Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem."— Præsentationens transcript:

1 Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem mennesker. En relation der gør, at man bliver set, hørt og forstået, som den man er. Anerkendelse er ikke en måde at kommunikere på, men en måde at være til stede på i relationen. At være anerkendende i en relation handler om at være nysgerrig på den anden og dennes bevæggrunde. At være nysgerrig på hvordan den anden forstår verden, selvom man ikke er enig. Respekt for hinanden og hinandens muligheder. Læringsmiljø Vi skal skabe rammer, så børnene føler sig trygge, og forventningerne til dem er tydelige. Vores organisering og tilbud om aktiviteter skal understøtte et stimulerende læringsmiljø for det enkelte barn, og gruppen som helhed. Inklusion kan nødvendiggøre særlige hensyn og individuelle aktiviteter for enkelte børn, og for børn i mindre grupper. Læringsmiljøet skal understøtte og værdsætte forskellighed og mangfoldighed. Vi behandler børnene forskelligt, for kun derved kan vi give alle børn lige udviklingsmuligheder.

2 Inklusion – hvorfor? Selvom alle børn er forskellige, har de ét til fælles, nemlig behovet for at være sammen med andre og føle sig som en del af et berigende fællesskab, hvor de er accepteret og værdsat. Børn lærer når de deltager i sociale sammenhænge, og når de yder et bidrag til fællesskabet. Det giver indflydelse på eget liv og udviklingsmuligheder. Åkandens definition af inklusion Inklusion er en løbende proces der skal bidrage til at minimere og eliminere de mest virksomme eksklusionsfaktorer i børns liv. Inklusion handler om at undgå eksklusion. Vi skal skabe udviklings – og læringsmiljøer, som kan inkludere alle børn. Alle børn har ret og krav på, at være en del af fællesskabet, og vi ser forskellighed som en ressource. Principper for inklusion Inklusion er alles ansvar. Pædagogikken afspejler børnegruppen – differentierede fællesskaber. Fokus på relationen mellem barnet og den sociale kontekst. Special – og almenpædagogik er en integreret del af børnenes hverdag her i Åkanden. Vi arbejder målrettet med metoden: ”Fri For Mobberi”. Fælles ansvar Forældre er en afgørende faktor for at inklusionsarbejdet lykkes. Vi har brug for forældre der taler åbent sammen, og løser eventuelle udfordringer i fællesskab. Det er med til at skabe inkluderende miljøer, hvor alle børn uanset livsvilkår og historie, kan trives. Forældre kan understøtte inklusionsarbejdet ved at tænke alle børn ind i legeaftalerne i fritiden, og ved at bakke op om arrangementerne i Åkanden. Fællesskab Vellykket inklusion opnås i et tæt og åbent samarbejde mellem forældre, børn og daginstitution. Alle børn er en del af et forpligtigende og udviklende fællesskab. Relationerne mellem børnene bygger på respekt, ligeværd og en følelse af samhørighed. Relationerne mellem barn og voksen bygger på anerkendelse, faglighed, omsorg, humor og engagement. Det er den voksne, der har ansvaret for relationens kvalitet.

3


Download ppt "Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google