At der skabes nye muligheder for leg og fordybelse. Hvad skal testes? Vi forventer at kunne iagttage hvad der sker i fællesskaberne når børnene får mulighed for at fordybe sig og lege i længere forløb. Hvordan dokumenterer I testen? Evaluering marts: Dokumentation billeder, interview, praksisfortælling med dialogisk refleksion.


Download ppt "1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google