Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fokus på skriveprocessen  Min baggrund, køkkenleder og folkeskolelærer, er her og nu påbegyndt diplom uddannelsen i erhvervspædagogik  Undervisning på.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fokus på skriveprocessen  Min baggrund, køkkenleder og folkeskolelærer, er her og nu påbegyndt diplom uddannelsen i erhvervspædagogik  Undervisning på."— Præsentationens transcript:

1 Fokus på skriveprocessen  Min baggrund, køkkenleder og folkeskolelærer, er her og nu påbegyndt diplom uddannelsen i erhvervspædagogik  Undervisning på grundforløb teori og praksis  Målpinde  Metodefrihed  Fremstilling af undervisningsmaterialer  Mange skriftlige opgaver – 3 fordybelses – smørrebrøds og italiensk køkken – miljø rapport – danskfagligt projekt samt grundforløbsprojekt

2 Fagligt dansk og IT = elevprodukt til dansk eksamen  Hvorfor lige pludselig fagligt dansk??? I har lært de fleste elever alt det andet  IT fagets målpinde integreret i projektet samt en grundlæggende viden indenfor elevens fagvalg  Mål for mig som lærer: eleverne deltager i en aktiv læringssituation, hvor de får en sejr i skriveprocessen samt en bredere viden om deres uddannelsesvalg og de muligheder der er fremadrettet. Ligeledes bliver eleverne styrket i de grundlæggende fælder der kan være som ny på arbejdsmarkedet.

3 PRÆSENTATION AF MIT FAGLIGE DANSK FORLØB Gennemprøvet til eksamen, sommeren 2011

4  Vi er nogle gamle krykhusarer med hjerner som børn.  Vi har løse tænder, diabetes, hård mave og manglende smagssans.  Vi har ingen glæder tilbage, dog en, vores daglige foder, men hvor er den dog ringe.  Så hjælp os med, at vores ringe glæde bliver gourmet. Plejehjemmet

5  Vi er de fortabte unge, gemt væk fra alle.  Vi er blevet mobbet fordi vores mål er XL.  Vores drøm er at blive sylfider, det gælder både drenge og piger.  Sund mad er et fyord hjemme hos vores forældre og kommunen har sagt, at det er nu det gælder. Efterskolen

6  Byens bowlingcenter skal genåbnes, centeret gik konkurs for 2 år siden.  Folk var trætte af en tør buffet med genbrugs mad.  Stedets Take away mad var elendig og flere har været syge af maden.  For at starte op igen, skal køkkenet stadig tilbyde både buffet og Take away. Bowlingcenter

7  Vi tager af sted hver sommer, for at male himlen så blå.  Men vores kogekone gennem mange år, er gået på pension.  Det nye køkken med sushi og andet pjank er ikke os.  Vi ønsker mad som passer til vores alder og aktivitet. Højskole

8  Du vil starte et trendy bageri med tilhørende cafe.  Stedet du har købt har tidligere været en rigtigt snusket bagerforretning, hvor der både har været rotter og kakerlakker.  Men du tror på dig selv og du vil lave et spændende udvalg, hvor alt er hjemmelavet. Bager, cafe og konditori

9  Drømmen brast for de sidste ejere, de glemte at betale deres regninger.  Stedet er perfekt og der har tidligere været en velhavende kundekreds.  Restauranten er blevet købt og satser på, at få en bred kundekreds, med en kræsen gane. Restaurant

10  Du har fået din drøm opfyldt, det er blevet tid til, at du skal overtage familieforretningen.  Din bror er sur over han ikke skal være med og har i den sidste tid boykottet forretningen. Givet dårlig omtale.  Ligeledes er der åbent en konkurrent, så du har flere problemstillinger mod dig. Slagterforretning med mad ud af huset

11  I skal nu lave et ide grundlag for jeres sted  I skal finde på et navn og et logo til jeres sted  Hvilken målgruppe har i med at gøre  Hvad ønsker kunderne/ brugerne  Hvilket sted i landet er i  Hvor mange gæster/bespiste har jeres sted Projekt 1

12  I skal nu sammensætte jeres personalestab.  I ved I skal have en elev ansat.  Lav en stillingsannonce for jeres ledige elveplads.  Alle laver en seriøs ansøgning og CV og søger den ledige stilling.  Der skal udarbejdes en ansættelseskontrakt til jeres nye elev – medtag skoleophold, varighed og løn.  Eleven er startet og spørger jer om, hvilken overbyggende uddannelse man kan tage, I har lovet at finde ud af det. Projekt 2

13  Det er svært at være ny opstartet, alle opskrifter og menuer er fjernet.  I skal lave et menukort/ ugeplan for jeres sted. I ved at der i hver en menu skal være forskellige smage, blinklysfarver og målgruppen skal prioriteres.  Lav en kostberegning på en menu/dagskost og en kalkulation. Projekt 3

14  Kunden/brugeren spørger til hvordan i har lavet maden.  Beskriv 5 tilberedningsmetoder.  Redegør for jeres råvarer valg Projekt 4

15  Ak, ak og ve.  Dyrlægekontrol, jeres køkken er ikke i orden.  I mangler egenkontrolskemaer til varemodtagelse, opvarmning ved servering samt nedkølingsskema  Ligeledes har I fået en påtale om en medarbejder, der har fedtet hår, beskidt arbejdstøj og i det hele taget virker usoigneret.  I skal have begge problemstillinger løst for at opnå en Elite smiley. Projekt 5

16  Det går ikke godt i jeres køkken, en utilfreds kunde/ bruger har fået et negativt læserbrev trykt i den lokale avis.  Lav et negativt læserbrev, som I vil tro en negativ kunde/bruger vil ytre sig.  I er træt af den dårlige kritik og inviterer den lokale avis ud til en artikel om jeres køkken.  Lav en artikel som er til gavn for jeres sted. Projekt 6

17  I kan slet ikke få hænderne ned, artiklen i den lokale avis har rost jer til skyerne.  Men, men, det er ligesom med dårlig film som får 5 stjerner men vi ikke gider at se.  I har ladet fotografen tage et billede af mad I slet ikke producere/sælger – det var virkeligt dumt.  I har dårlig økonomi og I har et troværdighedsproblem.  I skal lave en ret og en reklame for denne, som rammer jeres målgruppe.  Det I har at bruge er svinemørbrad, mælkeprodukter, årstidens råvarer og diverse kolonial ( laves i køkkenet og fotograferes) Projekt 7

18  I har været meget igennem i jeres køkken.  I har faktisk glemt at tage hensyn til jeres elev. Eleven har sygemeldt sig og I er jagtet af elevens fagforeningen.  Eleven har fået medhold i mobning og generelt dårligt psykisk arbejdsmiljø.  I er kede af det, for nu lysner det for jeres køkken og I vil gerne have eleven med på holdet igen.  Lav en handleplan for samarbejdet fremover. Projekt 8

19 Evaluering  Eleverne tager ejerskab over projektet  De reflekterer over egne læringsprocesser  De har ikke følt det har været svært  Det er overskueligt, med kun det ene projekt af gangen  Det et spændende, hvad der kommer i næste projekt  Fordele for mig, jeg har ikke meget rette arbejde  Fælles fodslag med folkeskolen, fokus på skriveprocessen også for de elever som ønsker at blive håndværkere


Download ppt "Fokus på skriveprocessen  Min baggrund, køkkenleder og folkeskolelærer, er her og nu påbegyndt diplom uddannelsen i erhvervspædagogik  Undervisning på."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google