Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

POLITIKERTEMAMØDE OM RAMMEAFTALEN. Dagens program 9.30Velkomst ved Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune, Formand for KKR Sjælland 9.40 Oplevelser af.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "POLITIKERTEMAMØDE OM RAMMEAFTALEN. Dagens program 9.30Velkomst ved Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune, Formand for KKR Sjælland 9.40 Oplevelser af."— Præsentationens transcript:

1 POLITIKERTEMAMØDE OM RAMMEAFTALEN

2 Dagens program 9.30Velkomst ved Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune, Formand for KKR Sjælland 9.40 Oplevelser af sagsbehandlingen på handicapområdet v/ Sekretariatschef Ane Esbensen, Det centrale handicapråd 10.20 Kaffepause 10.30 Analyser af økonomien på Socialområdet v/ Seniorprojektleder Camilla Dalsgaard, KORA 11.20 Pause 11.30 Orientering om Socialtilsynet v/ Direktør Kenn Thomsen, HolbækKommune 11.50Drøftelse af Rammeaftale 2017 v/ Styregruppen for Rammeaftale Sjælland 12.25 Afslutning, v/ Kirsten Devantier, Formand for Region Sjællands udvalg for Social og Psykiatri 12.30 Frokost

3 OPLEVELSER AF SAGSBEHANDLINGEN PÅ HANDICAPOMRÅDET SPØRGSMÅL TIL DRØFTELSE

4 Spørgsmål til drøftelse Hvad kan kommunen gøre? Hvad kan borgerne gøre? Hvad kan organisationerne gøre? Hvad kan man gøre i fællesskab? Hvad kan man samarbejde om? I den enkelte kommune? På tværs af kommunerne? Forslag til initiativer?

5 ØKONOMIANALYSER PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE

6 Oversigt over effektiviseringsværktøjer I Fælles værktøjer/ initiativer: Benchmarking - sammenligning af serviceniveau på tværs og ift. landstal Visitation - analyse i udviklingen af antal brugere og gennemsnitlig tyngde Belægningsprocent – fælles fokus på belægningsprocenten og mulighed for at hæve den Udbud - markedsmodning – effektivisering via almindeligt konkurrencepres og lavere priser Takster – takstanbefaling – nulvækst eller takstnedsættelse som bredt effektiviseringsinstrument Regulering af administrativ overheadprocent Abonnementsaftaler og objektiv finansiering Fokus på særligt dyre enkeltsager/anbringelser på hhv. voksen- og børneområdet

7 Oversigt over effektiviseringsværktøjer II Lokale værktøjer/ initiativer : Dialog mellem myndighed og drift / mellem bestiller og udfører Visitation – skarpere/mere præcis visitation ift. antal borgere, deres behov samt serviceniveau Dialog med private udbydere internt i kommunen Tidlig indsats - styring og planlægning i forbindelse med overgang fra barn til voksen Bedre IT - digitaliseringstrategi Færre udgiftskrævende klagesager - Fokus på effekt og evidens – opsamling af erfaringer ift. effekt som grundlag for visitation Fokus på kapacitetstilpasning Fokus på særligt dyre enkeltsager Entydigt budgetansvar

8 Analyser for den enkelte kommune Ligger kommunen højt/lavt på forskellige parametre? Er der grund til bekymring? Roskilde kommune voksenområdet (delanalyse 1-2): Kommunen ligger samlet set under gennemsnit i udgift pr. indbygger (tabel 3.4) Der er afvigelser i tilbudssammensætning i forhold til gennemsnit, men det siger ikke i sig selv noget om udgiftsniveauet (tabel 3.5) Udgiften over tid har været faldende samlet set (tabel 3.6) Kommunen har relativt flere brugere end gennemsnittet (tabel 4.1 og tabel 4.4). Det lave udgiftsniveau kan således ikke umiddelbart forklares med, at der er færre brugere på tilbuddene Kommunen har flere brugere i almene boliger end gennemsnittet (tabel 4.2), men det forklarer i sig selv ikke forskellen Antallet af brugere er steget i perioden – dog forbehold for datavaliditet (tabel 4.3) Kommunen har lavere enhedsudgifter på botilbud end gennemsnittet (tabel 5.1) Enhedsudgifterne er faldet fra 2010 til 2014 (tabel 5.2)

9 Videre Proces Den foreløbige behandling er foregået på baggrund af en erkendelse af: A) at der er en fælles interesse i at sikre en stram styring af udgiftsudviklingen på det specialiserede sociale område, B) at kommunerne fortsat har en stor samhandel, samt C) at der er særlige muligheder for vidensdeling og analyser om effektiviseringsmuligheder inden for KKR samarbejdet som bør udnyttes,

10 Elementer til drøftelse Gennemførsel af analyser af takster pr. målgruppe Samarbejde om effektiviseringstiltag i en fortsat analyse/vidensdelingsproces suppleret med årlige redegørelser fra de enkelte kommuner til KKR (fællesskabet) Gennemførsel af en løbende, kritisk refleksion i hver kommune med afsæt i analyserne og spørgsmål fra KORA med det formål, at den enkelte kommune anvender resultaterne til at optimere deres egen drift. Fortsat markedsafprøvning/konkurrenceudsættelse som et spor til sikring af en effektiv prissætning for ydelserne, og i forlængelse heraf at de enkelte kommuner generelt fremmer effektfokus og gennemsigtighed ved at opstille klare krav og effektmål, når der købes ydelser hos eksterne leverandører. Opdatering af datagrundlaget en gang om året som grundlag for løbende, fælles ledelsesinformation Er det de rigtige elementer? – Mangler der nogen?

11 RAMMEAFTALE 2017 Fokusområder 2017 Fremtidens rammeaftale

12 Rammeaftale 2016/2017 Fokusområder 2016: Central udmelding 1/11-2015: Mennesker med svær spiseforstyrrelse. Kontanthjælpsreformens betydning for det specialiserede område og særlig fokus på de unge (15-25 år). Psykiatriområdet. Kommunikationsområdet. Økonomi – effektiviseringsundersøgelser. Forslag til fokusområder 2017: Central udmelding 1/11-2016? Kommunikationsområdet Økonomi Hjemløshed/Socialt udsatte Andet?

13 Fælles mål og principper At alle kommuner arbejder for, at tilbuddenes indhold og metodeanvendelse løbende udvikles og svarer til god praksis på området. At kommunerne på tværs drøfter kvalitetsudvikling, sammenhæng mellem pris og effekt, den samlede tilbudsportefølje m.v. At såvel brugerkommuners overvejelser om ændringer i indsats og brug af tilbud m.m. som driftskommuners overvejelser om etablering af nye tilbud eller ændring/nedlæggelse af eksisterende tilbud drøftes så tidligt som muligt mellem driftskommune og brugerkommune (og om nødvendigt i relevant KKR-regi). At det drøftes i KKR-regi hvilke områder/tilbud, der skal samarbejdes om. At indgåelse af forsyningsaftaler eller lignende mellem to eller flere kommuner også skal inddrage hensyn til, at aftalen giver mulighed for hensigtsmæssig opgaveløsning for kommunerne i området som helhed. At aftaler om køb/salg af pladser og andre ydelser bør afbalancere såvel sælgerkommunens økonomi som køberkommunens hensyn. At driftsherren vedstår sig ansvaret for, at det enkelte tilbud drives økonomisk effektivt.


Download ppt "POLITIKERTEMAMØDE OM RAMMEAFTALEN. Dagens program 9.30Velkomst ved Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune, Formand for KKR Sjælland 9.40 Oplevelser af."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google