Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn."— Præsentationens transcript:

1 Lundehusskolens Værdigrundlag

2 Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn

3 Folkeskolereformen sætter fokus på at styrke fagligheden i alle fag. Både elevernes faglighed og de pædagogiske medarbejderes kompetencer skal styrkes. Særligt i læsning, matematik og naturfag skal elevernes faglighed løftes. Stærk faglighed På Lundehusskolen lægger vi vægt på en stærk faglighed. Vi ruster eleverne både til uddannelse og til livet. Vi lægger vægt på, at eleverne udnytter deres potentiale og bliver så dygtige, som de kan. At den enkelte opnår kendskab til faglige styrker og svagheder og lærer at turde udfordre sig selv. Eleverne lærer at sætte sig mål samt finder ud af, hvad der skal til for at nå dem. Samarbejdet med forældrene understøtter, at eleverne udnytter deres potentialer og bliver så dygtige, som de kan. Skolen forventer, at eleverne møder velforberedte og undervisningsparate. Sammen sikrer vi, at eleverne hele tiden ved, hvad det næste mål er. Eleverne på Lundehusskolen får kendskab til mange forskellige arbejdsformer. Dette sker for at sikre, at mulighederne for at vælge uddannelse efter folkeskolen bliver så alsidige som muligt.

4 Mål Derfor vil vi på Lundehusskolen: have fokus på den enkeltes læring sikre at eleverne præsenteres for alsidige arbejdsmetoder gennem dialog sørge for, at eleverne opnår indsigt i egne kompetencer. Derfor lægger vi vægt på … i vores daglige arbejde: elevplaner, med fokus på elevens potentiale/udviklingsmuligheder. forpligtende samarbejde mellem elev, skole og hjem. udskudt klassedannelse i 0.kl. for at lægge grundlaget for dannelse af fagligt homogene klasser. holddeling. tæt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere omkring elevernes faglighed. tydelighed, motivation og relationsarbejde. løbende at evaluere elevernes faglighed ved en struktureret opfølgning på: Nationale tests. Selvvalgte dansk- og matematiktests. Klassekonferencer. Sprogscreeninger.

5 Trivsel for Alle Lundehusskolen er en skole, hvor alle er en del af fællesskabet. Fællesskabet og de gode relationer mellem børn og voksne er vigtige for, at alle kan føle sig set og hørt. Vi lærer eleverne at være borgere i et demokratisk samfund og vægter derfor elevmedbestemmelse højt. På Lundehusskolen går vi op i, at alle trives samt er opmærksomme på andres trivsel. Trivsel er fundamentet for læring, udvikling og arbejdsglæde. Stoltheden over veludført arbejde og følelsen af hele tiden at blive bedre, mener vi på Lundehusskolen, er bærende elementer for at kunne opleve, at man lykkes! Folkeskolereformen sætter fokus på elevernes trivsel og motivation som forudsætning for læring. I reformen indgår også en række indsatser for at styrke forældresamarbejdet.

6 Mål Derfor vil vi på Lundehusskolen: sikre at skolebestyrelsen har fokus på elevtrivslen sikre at teamsamarbejdet foregår på evidensbaseret og systematisk grundlag sørge for aktive trivselsgrupper i alle klasser systematisk følge op på målinger af elevernes trivsel, f.eks. Københavnerbarometeret gennem en årlig handleplan Derfor lægger vi vægt på … i vores daglige arbejde: systematisk kommunikation og forventningsafstemning i skole- hjemsamarbejdet. at børn/voksne og børn/børn har en anerkendende tilgang til hinanden. fortsat udvikling af venskabsklassekonceptet. god klasseledelse. at alle, voksne og børn, udviser ejerskab over for skolen. sociale arrangementer, som styrker klassefællesskabet

7 Interne mål: at alle påtager sig ansvar for et godt arbejdsmiljø. systematisk opfølgning på medarbejdertrivselsundersøgelser. sociale arrangementer, som styrker fællesskabsfølelsen i medarbejderstaben.

8 Den Åbne og Mangfoldige Skole På Lundehusskolen er mangfoldighed en væsentlig del af vores selvforståelse. Børnene skal opleve, at der er plads til alle uanset, at vi er forskellige, og de skal opleve, at mangfoldigheden er en styrke. På Lundehusskolen mener vi, at det er vigtigt, at børnene oplever, de er en del af det omgivende samfund. De skal erfare, at de kan bidrage positivt til lokalsamfundet. Derfor vil vi i samarbejde med kultur-, forenings- og erhvervsliv give eleverne oplevelser og udfordringer, der kan give et større perspektiv på undervisningen og livet generelt. Vi inviterer parterne til at være en del af undervisningen på skolen, og vi flytter undervisningen ud af huset. Børnene skal selv opleve, at det man lærer er værdifuldt og kan bruges også uden for skolens rammer. Gennem samarbejde med erhvervslivet, foreninger og kulturinstitutioner får eleverne større kendskab til og forståelse af omverdenen, og gennem entreprenante forløb oplever de, at deres kompetencer er værdifulde – også for andre end dem selv. Folkeskolereformen indebærer, at skolerne i højere grad skal åbne sig over for det omgivende samfund. De skal i større udstrækning inddrage det lokale idræts-, kultur-, foreningsliv og samarbejde med den kommunale musik- og ungdomsskole.

9 Mål Derfor vil vi på Lundehusskolen: inddrage lokalsamfundet på alle klassetrin udnytte forældrenes ressourcer og kontakter. invitere foreningslivet ind i skolen samt udbygge det eksisterende samarbejde have en læseplan for Åben Skole gøre skolen til en aktiv medspiller i lokalområdet Derfor lægger vi vægt på … i vores daglige arbejde: at bruge elevernes projekter og produkter til at fortælle om skolen. samarbejde med erhvervsliv samarbejde med kulturinstitutioner. samarbejde med foreningslivet markere Lundehusskolens Grundlovsdag. markere FN´s modersmålsdag.

10 På Lundehusskolen er skolen en fælles opgave. Vores udgangspunkt er, at skole, forældre og elever har tillid til hinanden. Vi mener, at krav og forventninger er en naturlig del af samarbejdet for at sikre børnenes positive udvikling. Krav og forventninger betyder, at vi forpligter os over for hinanden. Det forpligtende fællesskab sikrer, at alle tager ansvar og samarbejdet foregår med en gensidig respekt. Det gør, at vi sammen holder retning og sammen finder den bedste løsning. Når alle oplever sig som en del af helheden, vil man kunne opleve synergien i fællesskabet. Det vil sige, at ved selv at tage ansvar, vil man opleve at andre hjælper med at dele ansvaret. Det Forpligtende Fællesskab

11 Mål Derfor vil vi på Lundehusskolen: udvikle og grundfæste traditioner være tydelige omkring de gensidige forventninger værne om den gensidige respekt mellem alle skolens aktører være tydelige i vores kommunikation. Derfor lægger vi vægt på … i vores daglige arbejde: ordensregler på klasse-, årgangs- og skoleniveau i samarbejde med eleverne. trivselsforældre i alle klasser holddannelse på tværs i årgangene. at arbejde med sociale kompetencer. fællesamlinger.

12 Interne mål: til stadighed udvikle vores teamsamarbejde på et systematisk og evidensbaseret grundlag. løbende udvikle fagteamsamarbejdet.

13 Anerkendende Børnesyn På Lundehusskolen møder vi hinanden med positive forventninger. Vi ved, at den personlige anerkendelse er fundamental for børnenes selvværd og udvikling. Derfor gør vi alt for, at give børnene en oplevelse af at føle sig set og hørt. Vi lægger vægt på at se på børnenes handlinger ud fra deres intentioner og behov. Skolen arbejder på, at børnene møder hinanden anerkendende. Konflikter er uundgåelige, men oplevelsen af at blive anerkendt og værdsat sikrer et lavere konfliktniveau, og dermed kan man lettere finde løsninger på konflikterne.

14 Mål Derfor vil vi på Lundehusskolen: lytte til børnene vægte dialogen og den gode omgangsform i samværet med børnene have fokus på børnenes styrker og kompetencer, og bruge dette i skolearbejdet Forholde os til både barnets adfærd og barnets perspektiv. Derfor lægger vi vægt på … i vores daglige arbejde: at bruge intern observation og supervision i arbejdet med børnene. at bruge teamsamarbejdet og LP-arbejdet til analyse og sparring. at skabe inkluderende fællesskab gennem dialog. at have fokus på sproget både mellem voksne, mellem børn og mellem børn og voksne.

15 Interne mål: understøtte medarbejdernes anerkendende og professionelle tilgang til børnene


Download ppt "Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google