Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed."— Præsentationens transcript:

1 Offentlighedsloven

2 Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Aktindsigt i personalesager) Offentlighedsloven

3 Reglerne i offentlighedsloven gælder al forvaltning i det offentlige, uanset om der er tale om sagsbehandling, undervisning eller pasning af børn m.v. Offentlighedsloven

4 Offentlighedsloven/aktindsigt Alle kan bede om aktindsigt i de ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser. Øvrige forhold som disciplinære sanktioner, sygefraværslister mv. må der ikke gives aktindsigt i.

5 Offentlighedsloven/aktindsigt For ansatte i chefstillinger kan alle dog få aktindsigt i oplysninger om disciplinære reaktioner som advarsler og reaktioner derover. Det gælder dog kun for et tidsrum af 2 år efter, at den endelige afgørelse herom er truffet.

6 Offentlighedsloven/ notatpligt Notatpligt (§ 6) der skal laves notat vedrørende alle mundligt modtagne oplysninger, eller oplysninger, som man på anden måde er blevet bekendt med i forbindelse med behandling af en sag og som har betydning for sagen. Gælder dog ikke såfremt oplysningen allerede fremgår af sagens dokumenter.

7 Offentlighedsloven/ notatpligt Notatpligten gælder oplysninger, der er fremkommet: A) I telefonsamtaler. B) Ved møder, også interne møder. C) Forældre, der møder op og klager D) Ved besigtigelser. E) Fra andre sager. F) Som den ansatte på forhånd er bekendt med.

8 Offentlighedsloven/notatpligt Tilsidesættelse af notatpligten medfører ikke automatisk, at den afgørelse der træffes, bliver ugyldig. Tilsidesættelsen kan dog have indirekte betydning, idet bevisbedømmelsen kan ændre sig, når kommunen har forsømt sin pligt til dokumentation.

9 Offentlighedsloven/notatpligt § 6 om notatpligt suppleres af en almindelig forvaltningsretning grundsætning om at alle væsentlige ekspeditioner i en sag skal skrives ned. Eks: En borger ringer ind og rykker for svar i sin sag og får en orientering om den forventede sagsbehandlingstid. Bør noteres ned. Eks: En borger er blevet oplyst på et møde eller ved telefonsamtale, at borgeren skal fremsende yderligere dokumentation i sagen. Bør noteres ned.

10

11

12

13


Download ppt "Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google