Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Bruttolønliste afstemnings vejledning. 2 Vedrørende Bruttolønlister Når Lønservice udsender bruttolønlister, skal der sendes en bekræftelse tilbage.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Bruttolønliste afstemnings vejledning. 2 Vedrørende Bruttolønlister Når Lønservice udsender bruttolønlister, skal der sendes en bekræftelse tilbage."— Præsentationens transcript:

1 1 Bruttolønliste afstemnings vejledning

2 2 Vedrørende Bruttolønlister Når Lønservice udsender bruttolønlister, skal der sendes en bekræftelse tilbage. Lønservice fremsender bruttolønlisterne efter en ajourføring af en lønkørsel jvf. Regnskabshåndbogen sektion 6.1.jvf. Regnskabshåndbogen sektion 6.1 1. Elektronisk  Efter en afsluttet lønkørsel, sendes en e-mail til bruttolønliste godkendere, der har adgang via Mit Perspektiv, med oplysning om, at bruttolønlisterne (for månedslønnede i Centraladministrationen) er klar til godkendelse.  Endvidere kan det meddeles, at lønspecifikationer, kan indhentes via Mit Perspektiv, til brug for afstemning af bogførte beløb i XAL. 2. Papirform  Efter en afsluttet lønkørsel, fremsendes kun 1 sæt bruttolønlister. Kopi af bruttolønlisten skal sendes retur til Lønservice i attesteret stand, med eller uden anmærkninger jvf. Regnskabshåndbogen sektion 6.1.jvf. Regnskabshåndbogen sektion 6.1  Der fremsendes 1 sæt lønspecifikationer i papirform, til brug for afstemning af bogførte beløb i XAL.

3 3 Returnering af bruttolønlister til Lønservice  I henhold til regnskabshåndbogens sektion 6.1, skal enhederne returnere en kopi af bruttolønlister i attesteret stand  Lønservice vil fremover fremsende rykkere for ikke returnerede bruttolønlister før efterfølgende måneds deadline, som for de månedslønnede er den 5. i hver måned. Og for de timelønnede om mandagen forinden lønudbetalingen om fredagen.  Såfremt der ikke er reageret på rykkere, vil Lønservice give Intern revision en meddelelse herom.

4 4 Afstemning  Ved ansættelse og ændringer, kontrolleres om indplacering stemmer overens med ansættelsesforholdene, ud fra gældende overenskomstområder (se www.nanoq.gl/overenskomster), aftaler mv. som hver enkelt medarbejder er ansat under.se www.nanoq.gl/overenskomster Følgende kontrolleres:  at variable løn dele (f.eks. vagttillæg, over- og merarbejde, mistede fridage, ferierejsetillæg m.v.) er i overensstemmelse med det, enten enheden eller Personaleadministrationen har indberettet.  at løntræk (f.eks. ferie egen regning m.v.) er i overensstemmelse med det, enten enheden eller Personaleadministrationen har indberettet.  at angivelse af andre løn dele, som muligvis ikke fremgår med et beløb, men kun som en oplysning, f.eks. indbetaling til ferierejsefond, er korrekt.

5 5 Artskonti (eksempel på en bagudlønnedes artskonti) Løn månedslønnede (bagudlønnede)1131 Pensionsbidrag (bagudlønnede)1132 Feriepenge løbende (bagudlønnede)1133 Diverse bidrag Ou fondsbidrag & arb. markedsbidrag (bagudlønnede)1134 Feriefondsbidrag (bagudlønnede)1135 ATP-bidrag (bagudlønnede)1136 Overarbejde (bagudlønnede)1137 Merarbejde (bagudlønnede)1138 Særskilt vederlag (bagudlønnede)1139 Resten af artskontiene, kan indhentes i regnskabshåndbogenregnskabshåndbogen

6 6 Eksempel på en bagudlønnede månedsløn: Her har vi et eksempel på en bagudlønnedes månedsløn. Vedkommende er en SIK overenskomst ansat. Det fremgår ikke af Lønspecifikationen følgende: -Ou fonds bidrag -SIK feriefond -Arbejdsmarkeds afgift Men disse fremgår af overenskomsterne og bruttolønlisterne og skal medtages ved en lønafstemning

7 7 Bruttolønliste

8 8 XAL bogførings afstemning


Download ppt "1 Bruttolønliste afstemnings vejledning. 2 Vedrørende Bruttolønlister Når Lønservice udsender bruttolønlister, skal der sendes en bekræftelse tilbage."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google