Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejde med pædagogisk stemning på Egmont Højskolen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejde med pædagogisk stemning på Egmont Højskolen"— Præsentationens transcript:

1 Arbejde med pædagogisk stemning på Egmont Højskolen
Praksiseksempel - HPU projekt 2018 Iben Bøgh Lautrop - Kim Asmussen - Ingeborg Mate Holm

2 Vilkår for den pædagogiske stemning ved fællessamlinger på Egmont Højskolen
Vilkår for det store forpligtende fællesskab og de nære relationer: 209 elever, 130 fastansat personale (36 lærere), elever “kategoriseret” i grupper. Materielle vilkår for det personlige møde: stort areal (1600 m2). Få “hyggelige” steder. Brede gange, store rum med mange funktioner. Eleverne har flere roller under deres højskoleophold. Få obligatoriske fællestimer med faglige og pædagogiske fælles mål.

3 Morgensamlingens pædagogiske sigte
Mål: Fællesskabsskabende og oplysende. Fælles start på dagen, med hensigt om at styrke det forpligtende fællesskab i hele elevgruppen gennem fællessang, fælles oplæg og fælles fokus. Oplyse om emner og sætte en stemning og et rum for samtaler, der direkte eller indirekte kredser om EHs værdigrundlag (værdighed, myndighed og solidaritet) og Folkehøjskolernes hovedsigte (Livsoplysning, Folkelig oplysning og Demokratisk dannelse).

4 Morgensamlingens indhold
Sang Oplæg (oplysende, oplivende, diskuterende, syngende eller andet) Beskeder Alle lærere forventes at holde morgensamling i løbet af et semester.

5 Pædagogisk situation ved morgensamling i spisesalen

6

7 Proces frem mod bevidst stemning af rummet
Åbning af debat i lærerkollegiet om morgensamlingen Hvad vil vi med morgensamlingen og fællessamlingerne generelt? Hvorfor gør vi det vi gør? Hvordan indretter vi rummet, så vi lykkes med både den direkte og indirekte formidling?

8 Vilkår ved den pædagogisk stemte morgensamling
Fysisk flytning af morgensamlingen Sceneskift (nyt lokale, stoleopsætning, scene, synligt flygel). Optimerede forhold for fællessang. Lille ændring i skema der giver bedre tid.

9 Morgensamling i Lillesalen

10 Resultat Fællesskabsfølelse ved fællessang.
Fysisk oplevelse af det store fællesskab. Større ro og fokus fra elevernes side. Større overskud hos oplægsholderen. Højere ambitionsniveau ift. både indhold og elevernes engagement. “Luft” i skemaet til nærvær.

11 Forslag til fremtidigt arbejde med pædagogisk stemning
Indretning af rum/lokaler: Pædagogisk diskussion om hvordan vi stemmer de andre lokaler på skolen. Morgensamlingen: Fortsat diskussion af morgensamlingen ud fra perspektiverne: mål, indhold, faglighed, hyppighed, placering i løbet af ugen, dramaturgi, iscenesættelse og hvem der skal holde dem. Årshjul/fælles narrativ for året på Egmont Højskolen: Understøttelse af stemning og fællesskabsfølelse ved at lave et årshjul med fællestimer, morgensamlinger, temauger, rejser og andre højdepunkter ført ind og perspektiveret til en overordnet dramaturgi for hele højskoleåret.


Download ppt "Arbejde med pædagogisk stemning på Egmont Højskolen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google