Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ketoner og Aldehyder Af Peter og Toke.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ketoner og Aldehyder Af Peter og Toke."— Præsentationens transcript:

1 Ketoner og Aldehyder Af Peter og Toke

2 Generelt Aldehyder er oxidations produkt af en primær alkohol.
Ketoner er oxidations produkt af en sekundær alkohol. WOW! – Vi fik lige lyst til noget whiskey

3 Primære og sekundære Alkoholer
Ethanol, Primær alkohol. Det der kende- tegner primære alkoholer er at OH-gruppen sidder på enden af carbon-kæden. Butan-2-ol, sekundær alkohol. Når OH- Gruppen sidder et uforgrenet sted midt på carbon-kæden.

4 Aldehyder Her ser man reaktionen for en primær alkohol
Ethanol Ethanal - tømmermænd Her ser man reaktionen for en primær alkohol der oxideres til en aldehyd. Det er også denne reaktion der sker i kroppen når der indtages alkohol. I kroppen oxideres det dog videre til eddike-syre, så tømmermændene forsvinder. Been there, done that?

5 Ketoner Butan-2-ol Butanon Her ser man reaktionen for en sekundær alkohol der oxideres til en keton. Det er rimeligt heftigt, hva?

6 Og hva’ så? Kan skidtet bruges til noget! Ja, selvfølgelig!
Både aldehyder og ketoner bruges som aromaer og smagsstoffer i mange fødevarer. Fx er den velkendte duft af mandelessens rent faktisk aldehyden benzaldehyd. Vi vidste ikke lige hvad der skulle være her, så her er en kanin med en pandekage på hovedet.

7

8 Rulleteksten! Vi vil gerne sige tak til følgende personer, uden jer ville dette ikke være muligt! Peters forældre: fordi i bare er seje! Tokes forældre: Jeg elsker jer sgu! Vores hunde og søskende: I er så dejlig bløde! Havregryn: I giver bare en rigtig god start på dagen Kaninen med pandekagen på hovedet: Du har været en fantastisk inspiration for os alle, tak! Det danske skolesystem: Vi elsker jer for alle jeres nedskæringer! Vores græsplæner for at være så dejligt grønne. Peters pude: vi har bare haft mange dejlige nætter sammen! Nårh ja, og så Tom for at være en lækkerbisken


Download ppt "Ketoner og Aldehyder Af Peter og Toke."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google