Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Digital Kultur Kristina & Birgitte. Agenda Birgitte om de blogs vi har set på, og om de kan omtales som en del af en subkultur, samt bloggens form og.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Digital Kultur Kristina & Birgitte. Agenda Birgitte om de blogs vi har set på, og om de kan omtales som en del af en subkultur, samt bloggens form og."— Præsentationens transcript:

1 Digital Kultur Kristina & Birgitte

2 Agenda Birgitte om de blogs vi har set på, og om de kan omtales som en del af en subkultur, samt bloggens form og indhold Kristina om kontekst, konsekvens og svare på spørgsmålet om hvorvidt de er hackere

3 Politikens Nudansk Ordbog 15. udgave 1992: Kul’tur... – 2. et samfunds el. et menneskes åndelige og (el.) materielle udvikling el. stade... Sub|kultur kultur, der er karakteristisk for en gruppe af samfundets medlemmer. Subkultur er også blevet kaldt for modkultur.

4 Bloggen som en mindre del af en større netkultur. Det er en særskilt form  en genre på nettet

5 Karakteristika for bloggens form: Kommentarer Kalendere Arkiver Blogroll Fast afsender/afsendere Ordnet i omvendt kronologisk orden Andre blogs: Audio- video- og fotoblogs  meget bred genre

6 Eksempel på en personlig blog fra Kina:

7 Eksempel på en personlig blog fra Iran:

8 Bloggen inddelt i kategorier efter indhold: Tema blogs It/udviklings blogs Gruppe blogs Forsker blogs Studie blogs Journalistiske blogs Kunstner blogs Politiske blogs Personlige blogs

9 Den personlige blog: Kan også beskrives som en online journal eller dagbog. Kan fungere som en refleksiv tilfredsstillelse, hvor man fører samtaler med sig selv. Via kommentarmuligheden kan det også blive til en samtale med andre.

10 Personlige blogs, der bliver til en form for citizen journalism. Eksempel: Salman Pax fra Irak, ’Baghdad blogger’. Den kontekst bloggerne sidder i og skriver om, gør at det bliver interessant, og kan ses som en form for Citizen journalism.

11 De personlige blogs er en mindre del af den store genre, der er blogs, men er de en del af en subkultur?

12 Salman Pax’s blog blev interessant pga. den kontekst han sad og skrev i. Det gjorde hans personlige refleksioner interessante for resten af verden.

13 Det er også konteksten, der gør de blogs vi har set på fra Kina og Iran særligt interessante. Det er deres indhold, der potentielt set gør dem til en del af en subkultur, ikke det at formen er en blog.

14 Forfatterne bag de blogs vi har set på forsøger blot at komme frem med deres meninger. Nogle gange kommer disse meninger i konflikt med det land og det styre de er underlagt, og det kan få nogle alvorlige konsekvenser.

15 Politikens Nudansk Ordbog 15. udgave 1992: Kul’tur... – 2. et samfunds el. et menneskes åndelige og (el.) materielle udvikling el. stade... Sub|kultur kultur, der er karakteristisk for en gruppe af samfundets medlemmer.

16 Det ville være nemt at kunne gruppere dem som en subkultur. Vi mener dog ikke at man kan gruppere dem som sådan selv om de deler nogle fælles træk både i form og indhold. Indholdet er for divergent, og med forskellige intentioner, til at de kan grupperes direkte. Så nej, vi mener ikke at man kan betegne dem som en subkultur.

17 Kontekst Nettet er et fantastisk værktøj til deling af ideer og ytringsfrihed Undertrykketse af Internettet i lande som Kina Microsoft og overvågning af deres brugere Yahoo har videregivet personlige oplysninger

18

19

20 “It seems that as long as the country’s print and broadcast media are prevented from performing their function as a watchdog of the national government, independent writers will continue to be at risk of jail when they turn to banned Web sites as an outlet.”

21

22 ”(d) hacking is an important form of watchdog counter-response to the use of surveillance technology and data-gathering by the state, and to the increasingly monolithic communications power of giant corporations; (e) hacking, as guerrilla know-how, is essential to the task of maintaining fronts of cultural resistance and stocks of oppositional knowledge as a hedge against a technofascist future…”

23 “ Freedom of expression is a fundamental human right. It is one of the most precious of all rights. We should fight to protect it.”


Download ppt "Digital Kultur Kristina & Birgitte. Agenda Birgitte om de blogs vi har set på, og om de kan omtales som en del af en subkultur, samt bloggens form og."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google