Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Familiecenteret – hvad sker der? d. 26. oktober 2010.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Familiecenteret – hvad sker der? d. 26. oktober 2010."— Præsentationens transcript:

1 Familiecenteret – hvad sker der? d. 26. oktober 2010

2 Budget 2010 – og 2011

3 Hvad er problemet? Styring forudsætter viden – både om fag og økonomi Styring forudsætter fælles praksis – både i forhold til fag og økonomi Styring forudsætter fælles kultur - Økonomi og faglighed skal ses af alle som 2 sider af samme sag.

4 Viden er forudsætning for styring Men man kan kun trække de oplysninger ud af et system, som man selv har lagt ind Journaldisciplin er en forudsætning for viden om borgernes behov og viden om, hvilke løsninger, der iværksættes og hvilke, der virker. Bevillingsregistrering er en forudsætning for viden om mængde x pris. Viden om sammenhæng mellem behov, løsning og pris er en forudsætning for en styring, der virker også på den lange bane.

5 Datadisciplin - økonomidata: Den korte bane: Løbende opfølgning på pris x mængde – alle skeletter ud af skabene, nye beslutninger registreres løbende i de systemer, der er til rådighed. Kontrol i forhold hertil. Ugentlige afrapporteringer fra hver rådgiver i forhold til aktiviteter på 5 udvalgte områder Ugentlig afrapporteringer til direktør i forhold til pris gange mængde. Månedlig afrapportering til Udvalget for børn i forhold til pris gange mængde. Økonomi på alle sager der tilgår visitation – alternative forslag. Økonomi på dagsordenen på de ugentlige infomøder i Familiecenteret. Ny mødestruktur, hvor økonomi er det centrale tema. Konsekvent og synlig håndtering af såvel fremskridt som udfordringer

6 Datadisciplin - økonomidata: Den længere bane: Indfasning af SAS-løsning, der giver mulighed for bedre systematisk ledelsesinformation – hvis grunddata vel at mærke er på plads. Giver mulighed for overblik både for den enkelte sagsbehandler, den enkelte afdelingsleder, ledelsen, chefen osv. Indførelse af ny helhedsløsning DUBU – der i højere grad understøtter sagsbehandling og sammenhæng mellem fag og økonomi Grundlæggende kvalitetssikring af alle procedurer og vejledninger. Uddannelsesprogram for alle. Uddannelse og understøttelse i forhold til at kunne arbejde både med faktiske, besluttede udgifter, forventede udgifter, forventelige udgifter med udgangspunkt i viden, erfaring og politisk serviceniveau.

7 Datadisciplin - sagsbehandlingsdata: Den korte bane: Undersøge journalefterslæb og journaliseringspraksis. Gennemgang og vurdering af tidligere revisionsrapporter. Beslutning og prioritering af genopretningsindsatsen. Eventuel aftale med revisionen om den nødvendige og tilstrækkelige indsats. Opfølgning gennem ledelsestilsyn og evt. via systematiske journaludtræk. Konsekvent og synlig håndtering af såvel fremskridt som udfordringer

8 Datadisciplin - sagsbehandlingsdata: Den længere bane: Kvalitetssikring af håndbog, retningslinier, procedurer, standarder mv. Uddannelsestiltag til alle. Indfasning af nyt system – DUBU – der giver en bedre platform for den sagsbehandling. Løbende drøftelse og opfølgning på afdelingsmøder.

9 Styring – når faglighed, økonomisk ramme og serviceniveau spiller sammen. Ledelse er fundamentet: Ny leder tiltræder pr. 1.12.2010. Afdelingsledelsen revurderes – de nødvendige tilpasninger foretages. Der tilføres ressourcer til at understøtte ledelsens arbejde med genopretningen – både i forhold til faglighed og datadisciplin på det faglige og økonomiske område.

10 Akut - Økonomibolden spilles Budget 2010 og budget 2011 skal sikres. Der skal iværksættes tiltag, der kan sikre – her og nu løsninger. Økonomi

11 Hvordan - Projektorganisering Styregruppe Helle Mariager (projektejer og Specialchef børn/unge) Henrik Nielsen (Øko. Chef) Leder af FC Projektgruppe Hanne Aaskov Tofft (projektleder og controller) Anja Nielsen (Økonomiteam FC) Lis Pedersen (Økonomiteam FC) Kasper Skau (Økonomiafdeling) Rådgiver A (Børn og ungeteamet) Rådgiver B (Handicapteamet) Følgegruppe fra FC 1 afdelingsleder 1 Modtagelsen 1 Familiekonsulent/ tilsyn 1 wildcard

12 Projektarbejde - eksempler Brainstorm/ idegenerering Udarbejde metoder og arbejdsgange til sikring af valide data. Formidle, implementere og efterfølgende evaluere. Udpege fokusområder mhp hurtigt at frigive økonomi. Risikovurdering, mht. kaskademodel - håndtering heraf. Økonomi på sagsstammen og håndtering heraf.

13 Handling – kursen er sat!

14 Faglighedsbolden – i pipeline Der skal vi bl.a. arbejde med: Hvordan skaber vi de bedste tilbud indenfor rammen? Enkeltsager i grupper: Hvilke foranstaltninger er iværksat? Til hvilken pris? Er det de rette? Er der overkompensation? På alle dyre foranstaltninger – altid tænke i 2-3 løsningsforslag med økonomi. Anbringelser og aflastninger, klare retningslinjer for hvornår/ hvordan – og hvornår et alternativ er løsningen. Synlighed mht. at ledelsen har et ansvar for at foretage andre prioriteringer af økonomiske grunde. Uddannelse, ledelse og opfølgning er nøgleord.

15 Faglighedsbolden – i pipeline Etablering af ny arbejdsdeling mellem de almene tilbud og Familiecenteret – både når det gælder specialpædagogiske tilbud i 0-5 års området og når det gælder specialpædagogiske tilbud i skolealderen. Forudsætter ændring af budget, ansvar og kompetence. Afventer struktur og budgetanalyse på skoleområdet. Allerede nu arbejdes der dog med at indføre ny visitationsprakis på området, der inkluderer og ansvarliggør lederne af de almene tilbud og lederne af specialtilbuddene i forhold til visitation. Det videre arbejde med at tilpasse de specialiserede tilbud så tilbudsviften svarer til de behov, der kan konstateres og det serviceniveau, der politisk fastsættes – i dialog med lederne fra området.

16 Politikbolden – i pipeline Der skal vi bl.a. arbejde med: Udformningen af en samlet børnepolitik, hvori der angives politiske mål i forhold til indsatsen på hele børnefamilieområdet. Beslutning af udviklingsmål og budgetmål. Løbende dialog, der tydeliggør de politiske forventninger.


Download ppt "Familiecenteret – hvad sker der? d. 26. oktober 2010."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google