Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Coldplay- Speed of sound

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Coldplay- Speed of sound"— Præsentationens transcript:

1 Coldplay- Speed of sound
Lotte, Daniel, Katrine,  Lasse og Mikkel Hej Daniel

2 Histore - Lotte Coldplay er et engelsk band, der i genre svinger mellem pop og alternativ rock. De har flere gange været i Dannark, bla. Til Roskilde festival i 2003 og 2009, i forbindelse med deres dengang nye album, og nok det mest anerkendte album i dag A Rush of Blood to The Head. Sidst de var i København var i 2005 i forum, hvor de spillede for mennesker. Bandet er en forkæmper for bevaring af naturen, og kæmper bl.a. mod den globale opvarmning ved at udbrede budskabet gennem deres status.Fx. efter de havde udgivet albummet A Rush of Blood to The Head plantede gruppen træer i Afrika, for at erstatte for det CO2-udslip cd’erne forårsagede.       Bandet består af: Chris Martin: Forsanger, piano, keyboard, guitar Jonny Buckland: Guitar, harmonica, sang Guy Berryman: Bas, synthesizer, harmonica, sang Will Champion: Trommer/percussion, piano, sang, guitar      Coldplay er af mange udråbt som et af de vigtigste bands i slutningen af 1990’erne og starten af det nye årtusinde. Nogle sammenligner deres status med fx U2. Gruppen lyttede til en Kate Bush sang kaldet Running Up At Hill, da de lavede Speed of Sound. Chris Martin Jonny Buckland Guy Berryman Will Champion

3 Form - Lasse AABA - Form Vi bliver først præsenteret for en vers(A) og derefter et til(A) derefter kommer Kontraststykket(B) og endnu et vers(A) Det vigtige ved et konraststykke er, at udover det danner et kontrast til A-stykket, ender det åbent og vender tilbage til A-stykket         I - V - M - V - B - O - M - V - B - O - M - B - O - A

4 Tonalitet og Harmonik - Mikkel
Sangen er funktionstonal, fordi akkorderne er i rangorden og ligger tæt op ad hinanden i kvint-cirklen. Akkorderne er E, D, F#, hm, A, G, em og As. Funktionsharmonik er kendetegnet ved at der både er spænding og afspænding i sangen, og Speed of Sound går fra afspænding i verset til spænding i omkvædet. 

5 Hook, break og gimmick - Katrine
Melodiens hook høres som det første, da det også fungerer som intro.  Det er det samme stykke af 3 takter som spilles 5 gange i gennem sangen.  0:00 - 0:15 --> stykket spilles to gange 0:48 - 1:04 --> stykket spilles to gange 2:08 - 2:16 --> stykket spilles én gang Break:  Der er break i musikken 3:26-3:33, hvor det kun er ekko, trommer og guitar som spiller. Gimmick:  Melodiens gimmick er et guitar stykke som spilles i 'baggrunden' af musikken. Det høres tydelig 3:50-4:10, men spille flere gange i løbet af nummeret. Man kan også sige at andenstemmen 0:33-0:40 er et gimmick.

6 Tid og rum - Lotte T I D ç===============èR U M
Man kan opfange musikken på mange forskellige måder! Nogle mener at en symfoni af Beethoven er tid, andre mener rum. Det er forskelligt fra person til person! Man kan også høre et stykke man egentlig ikke bryder sig om første gang, og jo flere gange man hører det, bliver det bare federe og federe. Tid: Musikken udfolder sig i tiden Harmonik Melodik Lineær Stræbende Funktionsharmonik Ledetoner Udvikling (proces)                                 T I D ç===============èR U M Musikken: Mest i tid - Musikken udfolder sig, vi kommer ligesom "tættere og tættere på målet". Nummeret afveksler sig mellem spænding og afspænding. Lidt rum - Versene er meget ens og musikken kører meget i det samme, det er hvilende. Teksten: Rum - den kører i det samme. Der er ikke et klart budskab eller stræben efter at få noget fortalt. Rum: Musikken udfylder rummet i et uendeligt nu Groove Sound Cyklisk Hvilende Modalharmonik Pentatonik Indvikling (tilstand)

7 Daniel

8  Groove Trommerne kan tydeligvis høres, da de markeres gennem hele sangen. De kører en Claves-rytme 'hver tredje 8-del' Da de skiftevis spilles på et Pulsslag og mellem pulsslagene.

9 Sound Vi oplever denne melodi mere som live end som soundscape.
Den er ikke helt ovre imod live-lyd da vi ikke oplever 'støj' i musikken, som hvis det var en liveoptræden.  Men den er stadig tættere på live-lyd da vi ikke oplever nogle særlige synthesizer/computerlyde. Vi oplever kun 'rigtige' instrumenter, men de lyder lettere redigeret/tilpasset.

10 Tekster og Udtryksfelt - Daniel
Et forhold som ikke rigtigt er kommet rigtigt i gang og hvor manden (Chris Martin) stiller en masse spørgsmål, til en pige om hvordan han skal gøre og hvordan han skal agere, for at han kan vinde hendes hjerte. Han sammenligner deres forhold med ”fuglene” og at man skal følge musikken (hjerte) og at selvom man kommer fra undergrunden, kan man godt få en oppe fra.  Speed of sound= Han vil bare have hende pigen!   

11 Melodik og motiver - Lotte
Lineær og cyklisk melodik Speed of sound er præget af skalabevægelser i form af linjer og buer, og har en stræben efter at komme op på høje toner (A i omkvædet). Højtonen i sangen er E (ohh ohh) og ellers A, og den er bygget op af bueformen og er derfor lineær. Fraseopbygning Udstrækningen af en frase kan vi måle i antallet af takter. Igennem hele sangen er der 4/4 dele takter. Tempoet i sangen er meget almindeligt, det går hverken stærkt eller langsomt. Centralmotiver og gentagelser Gentagelsesmønstre: Klaverspillet bliver gentaget mange gange i stykket. Betoning: 1 og 3 slag, trommerne laver lidt et off-beat/modrytme. Melodirytme Det er forsangeren der laver melodien, hvis ikke han var på, kunne du ikke finde melodien, da der bare er trommer og lidt keyboard på i starten


Download ppt "Coldplay- Speed of sound"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google