Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Www.ak-samvirke.dk 1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Www.ak-samvirke.dk 1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015."— Præsentationens transcript:

1 www.ak-samvirke.dk 1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015

2 www.ak-samvirke.dk 2 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Nyt i 2015 Registrering af udenlandske beskæftigelsesperioder som grundlag for danske dagpenge EØS-dagpenge VEU – Indkomstregisterkontrol

3 www.ak-samvirke.dk 3 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Registrering af udenlandske beskæftigelsesperioder som grundlag for danske dagpenge Fra og med 2015 vil a-kasserne blive pålagt at foretage opgørelse af indhentede PDU1 / SED U02 Det vil sige i de tilfælde, hvor der er dokumentation for, at beskæftigelse i et andet EØS-land benyttes til opfyldelse af et beskæftigelseskrav, som medfører udbetaling af en ydelse. Der vil blive lavet en særlig indberetningsløsning, som forventes at være klar i begyndelsen af 2015, men der skulle angiveligt blive udsendt en meddelelse til a-kasserne om, at være opmærksomme på området med henblik på registrering allerede fra årsskiftet. Der er derudover også en ny SED blanket på vej, der skal anvendes i forhold til grænsearbejdere.

4 www.ak-samvirke.dk 4 © Copyright AK-Samvirke – 2014 EØS-dagpenge Det er politisk besluttet i Danmark, at man i forbindelse med arbejdssøgning i udlandet på danske dagpenge (EØS-dagpenge), vil kræve af de andre landes myndigheder, at de skal afsende en månedlig rapport med oplysning om, at pågældende følger de lokale kontrolforanstaltninger. Dette betyder, at a-kasserne skal fremsende yderligere SED-blanketter til de øvrige EØS-lande samt foretage registrering og opfølgning heraf på den eksisterende SharePoint indberetningsløsning. Denne løsning er ved at blive tilrettet og det forventes at der snarest sendes nærmere beskrivelse ud herom til a-kasserne. Når disse beskrivelser foreligger, vil PD U2 håndbogen blive opdateret. Derudover er der indgået ny aftale med Færøernes Landsstyre som betyder, at man kan rejse til Færøerne og søge arbejde i op til 3 måneder med danske dagpenge.

5 www.ak-samvirke.dk 5 © Copyright AK-Samvirke – 2014 VEU – Indkomstregisterkontrol En ny bekendtgørelsen om VEU-godtgørelse har været sendt i høring. Ændringerne handler om, at a-kasserne fremover skal kontrollere, at der er indberettet lønoplysninger til Indkomstregisteret i de tilfælde, hvor godtgørelsen udbetales til arbejdsgiveren. Ændringerne vil blive integreret i IT-løsningen på www.efteruddannlese.dk, hvor det vil fremgå, om der foreligger lønoplysninger for den periode, hvor uddannelsen er gennemført. Hvis der ikke foreligger lønoplysninger indenfor en periode på 2 måneder efter uddannelsens afslutning, skal a-kassen give afslag.www.efteruddannlese.dk Sagen kan dog genoptages, hvis arbejdsgiveren senest 6 måneder efter uddannelsens afslutning dokumenterer, at der er sket indberetning til indkomstregisteret.


Download ppt "Www.ak-samvirke.dk 1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google