Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Øresund Food Network - resultater 2007 og forventninger 2008

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Øresund Food Network - resultater 2007 og forventninger 2008"— Præsentationens transcript:

1 Øresund Food Network - resultater 2007 og forventninger 2008
Formand Mats Liljestam, Danisco Sugar

2 Tillykke til os alle ! ØSR og derigennem ØFN har fået en stor udmærkelse

3 ØFN arbejdsmetoder ØFN Mødeplads – konferencer og debat Samarbejde
Synliggørelse og marketing Forskning gennem rammeprojekter ØFN Service Udvikling

4 ØFN resultat 2007 ØFN Mødeplads – konferencer og debat:
Snack meals for poor eaters, A healthy gut in a healthy life - mechanisms and effects of pro- and prebiotics, Collaboration without borders? Annual meeting and general assembly, Child obesity in Øresund region, Nordic Functional Food – a healthy choice, Obesity conference, Gastronomy – the taste of growth, The house of food and sports, Matching Food and ICT - taking the big byte, The Food and Health Cluster in the Øresund Region Sleep, metabolism and obesity Det er vigtigt at ØFN beskæftiger sig med fremtids-spørgsmål. Konferencen Gastronomy – taste of growth er et eksempel på dette hvor nye teknologiske muliggør et endnu større fokus på fleksibilitet og kvalitet i produktionen af fødevarer. I fremtiden er det aldeles nødvændig at smagen kommer mere i fokus i al industrielt fremstillet mad inkl. cateringsektoren, convenience samt hel og halvfabrikat. ØFN

5 ØFN 2007 ØFN Samarbejde: Mødeplads – konferencer og debat:
Faciliterer 13 faglige netværk med deltagelse fra industri, universiteter og myndigheder Phospholipids Fedme Probiotics Prebiotics Underernæring Health claims on food Fuldkorn DNA markører I planteforskning Mad og Idræt Bedre mad i stor skala Food chain management Flexible production and production systems Business intelligence Hverdagsgastronomi Grænseløs sundhed (Medico Biotech) Interreg IIIa-projekt The virtual food factory (IT) Interreg IIIa projekt Food clusters in Europe (FINE)– mønster projekt indenfor Regions of knowledge EU 6. rammeprogram Mødeplads – konferencer og debat: 11 åbne konferencer i 2007 Netværket om underernæring er et strålende eksempel på samarbejde mellem forskere, hospitaler, kommuner og virksomheder – netværket har arbejdet med et koncept for mellemmåltider for underernærede specielt på hospitaler. I forbindelse med dette arbejde har nogle virksomheder udviklet nye produkter specielt designet til denne gruppe, Produkterne er blevet testet på et panel samt på to hospitaler i netværkets regi. ØFN

6 ØFN 2007 ØFN Mødeplads – konferencer og debat: Samarbejde: Forskning:
11 åbne konferencer i 2007 Samarbejde: 13 faglige netværk 2 projekter med andre platforme Food clusters in Europe (FINE) Forskning: Fuldkorn Bedre mad i stor skala DNA-markører for sunde planter Skolemad Kødkvalitet Phospholipider Gluten og fødevarer Tabsfri fleksible processer Stivelse Mad når du arbejder Forskningsområdet fuldkorn blev allerede startet i ØFNs begyndelse men lever stadig i bedste velgående. Forskningsområdet har tiltrukket ca. 30 milj kroner siden 2004 og har dannet basis for en meget stor Udvikling indenfor cerealieindustrien mod flere fuldkornsprodukter og større indtjening. ØFN

7 ØFN 2007 ØFN Mødeplads – konferencer og debat: Samarbejde: Forskning
11 åbne konferencer i 2007 Samarbejde: 13 faglige netværk 2 projekter med andre platforme Food clusters in Europe (FINE) Forskning 10 ØFN rammeprojekter Idrættens madhus er et eksempel på ny konceptudvikling hvor forskning, kommuner og regioner, industri samt idrætsbevægelsen går sammen for at styrke viden om ernæring og madvalg for bredteidrætten, At styrke vidensudviklingen indenfor kombinationen af fysisk ektivitet og fødevarer samt at styrke produktudviklingen af fødevarer designet til aktive mennesker. Området ønsker vi at søge interreg IV men konceptudviklingen har været i gang i næsten et år. ØFN Udvikling: Mellemmåltider til underernærede syge på hospitaler – inklusiv fælles produktudvikling samt klinisk afprøvning i netværket Bio-tech professions master Innovationsministeriet Idrættens Madhus

8 ØFN 2007 ØFN Mødeplads – konferencer og debat: Samarbejde: Forskning
11 åbne konferencer i 2007 Samarbejde: 13 faglige netværk 2 projekter med andre platforme Food clusters in Europe (FINE) Forskning 10 ØFN rammeprojekter Marketing: Strategiske alliancer for Regional synlighed gennem Food Innovation Network Europe inkl. 10 EU projekter med Øresundsk deltagelse Delegationer til Regionen Internationale præsentationer af Øresund food cluster og ØFN 8 fødevareregioner i Europe arbejder sammen omkring kortlægning af forskning og kobling mellem aktørerne i de forskellige regioner. 10 fælles projekter med aktører fra regionen er sat igang. ØFN Udvikling: Mellemmåltider Bio-tech professions master Innovationsministeriet Idrættens madhus

9 ØFN 2007 ØFN Samarbejde: Mødeplads – konferencer og debat: Forskning
13 faglige netværk 2 projekter med andre platforme Food clusters in Europe (FINE) Mødeplads – konferencer og debat: 11 åbne konferencer i 2007 Forskning 10 ØFN rammeprojekter Marketing: Strategiske alliancer Delegationer Internationale præsentationer ØFN indtager en central rolle i arbejdet med lovgivning onkring sundhedsanprisninger på fødevarer. Nordisk ministerråd har bedt os om at koordinere de nordiske synspunkter på området. Arbejdet har resulteret i at vi har direkte indflydelse på udmøntningen af EU regulativet på området ØFN Udvikling: Mellemmåltider Bio-tech professions master Innovationsministeriet Idrættens madhus Service: Health claims Nordic/Baltic consensus Innovation og metodeudvikling Klimamærkning af fødevarer Food 4 life og Plants for the future

10 Økonomi 2007 Samlet resultat Indtægter Budget kSEK Resultat kSEK
Projekt Indtægter kSEK Udgifter kSEK Basisbevilling ØSR 1.500 1.200 FINE 494 932 Medlemsindtægter 550 464,5 Grænsløs sundhed 1.404 1.471 Workshops 50 60 Human testing (NICe) 715 Reuters premium 70 54 Virtual food 771 NICe 120 300 Akademiet for kost og sport Indtægter totalt 2.340 2.128,5 3.432 3.889 Resultat -457 Udgifter Personale 1.600 1.142 Ekst. personale 65 246 Samlet resultat Intægter Netværksmøder 58 ØFN core 1.681 Forskningsinitiering 445 Rejser 43 Sum 5560,5 5570 Investeringer 16 -10 Administration 85 64 Reuters 75 100 Husleje 5 13 Udgifter totalt 2.395 447

11 Økonomi 2007 Omfanget af vores aktiviteter – basisbevillingen er forudsætningen for at projektmidlerne kan tiltrækkes

12 ØFNs styrker Skaber neutrale mødepladser: face-to-face
Samordner og gør beslutninger nemmere – 2 x triple helix model (DK og SE) Skaber neutrale mødepladser: face-to-face Overblik over regionen mht. fødevarer Non-profit organisation Stort netværk Fleksibel og tilpasningsdygtig organisation Samarbejde med andre platforme Placering i Ørestad Kobling med universitetsverdenen Offentlig institution med mulighed for Interreg- finansiering Sprog og forståelse for SE/DK kultur Triple / Quattro helix struktur Idérig Synlig ”Star Region” Hvorfor ikke blive som mva. Styrken med vores organisation som der er. Jeg synes at vi skal snakke om hvad du skal trykke på. Forskellen mellem en brancheorganisation og en platform. Vi er neutrale sted hvor ALLA kan mødes til forskel fra brancheorganisationerne der tager stilling. De forskellige brancher kan derfor ha forskellige behov og fødevarebranchen har ikke behov for flere brancheorganisationer men det neutrale mødested. Så spørgsmålet er ikke så meget om hvorvidt vi ska bli som Medicon Valley allience men mere hvorvidt fødevarebranchen har brug for en organisation som MVA. Svaret er nej! Behovet er et ØFN!

13 ØFNs muligheder Mange kommende projekter
Lærebog om det, ØFN gør! Lære andre om netværksarbejde Mange kommende projekter Markedsføring af ØFN og regionen ØFN som lokomotiv (af netværksarbejde) Unikke arbejdsmetoder→ nye spændende samarbejdskonstellationer (indland og udland) Historie fortælling Overblik over regionen mht. fødevarer Evalueringsværktøjer Det er vigtig at vi sikrer at mulighederne kan udnyttes.

14 ØFN – netværk og tænketanke
ØFN fokusområder ØFN – netværk og tænketanke Det tidligere spretar lidt men kan sammenfattes i en faglig profil – de tre piller. ØFN vil gerne fremtidssikre og derfor har vi tænketanke etc. Mad og Sundhed Gastronomi og sensation Produktion og proces Innovation for regional vækst

15 Planer 2008 Fortsat udvikling af samarbejdet indenfor fokusområdene
Afholde konferencer og workshops Udbygge og etablere netværk Være i front af udviklingen Styrke indsatsen for synlighed i medier Udvikle det Europæiske samarbejde Sikre synlighed og udnyttelse af mulighederne for finansiering gennem Interreg IV

16 TAK !


Download ppt "Øresund Food Network - resultater 2007 og forventninger 2008"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google