Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Er mit barn klar til skolestart ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Er mit barn klar til skolestart ?"— Præsentationens transcript:

1 Er mit barn klar til skolestart ?

2 Intellektuelt : Er parat til at lære. Er nysgerrig, dvs. opsøgende om ny viden. Har fantasi/er kreativ (problemløser, finder på nye lege). Fleksibel, kan omstille sig. Har gå-på-mod. Kan selv gå i gang med aktiviteter, og fuldføre dem. Kan forstå en kollektiv besked. Kan lytte til andre. Kan indgå i leg med andre, også i længere tid. Er selvhjulpen ifht. mad, toilet, tøj, sko, holde styr på egne ting. Kan koncentrere sig i længere tid. Eks. læse en bog, spille et spil færdigt.

3 Socialt og følelsesmæssigt:
Har selvværd, tror på sig selv. Kan skabe og udvikle relationer til andre. Kan samarbejde, være en del af en gruppe. Kan mærke og give udtryk for egne følelser. Kan forklare sig i en konfliktsituation, hvad er der sket, osv. Kan sætte sig ind i andres følelser, tilsidesætte egne behov. Kan kommunikere, gøre sig forståelig. Kan klare forandringer og nye udfordringer. Har ikke hele tiden brug for en voksen omkring sig.

4 Sprogligt : Færdigudviklet sproglyd, taler rent. Besidde et passende ordforråd, så sproget forstås af andre. Almen viden, der giver baggrund for at forstå det man læser og taler om. Kan lytte og vente på andre, og tie når der er behov for ro i gruppen/familien. Har en korttidshukommelse af en sådan længde, at barnet kan opfatte både slutningen af en sætning og samtidig holde sammen på meningen.

5 Motorisk : Har en veludviklet motorik (eks. balance, finmotorik, mundmotorik) Kan eks. holde korrekt på en blyant og klippe med en saks. Barnet udfordres på sine sanser, bruger sig selv og sin krop. Eks. bærer selv sin taske, føler vægten på ryggen. Går ture, også lange. Cykler selv, kan lide at gynge og dreje rundt. Kan lide at have andre tæt på sig, ikke bare mor og far. Kaste og gribe en bold.

6 Skal mit barn starte i skolen nu – eller vente et år ?
Hvis I er i tvivl, så lad tvivlen komme jeres barn til gode. Man kan komme for tidligt i skole, men ikke for sent. Lad børnene, især de meget unge børn, lege ”færdig” i børnehaven. At vente et år : kan være med til at styrke dit barns selvværd. Giver dit barn overskud til at klare svære situationer og undgå fiaskoer… Kan være bedre for dit barn end at starte i skole, fordi legekammeraterne skal.


Download ppt "Er mit barn klar til skolestart ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google