Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

INSTITUT FOR AGROØKOLOGI

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "INSTITUT FOR AGROØKOLOGI"— Præsentationens transcript:

1 INSTITUT FOR AGROØKOLOGI
AARHUS UNIVERSITET

2 AARHUS UNIVERSITET Fakulteter: Statistik: Science and Technology Arts
Health Aarhus BSS Statistik: Antal studerende: Antal medarbejdere:

3 AARHUS UNIVERSITET Hovedområder: Uddannelse Forskning Samarbejde

4 SCIENCE AND TECHNOLOGY
Institutter: Agroøkologi Bioscience Datalogi Fysik og Astronomi Fødevarer Geoscience Husdyrvidenskab Ingeniørvidenskab Kemi Matematik Miljøvidenskab Molekylærbiologi og Genetik

5 INSTITUT FOR AGROØKOLOGI
Medarbejdere: Forskere (fastansatte) 55 Postdocs 42 Ph.d.-studerende 61 Medarbejdere i alt ca. 250 Publikationer (2016): Peer-reviewed internationale publikationer 260 Andre forskningspublikationer 130 Populærvidenskabelige publikationer 69

6 INSTITUT FOR AGROØKOLOGI
Institutleder Entomologi og Plantepatologi PATENT Afgrødesundhed CROP Jordfysik og Hydropedologi JORD Jordbiologi og Næringsstoffer JORNÆR Klima og Vand KLIMA Jordbrugssystemer og Bæredygtighed SYSTEM Talent/ph.d. Uddannelser Erhverv Myndighedsbetjening Forskning Sekretariat STAB Forskningsfaciliteter – MARK Forsøgsstation – Flakkebjerg Forsøgsstation – Foulum Forsøgsstation – Sydjylland

7 INSTITUT FOR AGROØKOLOGI
Vision: Institut for Agroøkologi’s vision er at tilhøre eliten af forskningsinstitutioner, der beskæftiger sig med agroøkosystemer, og skabe, udvikle og omsætte banebrydende viden til fremme af samfundets bioøkonomi nationalt og internationalt Mission: Institut for Agroøkologi’s mission er at være et institut, der bidrager til bæredygtig jordbrugsproduktion og vækst gennem fremragende forskning, rådgivning og undervisning i agroøkosystemer.

8 INSTITUT FOR AGROØKOLOGI
Forskningsfaglige flagskibe: Forskningsområder, hvor instituttet har en særlig styrke, og hvorfra der leveres resultater i tråd med nationale og globale udfordringer og målsætninger.   De fire flagskibe er: Climate-Smart Agri-Food Systems Sustainable Pest Management Sustainable Nutrient Management Soil Functions Samspillet og dynamikken mellem de forskningsfaglige flagskibe og instituttet som helhed symboliseres i figuren.   

9

10 CLIMATE-SMART AGRI-FOOD SYSTEMS
Indsigt i samspillet mellem klima og landbrugsproduktion, herunder i produktionssystemer, der forbedrer ressourceudnyttelsen, reducerer udledning af klimagasser og tilpasser sig klimaændringer. Metoder til at kvantificere de samlede klima- og miljøpåvirkninger knyttet til produktionen af fødevarer, biobaserede materialer og hvordan forskellige aktører i forsyningskæderne kan udvikle samarbejdsformer, der forbedrer ressourceudnyttelse, troværdighed og værdiskabelse.

11 SUSTAINABLE PEST MANAGEMENT
Biologi og regulering af skadegørere i landbrugs- og havebrugsafgrøder Biologisk bekæmpelse Pesticiders skæbne i miljøet Effekter af naturlige kemiske stoffer i landbrugsplanter Beslutningsstøttesystemer Afgrødekvalitet Afgrødernes ernæringsfysiologi Livscyklusanalyser og landmænds adfærd omkring plantebeskyttelse 

12 SUSTAINABLE NUTRIENT MANAGEMENT
Bedre udnyttelse af næringsstoffer tilført med planterester og gødning (handels-, husdyrgødning og restprodukter) Mindre emission af gasser Mindre belastning af vandmiljøet Sikring af jordens frugtbarhed

13 SOIL FUNCTIONS Jorden og dens funktioner
Trusler mod jordressourcen, såsom forurening, faldende indhold af organisk materiale, erosion, og kompaktering Innovative sensorer til karakterisering og kortlægning af jordressourcen Innovative metoder til optimering af jorden som naturligt renseanlæg

14 INSTITUT FOR AGROØKOLOGI
Forskningssektioner: Afgrødesundhed Entomologi og Plantepatologi Jordbiologi og Næringsstoffer Jordbrugssystemer og Bæredygtighed Jordfysik og Hydropedologi Klima og Vand

15 JORDBRUGSSYSTEMER OG BÆREDYGTIGHED
Forskningsområder: Bæredygtig ressourceforvaltning Fødevaresystemets organisering Livscyklusvurdering af fødevarer og andre biobaserede produkter Primærproduktionens konkurrencedygtighed Økologisk husdyrproduktion

16 KLIMA OG VAND Forskningsområder: Agrohydrologi
Agroøkologisk systemmodellering Bioenergi Informatik og GIS Klimaændringer og -tilpasninger Landbrugets klimabelastning Vandkvalitet

17 AFGRØDESUNDHED Forskningsområder: Frøvidenskab og -teknologi GMO
Herbologi og applikationsteknik Naturstofkemi og miljøkemi Pesticidresistens Plante-miljø interaktioner Sygdoms- og skadedyrmanagement Økosystemtjenester

18 ENTOMOLOGI OG PLANTEPATOLOGI
Forskningsområder: Det Globale Rustcenter Entomologi Honningbiens sygdomme, genetik og bestøvning Molekylær karakterisering og diagnosticering af skadegørere Molekylær økologi Økologisk modellering

19 JORDBIOLOGI OG NÆRINGSSTOFFER
Forskningsområder: Biochar Efter- og mellemafgrøder Græsøkosystemer Mikrobiel økologi Næringsstoffer i organisk og uorganisk gødning

20 JORDFYSIK OG HYDROPEDOLOGI
Forskningsområder: Arktiske jorde Digital jordbundskortlægning Jordkvalitet Jordmekaniske egenskaber Transport af vand og fremmede stoffer

21 FACILITETER AU Foulum Foulumgaard Forsøgsstation Askov Forsøgsstation
1 2 3 4 AU Foulum Foulumgaard Forsøgsstation Askov Forsøgsstation AU Flakkebjerg Campus Aarhus 5

22 AU FOULUM

23 AU FLAKKEBJERG

24 FORSKNINGSFACILITETER
Unikke forskningsfaciliteter Væksthuse, semifieldanlæg og lysimeteranlæg Klimakamre Klimastationer Verdens største forsøgsbiogasanlæg Bioraffineri 285 ha jord til markforsøg Global Rust Reference Center Onsite-adgang til husdyr til forskning

25 MARKFORSØG HOS AU FOULUM
Semifield DONG (Økologisk platform) MULTIPLANT VIRKN CENTS ECOSERV CENTS PROTEIN ROWCROP ROWCROP Gylleforsøg Flerårige energiafgrøder

26 SEMIFIELD-ANLÆG - FOULUM
Kontakt: Finn Christensen SEMIFIELD-ANLÆG - FOULUM

27 UDDANNELSER Bachelor i Agrobiologi Kandidat i Agrobiologi Kandidat i Agro-Environmental Management Kandidat i Agrobiologi - Organic Agriculture and Food Systems (dobbelt kandidatgrad)

28 Bachelor i Agrobiologi
Tilbydes i samarbejde mellem Institut for Agroøkologi, Institut for Husdyrvidenskab and Institut for Fødevarer Den studerende kan vælge mellem tre linjer: Husdyrvidenskab Fødevarevidenskab Plante- og miljøvidenskab

29 Kandidat i Agrobiologi
Fokus på bæredygtig produktion af husdyr og planter Den studerende kan vælge mellem tre linjer: Linjen Husdyrsundhed og -velfærd Linjen Planteernæring og -sundhed Linjen Økologisk jordbrug (single degree) eller Organic agriculture and food systems (double degree)

30 Kandidat i Agrobiologi – Eksempler på kurser i Planteernæring og -sundhed
Afgrødernes ernæring og fysiologi Planteskadegøreres biologi og strategier for bekæmpelse Planteproduktion og foderkvalitet Dyrkningssystemer Planteskadegøreres biologi Økologisk jordbrug Jordens biologi og frugtbarhed

31 Kandidat i Agro-Environmental Management
Fokus på landbrugsproduktion i lyset af miljø, biodiversitet og klima Udbydes i samarbejde med Institut for Bioscience, Institut for Miljøvidenskab og Aarhus BSS Dækker emner som agroøkologi, jordbrugspolitik, analyse og forvaltning, kulstofomsætning og klimaændringer, næringsstofomsætning, GIS og modellering

32 Ph.d.-UDDANNELSE Ca.70 ph.d.-studerende
AGRO tilbyder flere ph.d.-uddannelser hvert år

33 MYNDIGHEDSRÅDGIVNING
Aarhus Universitet har indgået en aftale med Miljø- og Fødevareministeriet (MFVM) om at yde forskningsbaseret myndighedsbetjening. Aarhus Universitet har indgået aftale om: Gennemførelse af strategisk, problemorienteret forskning og udvikling inden for de aftalte præstationsområder Levering af forskningsbaseret rådgivning til ministeriet inden for præstationsområderne Kommunikation af relevant information til ministeriet, industrien og andre interesserede parter

34 MYNDIGHEDSRÅDGIVNING INDEN FOR FØDEVARE- OG JORDBRUGSOMRÅDET
Ydelsesaftalen, der omhandler fødevarer og jordbrug, koordineres af DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug Institut for Agroøkologi er ansvarlig for området ‘Planteproduktion’ I relation til planteproduktion findes otte faglige indsatsområder

35 FAGLIGE INDSATSOMRÅDER
Institut for Agroøkologi er ansvarlig for otte faglige indsatsområder i ydelsesområdet ‘Planteproduktion’: Planters forædling og bestøvning, plantesundhedsaspekter samt plantebeskyttelse og Integrated Pest Management (IPM) Klimasmarte produktionssystemer Gødningsstoffer, normtal og kvælstofprognose Teknologi – jordbrug og planteavl Jord og jordbundsforhold, herunder digitale data, kort og billedanalyse Grøn omstilling og biomasse Målrettet regulering og virkemidler Landbrugsreform og offentlige grønne goder

36 MYNDIGHEDSRÅDGIVNING
Aftalen med ministeriet omfatter også tværfaglige opgaver: Handlingsplaner for Vandmiljøplanerne Vandrammedirektivet Pesticidhandlingsplanen Grøn vækst og dansk landbrug 2020

37 TAK Læs mere om universitetet på Læs mere om instituttet på


Download ppt "INSTITUT FOR AGROØKOLOGI"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google