Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

NihonKoku (Landet, hvor Solen står op)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "NihonKoku (Landet, hvor Solen står op)"— Præsentationens transcript:

1 NihonKoku (Landet, hvor Solen står op)
Japan NihonKoku (Landet, hvor Solen står op)

2 Energi Hvorfor har Japan satset på atomkraft når det nu ligger hvor det ligger?

3

4

5 Areal km2 Indbyggertal Religion: Shintoister og buddhister 84%, kristne 1%, andre 15% Middellevetid Mænd 78, kvinder 85 (DK. M: 76 K: 81) Højeste punkt 3776 meter (Fuji) Laveste punkt -4 meter (Hachiro-gata)

6 Tempereret klimazone Subtropisk klimazone Tropisk klimazone

7

8

9 Geologisk dannelse af Japan
Eurasiske plade, Filipinske plade og Stillehavspladen Japan er en øbue, der dannes af afskrab af den nedad bevægende oceanbundsplade. Mellem de to oceanbundsplader skabes dybhavsgravene.

10 Japan efter 2. verdenskrig
Amerikansk okkupation af Japan Med okkupationstidens reformer blev den politiske stabilitet sikret. ”Den frie verdens bastion i Asien”. 1955 var den japanske økonomi nået op på førkrigs niveau. Paddehatten efter den første atombombe, som blev nedkastet over Hiroshima den 6. august 1945

11 Japansk effektivitet. Marshall hjælp. Uddannelsesophold i USA.
Sværindustri (stålværker og skibsværfter) Uddannelsesophold i USA. Deming. TQM's (Total Quality Management) 14 punkter. “Toyota Production System” Grundlag for Lean.

12 LEAN Lean handler om at levere den efterspurgte værdi til kunderne - med det mindst mulige forbrug af ressourcer. De fem principper i lean Lean blev i første omgang udviklet i Toyotas industriproduktion som fem grundlæggende principper. For at forstå lean, må man i første omgang forstå de fem principper, som er essensen af lean. De er: Forstå, hvad der skaber værdi for kunderne og se den værdikæde, hvormed råvaren tilføres værdi frem til, at kunden får dækket sit behov. Identificér de aktiviteter i værdikæderne, der ikke skaber værdi for kunderne, dvs. spild, og fjern straks de umiddelbare kilder til spild, mens der på længere sigt, i de næste skridt, 3, 4 og 5, arbejdes videre på at fjerne det resterende spild. Skab flow i produktionen, sådan at produkterne flyder gennem processerne med færrest mulige stop og ansvarsskift. Gør produktionen trækstyret, således at det altid er den interne eller eksterne kunde, der ud fra sine behov bestemmer, hvad der skal produceres og hvornår. Mobilisér hele organisationen, og skab kompetencerne til at gennemføre løbende forbedringer (kaizen) med udgangspunkt i 1, 2, 3 og 4. Og placér procesansvar og kompetence i organisationen, så der sikres overblik og forbedringer af hele værdikæden fra produktidé til produktleverance, ikke kun af enkelte dele.

13 Samlende lænkning

14 Energiforsyning Egne ressourcer Importerede ressourcer
Kalksten, kul, kobber, bly, zink, naturgas og kvartsit. Importerede ressourcer Verdens største olieimportør (99,7%). 97% af al kul importeres. Energiforsyning før 1950 Kulfyrede kraftværker. Energiforsyning efter 1992 2008: 55 værker. (3 . I verden) 2012: 1 værk. Har forpligtet sig på en sænkning på 8% inden 2020 i forhold til 1990 niveau. Men skærpede egne krav i 2009 til 25%

15 Atomkraft Hvorfor vælger man at satse massivt på A-kraft, når man er placeret et af de mest udsatte steder på kloden?

16

17 Kædereaktion

18 Opgave 1 Gå ind på googleearth og flyv fra København fra Tokyo.
Hvilke pladegrænser ligger i nærheden af landet? Diskuter i grupper, hvilken betydning det har for byen og landet at det ligger hvor det ligger. Flyv derefter til Reykjavik. Diskuter i grupper forskelle og ligheder ved de to lande.

19 Opgave 2 Du er energipolitiker i Japan og har mulighed for at lave en strategi for landets energiforsyning fra Hvilke energiformer vil du satse på for Japan. OBS. Kyotoaftale (udledning af CO2), beliggenhed, vejrsystemer, opstartsomkostninger og pris pr kWh.

20 Opgave 3 Gå ind på www.globalis.dk
Sammenlign Japan og et land du kender godt på: Udnyttelse af areal Energiforsyning Teknologi Økonomi Eksport og import Arbejdsløshed

21 Opgave 4 Diskuter i grupper om I er enige i progressionen der er i undervisningsmaterialet I har orienteret jer i til i dag. Er der ting der er mere vigtige end de emner geografi- faget har valgt at tage med? Hvilke ting ville I foreslå skulle med?

22

23


Download ppt "NihonKoku (Landet, hvor Solen står op)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google