Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Efterårsarrangement 2010 Danhostel, Kerteminde 17-19. september 2010.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Efterårsarrangement 2010 Danhostel, Kerteminde 17-19. september 2010."— Præsentationens transcript:

1 Efterårsarrangement 2010 Danhostel, Kerteminde 17-19. september 2010

2 2 Lørdagens agenda 09:00Velkomst, introduktion og præsentation 09:15Finn Janning, Filosof og forfatter: Mennesker og ansvar i et moderne arbejdsliv 12:00Frokost 13:30Byvandring i Kerteminde v. Jørn Tvedskov 15:00Afgang til Kerteminde Bryghus 17:45Generalforsamling 18:00Middag 21:00Kaffe, afrunding af dagen og et spændende tilbud

3 3 Årets tema CSR C orporate S ocial R esponsibility Grønne regnskaber og omtanke for omverdenen..er det en fiks moderigtig ide eller nødvendig virkelighed..?

4 4 Det menneskelige perspektiv I foråret gik vi tæt på selve begrebet CSR og den indflydelse det har på udviklingen af virksomhederne og samfundet generelt - både nationalt og internationalt. I dag vil vi forsøge at fokusere på det enkelte individ under CSR – ud fra følgende overordnede spørgsmål: Hvad er egentlig samfundets, firmaets eller individets eget sociale ansvar? Indfaldsvinkel: Socialt ansvar flyttes næsten umærkeligt fra samfundet til virksomhederne, samtidig med at mere og mere (socialt) ansvar fjernes fra individet. Altså en markant ændret balance. – Hvor vil det ende, og hvilken indflydelse vil det få på vores liv, ansættelse og afskedigelse? Det vil vi gerne reflektere over.

5 5 Debatoplæg Med CSR flytter virksomhedens ansvar sig langt ud over selve arbejdsopgaverne. Både for medarbejderen selv: – alkoholafvænning, rygestop, fedmebehandling, krisehjælp, jobbank, sygeforsikring, hjemmeelektronik, bankvirksomhed, fitness og mentalt træning Og for hele medarbejderens familie: – børnehaver, feriehuse, familiekurser og familiecoaching, ægtefællenetværk, skolesupport, indkøbsordninger, events Hvad er konsekvenserne hvis/når denne udvikling fortsætter? Skal livsvilkår og trivsel være afhængig af ansættelse og firmaprofil? Er vi ved at miste det personlige ansvar for eget liv i en glidende omsorgsudvikling?

6 6 Debat – spørgsmål (1) Det store spørgsmål: Er CSR ikke bare noget, der er opfundet af den voksende bekymringsindustri, for at øge deres omsætning? – eller er det blot for at tilfredsstille visse kvindelige lederes sygelige trang til at agere MOR overfor de ansatte, i stedet for fokus på bundlinjen?

7 7 Debat – spørgsmål (2) Bliver vi bedre mennesker af at få frataget ansvaret for eget liv? Hvem skal have dårlig samvittighed, hvis farveblyanterne på fritidshjemmet er fremstillet af børneslaver i Indonesien? Skal vi som gamle passes af en flok lalleglade og barnagtige voksne, der ikke kan eller vil tage stilling selv? Skal vi forbyde reklamer for produkter, der ikke er politisk korrekt fremstillet? Hvad er egentlig værst: børnearbejde eller hungersnød? Sidder man bedre på en stol lavet af FSC mærket træ? Kan vi acceptere adfærd, som ”nogen” måtte finde frastødende eller uheldig? Er det ultimative svar på det ultimative spørgsmål om livet og døden, universet og alting; CSR eller 42?


Download ppt "Efterårsarrangement 2010 Danhostel, Kerteminde 17-19. september 2010."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google