Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

N-SN Diplomingeniør i Bæredygtig Energiteknik Studinævn for Energi N-SN

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "N-SN Diplomingeniør i Bæredygtig Energiteknik Studinævn for Energi N-SN"— Præsentationens transcript:

1 N-SN Diplomingeniør i Bæredygtig Energiteknik Studinævn for Energi N-SN nsn@et.aau.dk

2 N-SN Indhold Hvor adskiller studiet sig fra andre diplomingeniøruddannelser indenfor energiområdet Uddannelsens indhold Opbygningen af studiet

3 N-SN Hvor adskiller studiet sig fra andre diplomingeniør- eller energiuddannelser Der gives et bredt energiteknisk fundament indenfor såvel det elektriske, det termiske, det mekatroniske som det reguleringstekniske område på de lavere semestre, hvorefter der er 3 specialiseringer fra og med 5. semester, dette i modsætning til diplomingeniør uddannelser på andre ingeniøruddannelser, der kun fokuserer på enten det elektriske eller det mekaniske/termiske område. Det er meget praktik på hele uddannelsen, idet vi laver problembaseret/projektorienteret arbejde, hvor der laves forsøgsopstillinger i laboratoriet til verificering af projekterne på alle semestre. I forhold til vores bacheloruddannelse i energi: –Der er fælles 1-5 semester, og fælles kurser på 6. semester men derefter er der mere praktisk arbejde i form af praktik. –Afgangsprojekt laves som en opfølgning på praktikken i samarbejde med en virksomhed. –Det er en oplagt mulighed for faglærte personer for en kortere videregående uddannelse indenfor deres fagområde.

4 N-SN Opbygningen af studiet Diplomingeniøruddannelsen i Bæredygtig Energiteknik 1.-4. semester fælles5.-7. semester 3 specialiseringer 1.Semester: Fremtidens energisystemer 2.Semester: Effektive energiteknologier 3.Semester: Modellering og analyse af energitekniske systemer 4.Semester: Regulering af energiomsættende systemer 5. sem. Elektrisk Energiteknik: Design af effektelektroniske apparater 5. sem. Termisk Energiteknik: Design af energisystemer 5. sem. Mekatronisk reguleringsteknik: Mekatronisk system analyse 6. sem. 15 ECTS kurser 15 ECTS praktik* 7. sem. 15 ECTS praktik*,15 ECTS afgangsprojekt indenfor specialiseringen 7. sem. 15 ECTS praktik*15 ECTS afgangsprojekt indenfor specialiseringen * Praktikken ligger i maj-juni + august-oktober på 6.-7. semester med sommerferie i juli.

5 Praktik → projekt Det er jeres ansvar at finde en praktikplads, men praktikpladsen skal godkendes af studienævn Praktikaftale mellem virksomhed, studerende, praktikkoordinator og universitet Tidsrum, løn, fortrolighed (forsikring i tilfælde af ingen løn/ansættelse) ol. Overordnede indlæringsmål, formalia Vær sikker på at der kan arbejdes videre med emnet i et afgangsprojekt, -check med vejleder Godkendelse af studieplan/tema for afgangsprojekter: http://www.ses.aau.dk/digitalAssets/91/91823_projektplan-ses-aau-25.06.14.doc http://www.ses.aau.dk/digitalAssets/83/83576_vejledning-til-skema-for-specialer-251113.pdf Praktikkoordinatoren bistår ved udformning af ansøgninger, praktikaftaler osv.

6 Diplomingeniør- information Projekter: - Diplomingeniørpraktik (30 ECTS) - Diplomingeniørprojekt (15 ECTS) Diplomingeniørpraktikken afsluttes med en evaluering af først og fremmest processen og virksomhedsopgaverne, men også teknisk indhold. Det faglige udbygges i diplomingeniørprojektet. - Praktikken er bestået/ikke bestået - Afgangsprojektet evalueres efter 7-trins-skalaen Samme materiale kan ikke vurderes to gange. Der bruges samme censor til begge evalueringer.

7 Praktik Læringsmål Den studerende gennemfører et projektorienteret forløb i en virksomhed med henblik på at arbejde med avancerede ingeniørmæssige opgaver i en erhvervsmæssig kontekst, og lære, hvordan faget anvendes i praksis og samtidigt lære fagligheden på en anden måde, end den studerende er vant til. Gennem forløbet forventes det, at den studerende bliver i stand til at forstå og anvende moderne projekteringsværktøjer. Efter forløbet forventes den studerende at Mål: Efter praktikken skal den studerende: Viden:  Have viden om en virksomheds organisation og arbejde set ud fra en ingeniørmæssig synsvinkel.  Kunne forstå sammenhængen mellem teori på uddannelsen og praksis. Færdigheder:  Kunne analysere om professionen har nye faglige behov der bør/kan varetages af uddannelsen  Kunne vurdere om læringsmålene for praktikken er blevet opfyldt Kompetencer:  Kunne analysere det faglige, arbejdsmæssige som det sociale udbytte af praktikopholdet  kunne håndtere udviklingsorienterede situationer i studie- eller arbejdssammenhænge.

8 Praktikrapport Projektrapporten skal omfatte: beskrivelse af virksomheden – herunder organisation beskrivelse af virksomhedens arbejdsområder oversigt over de arbejdsområder, hvori den studerende har været involveret gennemgang af mindst ét af de for uddannelsen relevante faglige emner, som den studerende har beskæftiget sig med under praktikopholdet. Gennemgangen omfatter – i det omfang det er relevant – problemanalyseteori, metoder, modeller, løsningsforslag, implementering af test, konklusion m.m. dagbog analyse af praktikopholdets udbytte fagligt, arbejdsmæssigt og socialt erfaringer fra praktikopholdet og evt. forslag til ændringer af studieordning, procedurer m.m. refleksion over vidensudveksling mellem virksomheden og uddannelsen Behandling af den/de faglige emner skal være på et niveau svarende til 6. semester. Desuden skal rapporten vedlægges eller indeholde en praktikerklæring fra virksomheden, der er en del af vurderingsgrundlaget.

9 Praktiske forhold Alle kurser skal bestås inden man går i praktik Studieskift fra bachelor til diplom senest 15. august for start 1. september på 5. semester Studieskift fra diplom til bachelor senest 15. august for start 1. september. Alle fag skal være bestået. Det accepteres, at man mangler at bestå 1 fag på 3. eller 4. semester. N-SN

10 Yderligere information Information: Læs studieordningen (2010) http://www.ses.aau.dk/digitalAssets/86/86172_diplom_baerdygtig_energite knik_2010_ver4.pdf Retningslinjer for aftale om diplomingeniørpraktik (SES skolen) http://www.ses.aau.dk/digitalAssets/83/83519_retningslinjer-for- diplomingeni--rpraktik_26.03.12-opdat.-11.09.13.pdf Aftaleskabelon for diplomingeniørpraktik (SES skolen) http://www.ses.aau.dk/digitalAssets/83/83525_aftaleskabelon-for- diplomingeni--rpraktik-ses-aau-160114.doc


Download ppt "N-SN Diplomingeniør i Bæredygtig Energiteknik Studinævn for Energi N-SN"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google