Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afAda Frederiksen Redigeret for ca. et år siden
1
Klimaudfordringen og fødevareproduktion i globalt perspektiv
Int. Naturforvaltning: Klima- og miljøpolitik Klimaudfordringen og fødevareproduktion i globalt perspektiv Mattias Söderberg Senior Advocacy Adviser Twitter: Mattias_S
2
Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed
Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed Udfordringer for landbrug Est. behov for 50% stigning i madproduktion for at brødføde globale befolkning i 2050 (FA0) Samtidig: Fald I udbytte af afgrøder: 21 århundrede: Sub-sahara ved 4C scen: 19% fald I majsudbytte, 68 % fald bønneudbytteSydAmerica For varmt, for tørt, for meget vand… Nye sygdomme :afgrødesorter og dyrearter vil ikke kunne overleve.
3
Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed
Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed Udfordringer for adgangen til mad Der findes mad, men ikke hvor der er brug for det Madpriser: Ved 4C stigning kan verden stå overfor global fødevarekrise i 2050 (IPCC). (3- 84 % stigning i fødevarepriser i ) Kvalitet
4
Hvem påvirkes? Hvor stor en påvirkning har klimaforandringerne?
Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Hvem påvirkes? Hvor stor en påvirkning har klimaforandringerne? Hvor rammer klimaforandringerne? Kapacitet til at håndtere klimaforandringernes effekter
5
Meget kan gøres! Nye landbrugsteknikker Nye afgrøder Ny spisekultur
Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Meget kan gøres! Nye landbrugsteknikker Nye afgrøder Ny spisekultur Mindre madspild
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.