Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Efterskolernes køkkentjans

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Efterskolernes køkkentjans"— Præsentationens transcript:

1 Efterskolernes køkkentjans
v/ Projektleder Ulla Sognstrup Larsen, Madkulturen. Uddannet lærer og cand.mag. i Sundhedsfremme og pædagogik. Har undervist på efterskole i 9 år og er nuværende bestyrelsesmedlem på Haslev Idrætsefterskole.

2

3 Madkulturens virke

4

5

6 Vision Efterskolernes køkkentjans skal give
de unge evnerne, lysten og modet til at tage vare på mad, måltider, sig selv og hinanden

7 Helt konkret

8

9

10 Børn og unges madkundskaber
Vuggestue/Børnehave Skole – madkundskab Hjemme Efterskolen……

11 Hvorfor efterskolen?

12 Danskerne & mad

13 6 om dagen

14 Unge -mad og køkkentjans

15 Hvad går det ud på? Elever
1Kulinarisk dag Køkkentjansen Weekend masterclasses Værtskabsarrangement

16 Hvad går det ud på? -Køkkenmedarbejderne
Kursus Netværk/sparring Inspirationsguide Forandring i den daglige tjans Afvikling af introdage, weekender, værtsskabsarrangement Køkkenet.. Har flere timer med elever end en lærer… Skal både producere og have unge i køkkenent i en slags mesterlære.. Skrive en dansk stil selv og lære det fra sig… Skabe lyst og interesse hos de unge.. Og være et uformelt sted hvor der er plads til en snak.. Mange dagsordener.. Så der skal rekruteres med omhu her… Det findes der ingen kurser eller pædagogik som beskriver.. Men der er utrolig meget erfaring derude som kan deles Køkkenmedarbejder dages kursus for køkkenmedarbejdere og enkelte lærere, afvikling af diverse introdage, weekender, arbejde med at udvikle den daglige tjans, samt evaluering Ledelse – tid, forankring evalueringsforpligtelse Helt konkret: Der skal arbejdes med den daglige tjans – men der er stadig produktionsforpligtelsen Det er er særlig tilgang at have en produktion opgave samtidig med læring.. Som der ikke findes nogen lærebog på eller kurser.. Det har vi tænkt os at prøve at få bekrevet gennem de tre år…så det det arbejder vi med … Men Det kræver tid at lære nogen noget Det betyder at der skal være ekstra timer som ikke direkte har produktion for øje..

17 År 1, 2018 – 2019: Sjælland + Fyn År 2, 2019 – 2020: Midt- og Østjyske + Syd- og Sønderjyske År 3, 2020 – 2021: Nordjyske + Sydøstjyske + Midt- og Vestjyske Læs mere og skriv jer op her:


Download ppt "Efterskolernes køkkentjans"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google