Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Status for samarbejdet på udlandsområdet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Status for samarbejdet på udlandsområdet"— Præsentationens transcript:

1 Status for samarbejdet på udlandsområdet
Nordisk Studiestøttekonference ASIN Helsingør 31. maj 2018 Søren Lindgreen Jespersen, fuldmægtig, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte

2 Status på samarbejdet på udlandsområdet
”Udlandsprocessen” Har stået på siden 2013. Komparativ rapport om sagsbehandlingsprocesser i tildelingen af studiestøtte til udenlandske uddannelser (2014) Regeloversigter på ASIN’s hjemmeside Workshops 2016-

3 Workshop i foråret 2016 i København
Generel sammenligning af regler og statistik på området for hvert land. Mange deltagere som ikke normalt er med i ASIN-samarbejdet. Formålet var at finde ud af, hvordan vi kan drage nytte af hinanden. Etablering af et netværk som er bredere end ASIN, f.eks. med en fælles mailliste til små og store spørgsmål. På mange måder fungerer det bedre end regeloversigterne, som er upraktiske at anvende på konkrete problemstillinger.

4 Workshop i vinteren 2018 i København
En workshop med konkrete problemstillinger: Definition af uddannelse på ”fuld tid” indenfor forskellige udenlandske creditsystemer set ift. de nordiske landes egne støtteordninger. Udenlandske uddannelser og erhvervskompetence. Støtte til kunstneriske uddannelser i udlandet. ”Fusk” med støtte til udenlandske uddannelser i Sverige – bla. med falsk dokumentation for optagelse, falske karakterer (studietakt), udbetaling af støtte til en uddannelse man har afbrudt eller aldrig er startet på eller udbetaling af studiestøtte fra flere lande samtidig. Det er efter workshoppen besluttet i ASIN, at der skal oprettes en database til registrering af tilfælde med snyd, f.eks. vedr. uddannelser eller uddannelsesinstitutioner. Dertil skal det være muligt, at henvende sig på vegne af ASIN i situationer, hvor der er mistanke om snyd. Studiestøtte til religiøse uddannelser.

5 Stor deltagelse men det er svært at drage nytte af hinanden, da der er forskellige regler på området, især mellem Danmark og de øvrige lande. I Sverige bruger man f.eks. mange kræfter på at få dokumenteret, om de studerende følger studietakten, ift. hvor meget støtte de kan tildeles I Danmark godkender vi kun fuldtidsuddannelser men bruger til gengæld mange kræfter på selve godkendelsesprocessen. På trods af forskellene er der opbakning til at fortsætte samarbejdet med kontakt og mulighed for fleksible ad hoc workshops, som landene hver især kan tage initiativ til.


Download ppt "Status for samarbejdet på udlandsområdet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google