Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: " Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven."— Præsentationens transcript:

1  Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven er på næsten et år.  De skal til at lære at spise og tygge med munden, for indtil 6 mdr. alderen er de blevet ammet eller fået flaske.  Tygge venligt mad.

2  Børnene tilbydes en sund og varieret kost, med henblik på de næringsstoffer de har brug for til at udvikle sig  Kosten skal være ernæringsmæssig i orden, så børnenes energibehov bliver dækket mens de er i institution.  Enkelte fødevare er økologiske ( mælk, smør, æg, havregryn og mel)  Vi lægger vægt på at undgå farvestoffer og konserveringsmidler.  Børnene får velsmagende mad, som ser tiltalende ud.  Vi tilbereder specielkost/ diætkost hvis der er lægelig begrundelse.  Diæt/ specielkost sammensættes så vidt muligt af de alm. fødevare der som i øvrigt tilbudt i vuggestuen  Kosten tager udgangspunkt i dansk kulturtradition, med respekt for kostvaner i andre kultur.

3  6.30 - 7.30 morgenmad hvor der veksles mellem, havregrød, øllebrød, og frugtgrød. Sødmælk, skal suppleres i maden og som drikkelse.  Formiddag 9.00 – 9.30 serveres frugtgrød, banan mos, rugbrød, og pastaskruer  Middagsmad 11.00 – 11.30 serveres to dage rugbrød og 3 dages varm mad.  Eftermiddag 14.00 – 14.30. babymælk ( 250ml ) frugt, brød.

4  6.30 - 7.30 morgenmad hvor der veksles mellem, havregrød, øllebrød, og frugtgrød. Til Morgenmad får de letmælk.  9.00 – 9.30 formiddag, rugbrød og frugt stykker.  11.00 – 11.30 middag serveres to dage rugbrød og 3 dages varm mad.  14.00 – 14.30 boller, frugtstykker, hertil mælk.

5 6 – 11 mdr. Protein 7 – 15 E% Fedt 30 – 45E% Kulhydrater 45 – 60E% 12 – 23 mdr. protein 10 – 15E% Fedt 30 – 35E% Kulhydrater 50 – 55E% Kostfibre: de må ikke få alt for fiberrig mad. Sukker: begrænset mængder.

6 Fødevarer som skal undgås:  Produkter med højt sukkerindhold fx (frugtyoghurt) skal begrænses.  Nitratrige grøntsager som fx ( spinat, rødbede, fennikel, og selleri) bør begrænses.  De må ikke få nødder.  Undgå ymer pga. højt proteinindhold.  Honning må ikke gives til børn under 1 år.  Sluk tørsten med vand. Juice, sodavand, saftevand, kakao og lignende bør ikke tilbydes.

7  Det anbefales at supplere børns mad med D- vitamin tilskud. (10 mikrogram). Det skal de have fra de er 2 uger gamle til de er 2 år.  Hvis barnet ikke får modermælk skal de have jerntilskud, fra de er 6 måneder til de er 1 år.  Salt bør begrænses indtil barnet er over 2 år. Det er fordi barnets nyre ikke kan udskille det. 

8  tilpasses det enkelte barns behov. Det er forskelligt hvor meget et barn spiser.


Download ppt " Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google